Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Джеймс Пардю: "Меглена Кунева би била един много добър президент"

Из публикацията Комунистът Пардю агитира за снахата Кунева в блога на ИВО ИНДЖЕВ,⋅19 ОКТОМВРИ 19, 2011 г., в която видният ни журналист препубликува материала Пардю: Не виждам промените, за които се говори

Посвещавам казаното от Джеймс Пардю, макар и в студиото на Слави Трифонов, на всички по-големи от него антикомунисти в България.

(Уводното посвещение от страна на Иво Инджев)

Добре е да се прочете целият материал, но ето няколко важни според мен акцента:

... Пардю не изневери на прямия си стил и разкритикува поведението на българското правителство: „Чувствам се като детето от приказката за Новите дрехи на царя – видях целия този театър за това как нещата се подобряват, многото самореклама за промени… Но аз не виждам тези промени, за които се говори. Реших да говоря откровено за този политически театър, защото когато се погледне под повърхността – няма нещо, което да се е променило.“ (ОЩЕ >>>)

ЗАБЕЛЕЖКА: Ето думите, с които представих горния текст в страницата си във Фейсбук: Дано и други хора да видят горния текст и да се позамислят. Тия дни всички ще трябва да вземем съдбовно за страната ни решение! Нека имаме доблестта да не постъпваме глупаво, а да бъдем на висотата на едни отговорни, достойни, зрели и разумни граждани, които са способни да поемат своята участ в собствените си ръце!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

8 коментара:

Bacho Кольо каза...

И кво направи посланик Пардю, да му се чудиш!?! Вместо да изпише красивите вежди куневи, той и извади очите. Не му ли е ясно, че пряката агитация на американски посланик /бивш или настоящ/ за когото и да е от кандидатите, моментално ще свали резултатите на кандидата на изборите?!?
Язък, Пардю изяде поне три процентни пункта на Кунева.

Анонимен каза...

В никакъв случай не мога да се съглася с мнението, че трябва да се гласува за пълното нищожество Меглена Кунева, резервния кандидат на БСП и Георги Първанов, дори като уж по-малкото зло. Искам да обърна внимание на факта, че ако при министър-председателите след 1989 в лицето на Филип Димитров и най-вече Иван Костов имаше пробив в сценария, то при президентите независимо под какъв етикет се явяваха такъв нямаше. Уж леви или десни, те винаги служеха вярно на своите посткомунистически господари. Това се отнася и за Желю Митев Желев, и за Петър Стефанов Стоянов и Георги Седефчов Първанов. Така че ако някой смята, че днес положението е по-различно и има президенствки кандидат, който по една или друга причина не се вписва в сценария, трябва да изтъкне много, ама НАИСТИНА МНОГО СИЛНИ АРГУМЕНТИ. Такива аз не откривам в посочените във Вашия блог източници. Напротив, има много силни аргументи в полза на твърдението, че Кунева е ИНТЕГРАЛНА СЪСТАВНА ЧАСТ ОТ СЦЕНАРИЯ. Известно е, че думите и обещанията в предизборната кампания за полиците никъде по света, още по-малко в България нямата никакво значение. Забравят се и някои важни биографични детайли за нея, така например участието й в замитането на гигантската и днес полузабравена т. нар. Габонска афера в началото на прехода, срв. например

http://razuznavane.com/?p=2791

http://toross.blog.bg/politika/2011/06/17/meglena-kuneva-prymova-i-gabonskata-afera-ds-pari-plaj-slync.767028

Цитат:
„Но има нещо, на което Кунева-Пръмова не е необходимо да отговаря, защото е ясно – на какво се нейната несменяемост във висшата администрацията на Министерския съвет.
Тръгнала е от червения Луканов, после продължава безпартийните Попов и Беров, следва синият Филип Димитров, после червеният Жан Виденов и пак синият Иван Костов, за да завърши като жълт депутат при бившият Цар. И все висш съветник в МС.
Толкова дълго висшите чиновници се крепят единствено от службите с двете букви – ДС.”

Анонимен каза...

