Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 29 март 2012 г.

Сега е моментът грозилището в центъра на София, възхваляващо Сталиновата окупационна армия, да бъде премахнато!

И пак в тясна връзка с българския дебат и успешно погребаното поробителско съветско-чернобилско криминално ядрено съоръжение АЕЦ "Белене" - изключително мъчително раждане до окончателното решение, но вече факт!

Да не коментираме що народна енергия и милиарди смъкнати от гърба на българския данъкоплатец погълна съветската, междувременно превърнала се в криминална, АЕЦ "Белене" след 33 г. договаряния и отлагания по странни непрозрачни неосчедоводени неведоми канали (няма подобно чудо в света уверявам ви), т.е. каквито предварително фалирали бяха близо 80% от всички натресени съветски заводи и предприятия. Само след подновяването на проекта от царско-догановото управление от 2002 насам, АЕЦ "Белене" е погълнала ЕДИН МИЛИАРД ЕВРО НАРОДНИ ДАНЪКОПЛАТСКИ ПАРИ!

Със сигурност, вместо хвърлени в един гьол мащабни средства, биха вече се възтановили многократно към днешна дата, ако просто се бяха влагали в едни нормални конкурентноспособни финасово обосновани европейски дребни и средни предприемачества, а икономиката на България днес щеше да бумти! Ама аде, отде толкоз акъл, българска му работа... (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Прекрасно!Ужасявам се при мисълта, че милите ни комунисти трябва да търсят алтернативно място за поклонение!

Eva Dimitrova

Анонимен каза...

Ето и позицията на Даниела Горчева: "На армиите на Хитлер и на Сталин не могат да имат възхваляващи паметници, защото са армии, извършили мащабни военни престъпления и престъпления срещу човечеството."

http://www.mediapool.bg/​%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0​%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%​BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B​2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%​D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D​1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0​%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%​83%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B0​%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%​D0%BC%D0%B5%D1%82-%E2%80%9​3-%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B0​%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BF%​D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0​%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B​0-news185966.htmlПаметникът на Съветската армия и изгубената памет – дебатът продължава - Mediapool.bg
www.mediapool.bg
Паметникът на Съветската армия и изгубената памет – дебатът продължава

Stoyan Dermendjiev

Ангел Грънчаров каза...

Аз пък предлагам другарите комунисти да ходят да си се покланят на своите покровители направо в Москва! Да пътуват, да си носят венците там, а също ще могат директно на ръка да си получават и заплатите...

Ангел Грънчаров каза...

На умрелите, на убитите от така кръвожадния комунистически режим съвсем не им става по-леко когато паметникът продължи да стърчи...

Когато продължава да стърчи този паметник само насърчава унизителните за България предателски чувства на умиление от страна на комунистите пред техните московски господари; само за това им е нужен на тия предатели паметникът: за да показват на господарите си, че България още стои повалена и стъпкана от руския ботуш!

Анонимен каза...

Честито нова коалиция!: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=877236

Анонимен каза...

Този паметник трябва да бъде променен - да се махнат въоръжените партизани и съветски войни и да се сложат весели скулптури на животинки, да се радват децата в някогашната зоологическа градина.