Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Българската и руската вражда не са от вчера и за никакви „братски” народи не може да става дума

Публикацията в блога със заглавие България вече я няма: българите в тази нещастна територия сме само 8%, останалите 92% били русофили и руснаци!, представляваща анонс към публикацията БЪЛГАРИЯ ИЛИ РУСОФИЛИЯ - ТОВА Е ВЪПРОСЪТ! с автор Белчо Дончев е предизвика интересен коментар, който публикувам отделно, та да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ:

80% вероятно е пресилено, но в България има достатъчно русофили. В Сърбия и Черна гора със сигурност са повече. Извън ОНД именно те са традиционните бастиони на русофилията. Само че както съм имал възможност да отбележа, в България това е не толкова русофилия, а по-скоро е „комунистофилия”.

Предполагам обаче, че в България ще се намерят и не по-малко напр. германофили, може би и доста франкофили, англофили, а защо не и индонезиофили, бразилофили, ирландофили, финландофили, даниофили и т.н. Даже можем да предположим, че да речем финландофилите и даниофилите ще са повече от русофилите. Дания и Финландия не са направили нищо лошо на България и българите нямат причини да не ги „обичат”, докато ролята на Русия в българската история е най-малкото спорна. Освен това българите би трябвало да са най-вече яростни ГРУЗИНОФОБИ, защото най-големите беди на България причини именно грузинецът Сталин. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

http://www.bulgaria-is-alive.com/simvoli-lion.html

Анонимен каза...

Това са подробности, но ако трябва да бъдем съвсем точни, за Андропов се спекулира, че майка му е била еврейка. Според някой сведения самият Андрпов не е бил наясно със своя етнически произход. Това само потвърждава, че особено в една мултиетническа страна като Русия, респ. СССР е почти невъзможно да се намери абсолютно "чистокръвен" човек.

За Тодор Живков пък се твърди, че е циганин. Значи ли това, че циганският етнос е виновен като цяло за репресиите на Живков?

Анонимен каза...

Във връзка с това: гледах интересно интервю с големия пианист Святослав Рихтер, който каза, че е съветски гражданин, но иначе е немец и така пишело и в паспорта му. Каза, че се чувства у дома си навсякъде – в Москва, във Виена, в Париж, във Венеция. Е, имало и страни, които не харесвал. Абсолютно не харесвал Америка, Англия също му била доста чужда и северните страни също не му допадали. И странно - не обичал особено Германия, въпреки че е германец.

Цитира учителя си Х. Нейгауз (Neuhaus), който бил казал, че всеки музикант имал две родини: тази, в която се е родил и втора – Италия.

Но поради произхода си той имал голямото щастие да разбира русото изкуство и руската музика като руснак, а немската музика и изкуство като немец. Защото понякога за руснаците немското изкуство било малко чуждо, а за германците руското. Но не и за него. Само че във френското изкуство бил влюбен, това вече било друго нещо: любов.