Овен това тя е член на НДСВ, най-зловредната формация начело с един от най-зловредните и същевременно тъпи и некадърни министър-председатели в историята на България след 1878. Всъщност това беше най-тъпият и вреден премиер в историята на България. Всички тези царедворци до днес не можаха да обяснят какво търсят и правят в това т.нар. НДСВ. Какви са въобще техните убеждения? Кунева-Пръмова републиканка ли е или монархистка? Ако е монархистка, как има сега нахалството да се кандидатира за президент на републиката? Ало пък е републиканка, какво търси в НДСВ?

В НДСВ имаше само изпитани и доверени кадри и хора на БКП и ДС. Именно Симеон и НДСВ по заповед на Москва свалиха най-доброто българско правителство след 1944 – това на Иван Костов. Това няма никога да бъде забравено и никога няма да му бъде простено от поколенията и историята. И сега г-н Грънчаров ни убеждава, че Кунева-Пръмова от промосковското НДСВ, което обърна геополитическата ориентация на България отново на Изток, щяла да води България... на Запад, разбирате ли! Това е вицът на века.

Освен това тук се забравя, че президентът освен всичко е главнокомандващ въоръжените сили на България. Това обикновено се игнорира, но светът не е толкова уютно местенце, както на някои им се струва или иска и следващата война е само въпрос на време, може би на по-малко от 5 години. Как си представяте това жалко същественце начело като главнокомандващо българската армия?

Накрая да не забравяме и вероятно нестандартната сексуална ориентация на Кунева, за която има слухове. Това не е най-големият проблем, но все пак да се има предвид.

За съжаление трябва да се съгласим с Анатоли Голицин:

„Поради своето тайно сътрудничество с „опозицията” комунистическите партии неизменно са в печеливша позиция. Винаги печелят техните кандидати – били те комунистически или „некомунистически”, тъй като всички некомунистически кандидати са контролирани. Не съществуват други истински независими кандидати...Но докато упражняват водещата роля, комунистическите партии се правят на невидими – макар и ясно да се вижда, че ключовите играчи са „бивши” кадри на партията и тайните служби и техни назначения.”

Недялко Тенев каза...

Поздравления,Г-н Грънчаров!Този път сте на правилна позиция.И аз ще гласувам за Меглена Кунева.

Анонимен каза...

Ангеле, честито! Най-после и ти да покажеш някакво здравомислие.

Анонимен каза...

Що се отнася до оплювача на Царя. по-горе, нека Ангел прецени доколко може да му се вярва...

Анонимен каза...

Въпрос към президентския кандидат Димитър Куцаров: защо Кунева е ключов играч според вас при положение, че НДСВ е в нокдаун след последните избори?

Меглена Кунева заяви, че е независим кандидат за президент. В същото време на представянето си беше събрала целия антураж от НДСВ, включително дойде и „негово величество” Симеон Сакскобургготски. Най-парадоксалното в случая беше, че Кунева беше подкрепена от любимката на Борисов еврокомисаря Кристалина Георгиева. За вас и за мен може би звучи ненормално, но за тази тройна коалиция всичко е логично. Хората трябва да разберат това и е крайно време да накажат триглавия змей с гласуването си.
http://www.frognews.bg/news_39640/Dimitar_Kutsarov_Prez_2014_g_idva_krahat_na/

Куцаров може да е иначе всякакъв – МВР, ДС и т.н., но в случая е прав.

Но да не бъдем тотални нихилисти. Там, където има достойни кандидати за кмет от СК, да гласуваме за тях. Но за президент – не! Просто политическата ситуация е такава, че няма чрез кого да изразим политическата си воля. Между другото всички твърдят, че изборите били скучни. Само че не ми се мисли какво щеше да стане, ако за президент се беше кандидатирал Иван Йорданов Костов. Медиите и цяла България щяха да се взривят. Може би Костов трябваше да се кандидатира, независимо че няма шансове за победа, просто за да побърка посткомунистическата мафия и Москва.

Анонимен каза...

Ох, не ми говори за Гаргамел, че ми се доповръща...