Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 януари 2012 г.

Най-вероятно проектът "Кунева" ще замести банкрутиралия вече проект "Боко"

Г-н Kd Nikolov е придружил същата тая снимка с коментар, който заслужава внимание и обсъждане; то, прочее, вече е започнало във Фейсбук; рекох и аз да се включа в него, като подкрепя тезата на г-н Николов; ето за какво става дума:

Кунева е проект, който трябва да замести Боко, по същия познат начин - лъжливи обещания, след което се прави каквото бъде наредено "от горе" (разбирай руско-българската мафия), с познатите оправдания от сорта "Да, обещахме, ама... (съчиняват се десетки причини)"

Иначе как си представяте независим (сам) кандидат за президент да спечели стотици хиляди гласове, без помощта на невидими (и доста ясни) сили и без необходимата "морално-волева подготовка", казва мой приятел като игриво потрива палец върху показалец, разбирай - мъни, мъни, мъни...

Прецедентите станаха твърде много за да бъдем заблудени отново!!! А "верващи" ще се намерят колкото си искате :-(

Моя милост към горното добави следния свой коментар, понеже сметнах, че е необходимо подхвърленият проблем да бъде обсъден по-внимателно и основателно:

И аз смятам, че тезата, която се издига по-горе, е съвсем основателна; най-вероятно проектът "Кунева" ще замести девалвиралия и банкрутирал вече проект "Боко", като политико-медийните инженери са все едни и същи: руско-българската ченгесаро-кагебистка мафия (която, прочее, извади на бял свят също така и проекта "Царо", а също и проекта "Атака").

Вижда се, че тая гибелна за страна сила, имам предвид руско-българската и ченгесаро-кагебистка мафия, е способна да създаде и финансира бол политически проекти, на които, подобно на въдица, вече толкова пъти се хваща така наивната, а бих си позволил дори да кажа и малоумна българска природопопулация. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

http://e-vestnik.bg/13601/d-r-nikolay-mihaylov

Анонимен каза...

Аз пък, не знам, защо си мисля, че тя е по-скоро проект на ˝Барозу и сие˝?! Те едва ли са очаровани от ББ, а тя е ˝техен˝човек. Още повече, че и Дянков е изпратен отвъд океана... Аман от ялови ˝проекти˝ .

nha

Ангел Грънчаров каза...

Дай Боже тя да е проект на Барозу, ама много се съмнявам; у нас, за жалост, проектите от този род ги правят винаги кремълските политически инженери...

Анонимен каза...

Това са нови лъжи в стари одежди. Естествено, че става дума за Кремълски политтехнологии, няма никакво съмнение. Както виждаме, идиотщините на Кремъл нямат край. А къде са проектите и противодействието на автентичната десница? Нали свободата и демокрацията според г-н Грънчаров били непобедими? Как така обаче вече 20 години не могат да се наложат трайно, само 1991-92 и 1997-2001, и то поради недоглеждане на Кремъл?

Иначе идеята е партията на Кунева, ако влезе в парламента, което е под въпрос, да се коалира с БСП и ДПС в нова тройна коалиция или в краен случай да е партньор на ГЕРБ вм. СК.

Барозо между другото навремето е бил комунист-маоист.

Анонимен каза...

Та въпросът ми е каква е синята контрастратегия на тези кагебистки сценарии и планове? Как точно възнамерява СК да парира тези инсценировки, да спечели следващите парламентарни избори и да управлява България? Отговорът е: никак. СК няма план, концепция и стратегия, а само следи събитията пасивно и регистрира случилото се. В това време Кремълските политтехнолози и българските им марионетки си плетат кошницата и подготвят все нови и нови сценарии. Всъщност под въпрос е самото съществуване на СК, най-вече поради колебливата позиция на СДС. А подготвяният разпад на СК също е сценарий на КГБ.

Така че г-н Грънчаров ще продължи да си пише блога, да заклеймява комунизма и хвали свободата и демокрацията, да апелира към съвестта и съзнанието на българите, които според него били дремльовци и страхливци и да се възмущава от неправдата в света и България, но от това няма да последва кой знае какво. Политическата ситуация ще се развива според предвижданията на КГБ. Причината за всичко това е, че Западът като цяло и като функция на това българската демократична общност няма цялостен план или концепция, които да противопостави на плановете и замислите на Москва. А да се противостои на плановете на Москва с малки тактически стъпчици и импровизации е невъзможно. Тук трябва цялостна контрастратегия, подплатена с експертиза, ресурси, персонал и т.н., а такава липсва и, както се вижда, няма и да има. Така че картината е много тягостна и депресираща.

Анонимен каза...

Онуфри каза:
Аман от провинциални параноици, които освен Москва друго не знаят и продължават олигофренски 23 години да дъвчат едно и също, като достойни продължители на бившите партийни секретари. Всичко негодно да си изкара хляба с двете си ръце е или политик или политически слуга.
Във връзка с "преизподнята' наречена Москва:
1. 2 000 000 българи не отидоха в Москва а на запад;
2.Октомврийската революция не е руска, а еврейска.
3. Ако не си евреин ще гледаш КГБ през крив макарон.
4.От 1917г, няма държава Русия, има еврейска колония;
Така че разните блогари, които са получили образованието си от наръчника на агитатора да вдигнат поглед малко над носа си и да престанат да заразяват виртуалното пространство с фашизоидната си омраза към поробения руски народ.

Анонимен каза...

. В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява:

“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”.
През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”.