Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 юли 2012 г.

В Америка се гордеят със Статуята на Свободата, ний пък се гордеем с паметника на робството си…

Олимп за ада на нашето покорство

“Церемонията по откриването е изпъстрена със символи“, каза по БНТ глас зад кадър от Лондон, където днес беше открита олимпиадата.

И веднага се поинтересувах с каква символика се представя в телевизионните клипове пред света нашата уж горда със себе си България. Поинтересувайте се и вие.

Ще видите, че сред най-важните забележителности на България, показани в музикален клип на цялата планета, е… паметникът на съветската армия в нашата столица.

Ние сме по условие победители в дисциплината хвърляне на чук срещу самите нас. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

22 коментара:

Анонимен каза...

Bravo dobre kazano!

Alexandar Iotzov

Анонимен каза...

Цццццц.... Много роби по тая Европа! Много!
Като тръгнеш от Берлин, Варшава, Будапеща...... та и във Виена, все роби с паметвици...."символиката на своето поробване"......ццццц...

Огнян Боюклиев

Анонимен каза...

Ако бяхте философ щяхте да знаете, че формата не е определяща а съдържанието да сравнявате двата паметника и да говорите за свобода вярвате ли си, че в Америка има свобода и какво е и къде има свобода господин политически пропагандатор извинявайте но виждам че се изявявате като такъв но доста несполучливо.

Iordan Christov Iordanov

Анонимен каза...

Скъпи Йордане, пропуснал сте да напишете също така, че в Америка бият негрите и за бездомниците под мостовете! А ако говорим сериозно Ангел говори за символика - МОЛЯ да ми обясните какво символизира този паметник!? Защото за мен този паметник символизира окупация, мракобесие, тоталитаризъм, липса на свобода, липса на елементарни човешки права, сляпо подчинение и смърт на елита на нашата мила България. Ще се радвам да чуя разсъжденията Ви другари...

Vladimir Vladimirov До Iordan

Анонимен каза...

Паметникът на Съветската Армия символизира един от най-злокобните режими в историята на човечеството. Това, че се хвалим с него е печално за нас като държава и общество.

Анонимен каза...

Ето с по горните коментари се потвърждава че г-н Грънчаров е прав.Робското няма да излезе никога в настоящето поколение.

любчо чорбаджийски

Анонимен каза...

Владимиров бил съм войник цял живот живял съм и служил в онези гарнизони където натикваха софиянци и майничките може нищо да не ви говори това и не обичам военщината учил съм как се убива дори да не съм го осъзнавал в онези млади години но съм виждал резултати от стрелби с които на всеки мислещ човек биха настръхнали косите. Затова мразя войната и всеки който убива по какъвто и да е повод с каквото и да е оправдание с каквато и да е политика ,идея и каквото искаш човека.За мене паметници, икони са фетиши те не ми влияят както например ако този паметник бъб

Iordan Christov Iordanov

Анонимен каза...

ще продължа от последното,ако над този паметник бъде стоварена една неутронна бомба /ракета/хуманитарното оръжие ипаметника остане пак цял абъде избито цялото население на София и околностите та какъв е вашия коментар.

Iordan Christov Iordanov

Анонимен каза...

Искам да кажа на приятелите и за робите, всички са чели за Спартак итрагичния им край на някой му е удобно да ги оприличи с овцете за да оправдае своята цинична политика, но щом Грънчаров подхвана това аз ще му отговоря с един фатмашки израз/всяко идиотско деяние си има своето филосовско оправдание/.


Iordan Christov Iordanov

Анонимен каза...

Проблемът с липсата на БГ символика не е в наличието на този кошмарен паметник, а в ЛИПСАТА на паметници с БГ символика. Един ден този паметник ще падне, но дали ще се появи паметник на БГ символика е друг въпрос. Защото ако ние не си пишем историята на нашият камък, някой друг ще си напише неговата. Както и става. Когато бутахме мавзолея, което срува бая пари на българина, след това вече нямаше пари да се построи НЕЩО с БГ символика. Направихте градинка. Няма лошо! Сега ако бутнем този паметник, пак няма да има пари за БГ символика. А не е ли по-добре веднага да започнем кампания по построяване на паметниЦИ с БГ символика. И веднага предлагам идея: На "малдежкия хълм" в Пловдив, който Е И НАЙ-ВИСОК, да се направи ПАРК МЕМОРИАЛ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ПОДНОЖИЕТО, С КРАСИВИ АЛЕИ ДО ВЪРХА, СЪС СЪОТВЕТНИ ПАМЕТНИЦИ/ НО КРАСИВО НАПРАВЕНИ/, С МЕСТА ЗА ОТДИХ И ИГРА, ТА ЧАК ДО ВЪРХА, КЪДЕТО ДА ЗАШЪРШВА С ЛЪВЪТ, СИМВОЛ НА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ.... Така и Алеша ще помръкне от самосебе си....

