Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Рано или късно Газпром ще получи концесия за шистовия газ и евентуалната енергийна независимост на България ще си остане мечта

Ангеле, искам да споделя с теб едно нещо, което наблюдавам напоследък. В българските блогове напоследък под път и над път се пишат статии, които искат да докажат, че Газпром и Шеврон са едно и също понеже се финансират от един и същ банков синдикат, че Шеврон и ГазПром имат jjointventures значи са едно и също и няма значение кой ще добива шистов газ в България. Дори тия писания се пренасят и във FaceBook.

Това е опасна тенденция, която показва, че Газпром рано или късно ще получи концесия в България за шистовия газ и евентуалната енергийна независимост на България остава мечта. И това са хора със познания и опит. Как е възможно да се разпространяват фалшиви твърдения като истина на многознаещи люде.

Другото твърдение на тези блогъри е, че Сорос е миллионер-левичар. При което се прикрива една истина за него, а именно, че той поддържа финансово всичко, което създава паника и нестабилност на финансовите пазари - където по този начин той прави своите печалби. За Сорос ако узнае, че съживявайки Ленин ще всее нестихваща паника на световните борсови пазари, той ще го направи. По този начин на българина, четящ блоговете, се втълпява, че САЩ се управлява от "левичари". При това положение в мозъка на обикновения български гражданин се набива една мисъл: каквото е в Русия, такова е и в САЩ. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Газпром и Шеврон, разбира се, не са едно и също.

Георги Шварц-Сорос наистина е не милионер, а милиардер-левичар. Повечето хора въобще не могат да си представят степента на инфилтрация на западните политически и икономически елити от КГБ. Комунистите само с това се занимават, те имат най-могъщите тайни служби в историята.

САЩ остават бастион на свободата, но в момента наистина се управляват от левичари, само че не от комунистите от CPUSA, а от Демократическата партия и в частност от нейното ляво крило, което е превзето от Москва. Москва знае, че комунистите не могат да вземат властта открито в Америка, затова действа заобиколно. Естествено, че тези партии нямат в програмата си записана изрично национализация, но действията им са в тази посока.

България няма друг път за развитие, освен този на максимално ОТДАЛЕЧАВАНЕ от Русия, която е извор, основа и главна причина на всички български нещастия, неблагополучия и неуспехи. България нищо не иска от Русия, респ. доколкото получава нещо като газ, при това на една от най-високите цени в Европа, добросъвестно си плаща за него. Само че на Русия не й стигат 17, респ. 22 милиона квадратни километра, тя иска още и още и по възможност целия свят. И непременно, на всяка цена иска да доминира и командва и тези 111 000 кв. километра българска територия, защото те са на геополитически ключово място. Ето това е проблемът на България – местоположението й. Затова руското влияние в България е по-силно от това в Нова Зеландия например – макар че иначе няма точка на земното кълбо, в която Русия да няма интереси и влияние, вкл. и в Австралия и Нова Зеландия.

Анонимен каза...

Г-не, дано не сте прав, че Газпром ще получи разрешение за проучване и добив на шистов газ. За съжаление нещо подобно се появи за проучване от руска фирма , ако не се лъжа около Рогозина. Това заедно с руската ядрена енергетика ще погребе не само природата...