Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 30 май 2012 г.

Е, най-после и аз се уредих да стана милионер!!!

Днес получих на имейла си следното безкрайно вълнуващо писмо, което при това е написано на български, вярно не много правилен, но все пак български език; адвокат ме уведомява, че съм наследил хубава сума от еди-колко си милиона от починали далечни роднини; няма начин да има грешка; поразен съм от късмета си, още не мога да се съвзема: най-после и на мен да провърви, и то тъкмо в момент, в който яката съм го закъсал; ето, сами се убедете, вижте какво пише там:

Добър ден Ангел Грънчаров,

Как сте днес? Аз съм почетен Емануел Egobiawa юрист и личен адвокат на покойния инж. Сергей Грънчаров, гражданин на вашата страна, който умря със семейството си няколко години назад чрез автомобилна катастрофа, тук в Ломе. След обширна генеалогичните усилия за научни изследвания, ние сме се съгласили да се свържем с Вас за издаване на освобождаване и прехвърляне Неговият фонд за вас, като фонд за наследственото имущество. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Честито! :) Ето че все пак късметът, а не нещо друго предопределя жизнения ни път и врачките, шаманите и т.н. са прави :):)

Ангел Грънчаров каза...

:-) Тюх да му се не види, ето че животът ме опроверга като философ! :-) Но нищо де: миллионите доларчета ще ми дойдат добре в замяна на фалита ми като философ. Обаче става страшничко: информирани хора ми казват, че нямало никакви милиони и че това било просто опит за измама. Леле, ужас: пак ще трябва да се връщам при мизерията на философията; таман да свикна с мисълта, че съм се отървал, и ето пак съм си там... бедни ми, бедни Сократе, няма отърване, братко, от тая пуста бедност...

Анонимен каза...

НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ
тду гр. Пловдив

До:
Ангел Грънчаров

Във връзка с полученото наследство, Ви уведомяваме, че в срок от един месец трябва да внесете 1 800 000,00 долари в Републиканския бюджет. За другите дължими суми и към кого, ще Ви уведомим допълнително.

Анонимен каза...

Честито!!!
Сега вече сам можете да финансирате разрушаването на Алеша, но не забравяйте да имате идея какво да се построи на негово место!!
Пак Честито!!!

Ангел Грънчаров каза...

Альошката ще принудим да го разрушават тия, които са го строили - или да си го местят където искат, но някъде, където само те да си го гледат; щото иначе много ни се натрапва тоя Альоша, включително и на тия от нас, които не искат да го виждат, щото той е символ на унижението на България. Тъй че Гоце и Дмитрич да си стягат електората и да тръгват с кирки и чукове да си събарят паметниците, които техните бащи построиха. Ний ще гледаме и ще им ръкопляскаме, и ще им се радваме, и ще ги подкрепяме! И тогава ще настъпи националното помирение в България. Този е начинът, този е пътят...

Анонимен каза...

С тези пари „Идеи” ще излиза в гигантски тираж и ще бъде продавано от специално наети продавачи извън официалната разпространителска мрежа, ще има и пари за (допълнително) благоустрояване на Долна баня, а освен това в Долна баня ще бъде създадена нещо като философска академия или „лицей” с градина, зали, библиотека и т.н., където ще се преподава и изучава философия, ще се извършват философски и научни изследвания и ще има изяви на високата култура - литературни четения, класически концерти и т.н. А домът на Ангел Грънчаров в Долна баня един ден ще бъде превърнат в музей и името му ще бъде споменавано с благовеен трепет от поколение в поколение :):)