Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 март 2012 г.

Браво бе, и "новата десница" у нас са все ченгета, милиционери, синчета и внуци, щерки и внучки на велики комунисти!

Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР, онова за дядото е за наивници.
Цветан Цветанов - син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
Цецка Цачева партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП.
Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието "Главен Мултак на РБ" (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Както казва един анализатор:

Западът не е в състояние да схване непримиримите принципни разлики между западната и съветската версия на демокрация и пазарна икономика. На Запад изборите обичайно решават коя партия ще постигне политическата власт. В СССР и сега в “бившия” Съветски съюз комунистическата партия решава изхода. Тя запазва монопола си върху политическата власт... чрез контролирана “многопартийна система”, в която всички участници без изключение са прикрити комунисти, маскирани под привидни западни, “некомунистически” етикети или открити комунисти под своя собствен етикет. В “бившия” Съветски съюз Комунистическата партия на Съветския съюз (КПСС) контролира и упражнява надзор върху всички политически “фракции”, отделили се от самата КПСС.