Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 5 януари 2012 г.

Поздрав за хубаво настроение в пълния с непрогледна мъгла ден



И още една сърдечна мелодия:



И още:



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това са температурните инверсии в Горнотракийската низина, при които в иначе отличаващия се със сравнително мек климат Пловдив пада мъгла и става доста студено. Би ме интересувало дали тепетата не стърчат все пак над мъглата. Освен това забелязах, че в центъра, напр. около общината са насадили палми. Интересува ме дали през зимата ги завиват и евентуално дори отопляват или зимуват открити. Доколкото знам има видове палми, които добре издържат зимите в южна България.

А иначе Елвис Аарон (Аарън) е страхотен глас. Странно е обаче, че англосаксонската забавна музикална култура днес доминира света. Англосаксонците никога не са се славели като особено музикални, за разлика от италианци, германци, французи, руснаци или българи например. Преди 60 години никой нямаше да допусне, че именно англосаксонската лека музика ще получи такова разпространение.