Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 12 ноември 2011 г.

Промените през 1989-1990 г. не бяха резултат от народно въстание, а инсценировка на Москва

Всичко това (виж: Духът на свободата ще ни спаси от презрения менте-живот) е вярно, ретроспективно погледнато България преди 1989 беше място, невъзможно за живеене и се чудя как сме могли да съществуваме в онзи строй. Но както е казал Достоевски, човекът е същество, привикващо с всичко.

Не забравяйте обаче, че промените през 1989 не бяха резултат от народно въстание, а инсценировка на Москва. Тяхната непосредствена причина не бяха нарочно преувеличените икономически трудности на комунизма, който безусловно беше икономически неефективен, нито отвращението от репресиите на комунизма от страна на номенклатурата, решила изведнъж да стане „добра”. Има сериозни индикации, че крайната цел на тези промени е съвсем друга – Западът да бъде поставен на колене чрез стратегическа измама. Чешко-американският кинематограф Робърт Бухар, който направи филм за промените в Източна Европа с названието „Колапсът на комунизма. Неразказаната история” (трейлър):

„Юридическото осъждане на комунизма и имплицитно извинение на жертвите на комунизма и необходимостта от осветляване на агентите на КГБ в Русия – всичко това има голям смисъл. Но нека бъдем честни, това е само пожелателно мислене. Това няма да се случи никога. А ако се случи, ще бъде част от друга игра на заблуда, каквато видяхме в бившите съветски сателити… (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: