събота, 31 март 2012 г.

Четете в-к ГРАЖДАНИНЪ, бр. 7 от 1 април 2012 г. онлайнРазлиствай и разглеждай, дори АКО ПОИСКАШ чети вестника където и да си по света, а ако искаш, си го и принтирай, та да си го имаш и в хартиен вид! Това е бъдещето на вестниците; в-к ГРАЖДАНИНЪ, следователно, е един вестник от БЪДЕЩЕТО!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

"ГРАЖДАНИНЪ, следователно, е един вестник от БЪДЕЩЕТО!"
По стилистика, в-к Гражданинъ е влошено копие на "Демокроция" от времето, когото В. Сидеров му беше гл. редактор."ГРАЖДАНИНЪ, следователно, е един вестник от" дълбокото и мътно минало.

Ангел Грънчаров каза...

Такава една "рецензия", написана от ръка на комунист, е твърде ласкава; защото свързването на кошмара на другарите от годините на в-к ДЕМОКРАЦИЯ с в-к ГРАЖДАНИНЪ е оценка, която може само да ни ласкае; а кошмарът им, щом не е изчезнал, а си стои загнезден дълбоко в душите им, може да бъде не само минал или настоящ, но и бъдещ :-)

Bacho Кольо каза...

Няма кошмар в душата ми, спомен от тези времена. Има само някаква мътилка. Така като се чуства човек на другия ден , след като вечерта е препил с ракия - менте.