Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 май 2012 г.

Как отминава световната слава: кървавият комунистически злодей Сталин увековечен в пикаеща статуя в Украйна!

Жена разглежда с интерес пикаеща статуя на съветския диктатор Сталин пред централата на националистическа партия в Киев. Украйна, както и други бивши съветски републики, ще отбележат в сряда Деня на победата над фашизма.

Националистите в страната обаче отказват да признаят датата, защото според тях тя е началото на съветска окупация в Украйна.

Снимка: Reuters

Снимката помествам по случай - по-правилно е да се каже - "Деня на победата над национал-социализма" - и началото на дългата и кървава комунистическа нощ, която настъпва след този ден в окупираната от Сталин Източна Европа, в това число и в България.

Проклети навеки да са тия комунистически окупатори и злодеи, които лишиха родината ми от свобода и подложиха на най-варварски унижения народа, към който и аз, и всички ние принадлежим!

Честит ви Ден на Европа, европейски и демократични българи, доколкото сред нас има такива! Останахме ли, прочее, още такива?!

ЗАБЕЛЕЖКА: Снимката открих благодарение на г-н Петър Величков и неговата страница във Фейсбук.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Да!! Грънчаров,
Правилно си нарекъл Сталин /Джугашвили/ диктатор, който обаче е любимец на "твоя" Саакашвили, който разруши паметниците на загиналите войници във ВСВ, но запази паметника на Джугашвили в Гори. Истина е че Сталин е не само диктатор но и виновник за милиони убити /заедно с Ленин и неговата 110 000 армия латиши, които и създават лагерите след ноемврийслият преврат/, и както казват ветераните от ВСВ, "ако не беше Джугашвили с неговата "идиотска" политика, хитлеристите нямаше да могат да стигнат дори до Киев". Но .... каквото било, било, важното е повече такива злодеи да не се "дават за добър пример"..

Анонимен каза...

Интересно,
а какво целят да покажат с тази "статуя" украинските националисти??? Може да се тълкува по различен "начин", дори не в техен интерес???

Bacho Кольо каза...

Националисти - дал господ. И в Холандия, и в Украйна, и в България. Украинските сигурно искат да забравят, че историческата съдба на народите на Русия , Малорусия и Белорусия е съвместна- и историческата им персепектива - също.
П.С. Статуята на пикаещия Сталин ми хареса. Както всяка закачка на Новото изкуство. Със симпатия приех и разрисуваният Паметник на СА, и турския кенеф - символ на България.

Анонимен каза...

предлагам и още една статуя - как ленин сере

Bacho Кольо каза...

Честит ден на Европа!
И дано Старата блудница да спомни, че този празник и бе поднесен на тепсия. С цената на 27 милиона живота.