Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 2 януари 2012 г.

Дежурните червени "интелектуалци" защитиха бойните си другари от ДС, дегизирани с бради и раса

Иво Инджев в блога си пише по повод на изяви на другарката Велислава Дърева в защита на ченгетата с раса и бради от това, което днес се нарича "Българска православна църква"; също така привежда и дълги откъси от Обръщение на дежурната група червени "интелектуалци", които също така протестират срещу посегателството спрямо "исконните ценности и духовността като такава". В това обръщение човек може да прочете образци на безсрамна комунистическа патетика примерно като тоя:

„Набира скорост една зловеща тенденция – да се обругава всичко, което е изконно българско, всичко, което напомня за великите традиции на националната ни идентичност и култура.“

И така натакък, който иска да се запознае по-близко с подобно комунистическо празнословие, нека да изчете цялото обръщение. Моя милост, няма как, написа в блога на г-н Инджев ето този коментар:

Атеисти-комунисти защищават "исконните духовни ценности и светата ни православна църква", т.е. всичко онова, които те самите поругаха и оскверниха в годините на тоталното си господство в България! Каква наглост, какво безочие! С това, без да си дават сметка що правят, на дело признават безспорния факт, че българската православна църква е била тотално овладяна и поставена под пълния контрол на БКП и ДС в годините на комунистическата диктатура, поради което, естествено, сега другарите си защищават своите владици и ченгета с раса и бради. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

8 коментара:

Анонимен каза...

Новата година започва подобаващо с глупости на наши "интелектуалци". А къде беше Църквата, когато самите те - интелектуалците - имаха нужда от защита? Какво направи тази Църква, под ръководството на същия патриарх, когато СБП изключи свои членове за това, че не са гласували срещу Солженицин? Мълчеше позорно. Мълчеше и когато убиваха, измъчваха, изпращаха в лагери, унизяваха и преследваха. Прекален светец и Богу не е драг, уважаеми интелектуалци. Ако обича, Църквата първо да се покае, преди да получи прошката на народа, иначе ще излезе, че тя е като Партията - права, дори когато съгреши.

Veni Markovski

Анонимен каза...

Винаги в служба на Държавна Сигурност, хахахах, крадеца вика, дръжте крадеца, боклуците дето участваха в унищожението на истинското християнство, защитават мнимото! Пфу, не си заслужава писането!!!

здраво кулев

Анонимен каза...

Мислех си ,"интелектуалец" от "интелект" производно.
Е неук съм си,пак съм се объркал!
Виках "комунисти безбожници",а гледай,пак съм бил в грешка,защитници на попа били те!
попфолк.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

И кои „интелектуалци” са се подписали ? Васил Проданов – агент Иванов към VI у-ние на ДС, Георги Бакалов – агент Борис към VI у-ние на ДС, Георги Марков – агент Роман към I у-ние на ДС , Иван Гайтанджиев – щатен служител на I у-ние на ДС, Иван Гранитски – агент Огнян към VI у-ние на ДС, Иван Маразов – агент Библиотекара към VI у-ние на ДС и т. н. и т. н.

Пародия!

Анонимен каза...

"Другарю Живков, никой не може да ми забрани да ви обичам!" "Другарят Тодор Живков е човек, който излъчва вдъхновение... Благодаря Ви, другарю Живков, за вдъхновението, което сте ни давали. Благодаря Ви за мъдростта, за грижите. Благодаря Ви, че сте ни търпели, когато тъй често повтаряме Вашите думи и с това може би ги принизяваме" Любомир Левчев и той, подлизуркото, е подписал!

Анонимен каза...

Леви интелектуалци застанаха на амбразурата да бранят от обругаване БПЦ. Всички до един бивши членове на БКП, агенти -доносници на ДС, българското ГЕСТАПО. Откърмени в котилото на "Партията-столетница", партията терорист, дошли на власт на 9. ІХ. 44 г. с помощта на щиковете на една чужда армия, най-некадърната и лумпенизирана част на българското общество, избили цвета на нацията в лагерите Белене, Скравена, Ловеч, угоявали прасета с труповете на избитите от тях с тояги, кирки и лопати българи. Обявили религията за опиум за народа. По тяхно време бяха затворени, съборени или превърнати в клубове църкви. Стояха със списъци в ръка пред Божиите храмове и записваха имената на всеки, който се осмеляваше да влезе в храма, след което го очакваха репресии. А след "ПРОМЯНАТА" същите първи влязоха в малко останалите запазени църкви и започнаха да се кръстят наляво и надясно и целуват Божия кръст. Гледахме ги, чудехме им се и се питахме - това за смях ли е, за плач ли е, или за срам. Беше за срам, но не и за комунистите, защото комунист срам няма. Докато унгарците твърдо са решили да изхвърлят един път завинаги бившата комунистическа номенклатура на бунището на историята, в България е точно обратното. Затова България е най-презираната страна в Европа.

Комунист срам няма

Борис Митов каза...

Хора, друзя, или как да Ви нарека уважаеми...Тези уж проблеми, които се създават около Българската Православна Църква, биват изкуствено създавани и прочие.Такива неща се пишат за владиците ни..., такова нещо, такова унижение спрямо тях и нашата държава..!Нещо повече, някои даже ги наричат не митрополитите, а "мутрополити".Та то не е само писане на статии.То е вестници и списания!Ние нямаме думата, нито правотата като православни християни и то към БПЦ, подчертавам, към БПЦ, да се обръщаме срещу нашата татковина.Ние нямаме правото да ги съдим.Който, каквото е забелязал нередно, му препоръчвам да пише съобщение на синода, а не да петни, без да знае, че е в пропаганда!Или ако смятат, че синода нищо няма да направи, тогава и към министерството да се обърнат.Имаме право това, като миряни.Но ако обвинението не бъде вярно, обвиняващото лице трябва да понесе своята вина.Защото той бива клеветник спрямо Църквата и самото отечество!То да съдят хора, които се пишат християни, да разтягат такива локуми и да ръсят такива безхаберни бисерчета, драги..., просто не си струва!Комай се сетиш и си изтриеш писанията.Щото тези ти писаници са гнусота пред Бога!.Но като че ли повечето претендирате само за православни християни, но всъщност те вълци в овча кожа, а? Претендирате и толкова.Такива безумства и такива статии просто не са нужни да петнят Църквата ни.Защото и дядо Максим(патриарх български и митр.софийски), се опитваха как ли не да го петнят.Но просто не им мина номера на ония, да ги наръка условно "комунчета"...!Та с бившото БКП, после с ДС и .тн го обвиняваха.Хайде сега.Кой държа стълба прав, когато бяха трудностите, гоненията от гадните комуняги?(Преди 89-та)!Чисти комунодиди...!Владиците и клириците могат да са всякакви.Но въпреки това те имат апостолското приемство.Сиреч, благодатта на светият Дух е върху им.Не върху нас!Те са поставени на чело.Бог ще ги съди, не ние!Така че, техният проблем си е просто техен, сиреч, индивидуален.Не дейте писа повече срамоти и хули.На многая и благая лета!

Ангел Грънчаров каза...

Борис, да се пише срещу злоупотребите на дадени лица от институцията, в случая БПЦ, не означава, че се петни самата институция, напротив, по този начин се изразява грижа към чистотата на институцията; дадени лица, като Кирил Варненски или Николай Пловдивски с поведението си петнят имиджа на институцията; като биват разобличавани, това предпазва престижа на иституцията; лицата, въплъщаващи временно дадена институция, са преходни, а институцията е вечна; разбираш ли сега къде ти е грешката? Църквата трябва да има безупречни в духовно отношение водачи и архийереи; и който мисли така, е особено взискателен към ония, които временно се свързват с тази институция. Друг е въпросът, че горката ни Църква е узурпирана от сатанисти-материалисти с явен атеистичен, сиреч, безбожнически манталитет; това вече е недопустимо... разбираш ли за какво става дума? Нещата са твърде сериозни и не може вярващ човек да взема страна без да е схванал за какво всъщност става дума; пред изпитание е поставена духовната сила на народа ни...