Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 30 юни 2012 г.

Затова уволняват Райчо Радев: безличията на власт не могат да търпят около себе си личности, които неизбежно ги засенчват!

Ние, българите, сме страшно и невероятно племе все пак, трябва да си даваме сметка и за това. Ние сме нация, съставена предимно от мрънкала, от мърморковци, от дървени "философи" - това е моята теза. Искам да дам един показателен пример за такава една констатация, касаещ начина, по който се реагира във връзка с гладната стачка на философа Райчо Радев, директор на Спортното училище "Олимпиец" в Перник; стачката му продължава вече 10 дена. Той стачкува против политически мотивираните уволнения в сферата на образованието, против арогантността и всевластието на партийните дерибеи, които се разпореждат в образованието сякаш им е бащиния.

За тия дни има и прояви на подкрепа и солидарност с отчаяната борба на Райчо Радев: във Фейсбук се създаде група в негова подкрепа, група интелектуалци написа писмо до министъра на образованието, до Премиера и до Президента в негова подкрепа (виж Спрете необоснованите уволнения на заслужили просветни дейци по политически мотиви!), сега тече и събирането на подписи под петиция В подкрепа на гладната стачка на Райчо Радев, директор на Спортното училище "Олимпиец" в Перник, която, прочее, до този момент е събрала 36 подписа (!), ако желаете, и вие можете да се присъедините и да подкрепите. Излишно е да споменавам, че институциите високомерно мълчат, а в мълчанието шумно им пригласят и верните на властта медии: нито една от "влиятелните медии" до този момент даже не е съобщила за гладната стачка на Райчо Радев!!! Медиите явно чакат той първом да умре (Да пази Бог!), а пък едва след това чевръстата Бенатова ще хукне да прави милозливите си репортажи! Пълно безсрамие! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: