Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 март 2012 г.

Красотата ще спаси света, това наистина е възможно, но при условие, че простотията не го унищожи преди това

Ако още не сте чели Из делниците на един луд (19-23 март), публикувани в Reduta.bg и написани от знаменития Тони Филипов, д-р‎; идете там, прочетете ги: той, докторът де, много го бива, истински класик е; е, има си човекът и един кусур, нещо като тик, който не може да контролира, а именно, води се от медийната мода поне по един въпрос, т.е. не може да спи нощем ако не е плюнал поне по веднъж във всяко свое писание срещу Иван Костов; но иначе, както единодушно казва народът, е пич, дори "пич и половина". Майстор на словото и дори на мисълта - без преувеличение, докторът един от бащите на българската психодемокрация.

Та моя милост се зачете в поредната му статия и в нея открих няколко, тъй да се рече, бисера, свидетелстващи, че докторът е нещо като жив класик на българското слово и мисъл; ето, прочетете ги, възхитете им се както им се възхитих аз:

... онези велики думи „Красотата ще спаси света.”. И това наистина е възможно, но при условие, че простотията не го унищожи преди това. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: