Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 май 2012 г.

Зафащам се с написването на нов фундаментален труд под заглавие ФЕНОМЕНОЛОГИЯ НА ПРОСТАЩИНАТА

Както вече обявих публично и, тъй да се рече, най-тържествено, моя милост се зафаща с написването на нов фундаментален труд под условното засега наименование ФЕНОМЕНОЛОГИЯ НА ПРОСТАЩИНАТА. Като първа част в него се очартава да бъде съчиненийце под заглавието За ползата от немисленето - и за вредата от мисленето, идеите на което вече са в главата ми, остава просто да намеря спокойствие и време, за да ги превъплътя, да ги "екстериоризирам", така да се каже, на хартия. В онази същата дискусия, която е напоследък за мен нещо като експериментално емпирическо поле за апробация на идеите и настроенията, касаещи така благодатния обекта на изследването ми, един пишещ, и, за разлика от други, и също така мислещ човек, написа нещо, което е твърде интересно; аз, както ще видите, ще използвам подхвърлени от него мисли, та във връзка с това ето какво му написах тази сутрин, с което фактически откривам голямата тема:

Г-н Васик, искам да коментирам Вашето твърдение, именно това:

Не съм сигурен, че разделението на комунисти и нормални хора казва едно и също нещо за всички. Днешният живот показва 100% липса на влиянието на идеологии или религии върху обществото, въобще на някакви форми на социално съзнание. (Може да направим уговорката, че за българина Солунската митница е в някакъв смисъл нацонален идеал, който ни обединява.) Имам предвид, че ако се казва комунисти и комунизъм, това са политически понятия в тесен смисъл, а сега българинът избира между културата изобщо и некултурното изобщо.

По същество съм съгласен, искам обаче нещо да дейлизирам, във връзка с по-общия проблем за вакханалията, на този взрив на простащината, който наблюдаваме напоследък у нас. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: