Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 януари 2012 г.

Защо Желю Желев лъга така сладко у Слави Трифонов снощи?

Не зная дали сте го забелязали, но у нас - аз нарекох на едно място България "страна на лъжата", изхождайки от презумпцията, че не може една страна да не е страна на лъжата щом неин държавен глава е доказан лъжец! - та значи у нас изключително много се лъже, и то се лъже не как да е, невинно и пр., а се лъже най-нагло, перверзно, така, че самият лъжец вярва на лъжите си, а пък лъганите дори му се възхищават, т.е. у нас се лъже до самозабрава; лъжата е станала и е придобила статута на изкуство или поне на национален спорт. Най-уважаваните у нас са най-големи лъжци, да не давам примери за това...

Стигнали сме дотам, че у нас лъжата минава за истина, а истината - за лъжа, и това е съвсем официално и, така да се каже, общоприето; за проява на добър тон се смята да лъжеш, а пък невъзпитан, долен, лош човек е оня, който си позволява не просто да не лъже, ами да се представя, видите ли, мръсникът му с мръсник, за "правдолюбец"!

Тия мои мисли са предизвикани от това, че снощи, след като от преумора, както обикновено, бях заспал пред телевизора - не знам защо, но на мен българските телевизии много ми действат приспивателно, не знам при вас как е, но аз щом полегна или приседна пред телевизор, веднага заспивам! - та значи, спейки си снощи пред телевизора, по едно време се пробуждам и в просъница забелязвам как Желю, оня същия, да, бившия президент, малкият хитър човечец с присвитите нагли оченца, с наслада, ама с истинска наслада лъже пред Слави Трифонов, а пък Слави е примрял от кеф, слушайки лъжите му. За какво лъжеше Желю ли? Ами за много неща излъга, позволи си да говори тъкмо наопаки на реалното, както и подобава да прави един марксистки философ, за какъвто Желю, независимо от "антикомунизма" си, продължава, предполагам, да се представя; то тия неща, именно комунизъм, марксизъм, са заболявания, които, като веднъж поразят организма ти, те държат доживотно, пожизнено, с тях човек си и мре. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Независимо какво говори и твърди, Желю Митев Желев заедно със Симеон Сакскобургмафиотски е най-големият предател в новата, а може би в цялата българска история. Няма и не може да има по-отрицателни фигури от тези двамата в българската политика. Тяхното предателство е особено тежко, защото е извършено в период на демократизация, когато българският народ с всички сили отхвърляше комунистическото иго и влиянието на Москва, а те под прикритието на демократични лозунги с всички сили бутаха страната обратно в комунистическото блато и прегръдката на Москва. Безброй са безчинствата и предателствата на Желю Митев Желев, започвайки от 14 декември 1989 през Кръглата маса, признаването на фалшифицираните избори 1990, правителството на Попов, хубаво описаното сваляне на кабинета на Филип Димитров и мн. др. Разбира се, България не е изключение в Източна Европа, навсякъде се намери по един Желю Митев – Валенса, Хавел, Клаус, Илиеску и т.н., все марионетки на КГБ. Навсякъде народите не щат комунизъм и навсякъде „демократичните” лидери им го натрапват насила.