Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 януари 2012 г.

Вечен позор за предателите, които потъпкаха националния интерес на страната, угаждайки на имперския интерес на Русия!

Milen Radev на страницата си във Фейсбук е написал много верен коментар по повод правителственото решение България да се откаже от шистовия газ; ето какво пише той, а пък по-долу можете да прочетете и моя коментар:

Изглежда, че на днешния мрачен за България ден заробването от Кремъл и Газпром бе подпечатано за десетилетия напред. БСП ликува. Руското лоби в ГЕРБ потрива ръце.

България стана първата европейска страна, наложила мораториум - не, не на добиването! - дори на самото проучване на залежите от шистов газ. Безумието като система... Съветският сателит припомни за себе си в Европа.

А ето сега и моят кратък коментар:

Наистина това е един черен ден за толкова унижената, непрокопсала млада българска демокрация! Вечен позор за националните предатели, които, без да им мигне окото, потъпкаха националния интерес на страната, за да угодят на чуждия имперски интерес на Русия!!! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Добре де Грънчаров,като тоя народ е решил да се затрие до край,защо да му се пречи.Нали така приказка има "насила хубост не става" и "каквото сам си направиш ,никой друг неможе да ти направи".Като неще да се спре и да мисли стадото ,ами да се закопава бе.Скоро ще пищят и ще си скубат косите,но стадо полудело няма спиране!А "Бог помага,но в кошара не вкарва"
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Защо да е виновен българският народ? С изключение на 1994 след промяната той гласува непрекъснато за представящи се за прозападни партии, вкл. ГЕРБ. А и нали комунизмът колабира в 1989? Нали СССР рухна, КПСС беше забранена и в Русия също управляват демократи, не комунисти? Нали влиянието на Русия в света е пренебрежимо? Нали Америка е хегемонът, която командва света? Нали България е член на НАТО и ЕС? Каква Русия тука, какви предателства?

Но аз питам какво точно предприемат автентичните демократи, за да противодействат на руското влияние в България? Каква е тяхната (контра)стратегия, какви са стъпките, които ще извървят, за да дойдат на власт и да обърнат България решително към Запада? Аз във всеки случай не забелязвам такава стратегия, но може би не съм в състояние да я забележа поради ограниченост, докато демократичните лидери в своята безгранична мъдрост отдавна са разработили и неотклонно я осъществяват, без да благоволят да я съобщят на обикновените смъртни.

А може би даже не са необходими никакви усилия в тази посока, защото свободата и демокрацията, както ни убеждава г-н Грънчаров, са непобедими, поради което е достатъчно да изчакаме спокойно на канапето, отдадени на по-интересни занимания, и те автоматично и неотвратимо ще се настъпят, подобно на слънчево затъмнение?

Колкото до Белене, тя вероятно няма да се строи, там има няколко възможни алтернативни варианта, ще видим кой ще се приложи.