Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Удари часът на истината за ГЕРБ!

Искам да поздравя антикомунистическите избиратели, които открай време са мнозинство сред българите с поредната, не знам коя вече по брой победа над комунистите. БСП след 1989 губи толкова пъти избори, че междувременно трябва да е тотално деморализирана и маргинализирана. Само че не се наблюдава нищо подобно. Защо?

Мисля, че трябва ясно да разграничаваме българските десни избиратели, които са автентични десни, и избираните от тях партии и политици, които в повечето случаи подменяха техния вот и изневеряваха на антикомунистическата кауза. Вината за това в никакъв случай не може да бъде приписвана на избирателите. Те гласуват “правилно”, но КГБ е взел мерки техният вот да се трансформира в нещо друго, защото всички политици и партии са подставени лица и марионетки. Ето защо не искам да чувам повече упреци към българския народ. Той си знае работата и гласува подобаващо.

Пожелавам този път на българските избиратели да не бъдат измамени и разочаровани. Само че досега в посткомунистическа Източна Европа няма случай на изборна победа на автентична антикомунистическа сила. Вярно, в някои страни се стигна до нарушаване на сценария на КГБ, както в България два пъти при управлението на СДС, но това има други причини. СДС по начало също беше част от сценария, но се получиха малки “засечки”, на които няма да се спирам. Все пак те показват, че и КГБ не е всесилен и не може да изчисли и манипулира всичко. Каква е обаче вероятността тъкмо в България през 2011 за пръв път в Източна Европа с ГЕРБ да се стигне до пробив в сценария на КГБ? Ами нека всеки сам си отговори на този въпрос. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров,ти си лайно и тъпанар!Бас държа че си и платена курва в долари!Такива като теб искате да промените генетичния код на българина,ама няма да стане тая!Ще ни пращате в латино-германска Европа,като ни отделяте от корена ни -а той е славянски,колкото и да не Ви харесва това!И не ми излизайте с тия съчинения за иранския произход на българите!Мангала Костов много пъти е казвал,че единственото решение за България е пълна конфронтация с Русия!И тая няма да стане1Промихте достатъчно мозъци,но все още има ядро от здраво мислещи хора в тая луда държава!Ще Ви се противопоставим с пълна сила,ще Ви мачкаме докато не си върнем съюза с Русия!Ще изпълнявате пъкления план на Алън Дълес а?Ебал съм Ви майката грозна и тъпа!България ще я бъде само в общо славянски съюз,без доминирането на Русия!Няма да Ви се дадем!!!

Анонимен каза...

Прав е другарят по-горе: български патриот е тоя, който обича повече Русия, а не България! Кат Русия няма втора, тъй могъща на света, тя е нашта опора, тя е нашта висота, руска сила, руска воля, руска кръв и руска пот, ще избавят от неволя братский болгарский народ - от неволята и игото на американския империализъм. Да живей Русия! Да живей СССР! Да живей комунизмът!

Анонимен каза...

http://ivoberov.blog.bg/politika/2011/10/31/desnicata-se-pomina-pochvame-otnachalo.844762

Анонимен каза...

Науката вече си е казала ясно думата по отношение произхода на българите, и тя е, че българите, каквито и да са точно, във всеки случай със сигурност НЕ СА СЛАВЯНИ. Всъщност за това не са нужни кой знае какви сложни изследвания, достатъчно е всеки българин да се погледне в огледалото и да се сравни с руснаците, поляците и т.н. Но етническото самочувствие и самоопределение не е въпрос на гени и кръв, а на собствен свободен избор. Ето защо ако някой непременно иска да се чувства славянин, китаец, англосасконец, банту или нещо друго, това е негово право. Само че нека този другар горе да бъде честен: той е за Русия и руснаците не защото са славяни, а защото са КОМУНИСТИ. Ако например Бразилия беше голямата (пост)комунистическа страна, той щеше да е пръв „латинец” и може би щеше да конструира някакво родство на българите с латинците.

Иначе човекът е много прав: лакмусът за всеки демократ в България е отношението към Русия. Сега вече бихме желали да чуем от и от президента и премиера на ГЕРБ, че като Иван Йорданов Костов са за пълна конфронтация с Русия. Това би било недвусмислен сигнал, че са антикомунисти и български патриоти.

Анонимен каза...

Искате невъзможни неща. Русия е огромна, България е малка, не може да тръгне на открита конфронтация. Но може да ги бави, да им увърта, да не им дава ясен отговор, без да да им дава й повод да ни смачкат. Това правят ГЕРБ. Това, което вие искате, което Костов говори е абсурдно, а и Костов го говори, защото е с 2%. Когато си с 52% като Росен не е така лесно. Не може открито да се биеш с мечка, трябва да я надхитриш. България не е Великобритания, за да излезе да се бори с Руската федерация. Бъдете реалисти, малко от малко мислете!

Bacho Кольо каза...

"...България не е Великобритания, за да излезе да се бори с Руската федерация..."
Анонимник, прочети каква глупост си написал. През последните 300 години Британия е била или съюзник на Русия / седемгодишната война, войните срещу Наполеон, Първата и Втората световна война/ или ако е бира противник е била в съюз с поне още 10 мушморока /Кримската война/. Каква "борба" на Британия с Русия те тресе? Че преди две години руснаците пуснаха петдестгодишния бомбардировач Ту-95 на разходка до Северно море и твоята Британия орева света от страх.