Анонимен каза...

Скъпи, Йордане... не прочетох нито ред относно темата, а именно тази гротеска наречена паметник и нейната уродлива същност и символика. Стрелбите с автомат и военните учени са далеч от тук обсъжданата тема...

Vladimir Vladimirov

Анонимен каза...

Robstvoto e bezli4no i udobno kato stara obuvka. Ne iska napriagane na misalta. Tova go pravi udobno za pove4eto ot robite i gi simulira da se boriat za negovoto statukvo da bade zapazeno! Edin ot Bulgarskite Revolucioneri beshe kazal "Roba se bori za svoboda, svobodnia 4ovek se bori za usavarshenstvane" Eto tova pritesniava robite koito se 4uvstvat udobno vav robstvoto, 4e te mogat da si stoiat na nivoto na koeto sa bez da se napriagat vseki den da praviat nesto po-dobre ot v4era!

Alexandar Iotzov

Анонимен каза...

Преди повече от десетилетие (1999) като член на журито на архитектурния конкурс за нови идеи за развитие на София, убедено подкрепих всички проекти, които препоръчваха премахването на фетишизираните от ретроградната политика обекти в центъра на Столицата - мавзолея на димитров, паметника на съветската армия и партизанския паметник в Борисовата градина (вж www.nn-arch.eu - публикации, сп. "Архитектура"). И тогава и сега не приемам воплите за избирателно опазване на историческото ни наследство - и то, точно от онези, които повсеместно унищожиха с лека ръка българската архитектура до девети септември за да освободи терен за безумните си реализации. Нима не е ясно, че ретроградната политика днес търси декора на ретроградните соц-паметници - показателно е, че не се притеснява да се идентифицира с тях. Ако това не се случваше, вероятно щахме да ги приемем като исторически изживяни и да ги запазим като завършен исторически факт. Но тъй като не е така, продължавам да искам да намерим воля да ги премахнем !
.: Николов и Николов - Архитекти :.
www.nn-arch.eu
Web Site by AlineA Ltd.

Илиян Николов

Анонимен каза...

Владимир махнете го според вас аз го подминавам и не се вълнувам как ще стърчи имам по важни въпроси да решавам а тези глупости предоставям вие да ги решавате.Моите уважения.

Iordan Christov Iordanov

Анонимен каза...

И моите уважения към Вас Йо.Хр. Йорданов, но едва ли Вашите "по важни въпроси за разрешаване" не включват, може би преди всичко, този.

Илиян Николов

Анонимен каза...

И моите уважения към Вас Йо.Хр. Йорданов, но едва ли Вашите "по важни въпроси за разрешаване" не включват, може би преди всичко, този.

Илиян Николов

Анонимен каза...

"Големио философ"пак решава "глобални"проблеми.Махнете​ си "лидеро" и тогава ще разберете защо хората не гласуват за вас-ама кои сте вие-следващата година няма и да има нищо останало от вас.А аз ще гласувам за обновеното СДС.

Петър Атанасов ‎

Анонимен каза...

Атанасов, по лесно ще е да гласувате директно за ДПС...да не се губи излишна енергия в трансмисията по оста "обновено СДС"– Бай Ахмед...че става по-сложно

Vladimir Vladimirov

Анонимен каза...

Ти мен не ме учи.Аз съм стар седесар.А ти си гушни Мургавия и се върнете в дупката от където изпълзяхте.

Петър Атанасов

Анонимен каза...

Аз не съм "Седесар", нито "Десебар", но искам да Ви кажа скъпи приятелю, че на следващите избори(дори и с помощта на бай Ахмед) няма да вземете повече от 1%, което е много показателно за това - какво представлява СДС в момента. Иначе Вие може да продължавате да обяснявате кой е автентичната десница, но с 1% гласове - тврдо това не е СДС - нито ДСБ(където ме приписахте без повод)...Поздравявам Ви за куража и Ви желая успех...

Vladimir Vladimirov

Анонимен каза...

Е поне ще опитаме.Абе на теб все " бай Ахмед" ти е в устата-не ме агитирай-гласувай си за него.

Петър Атанасов

Ангел Грънчаров каза...

Тоя Атанасов бил "стар седесар", вервате ли го това?! От тия, дето основаха СДС навремето явно е бил, щом е толкова стар - такива именно бяха ченгетата, все като Доган и Желю, все с червени задници.

Когато СДС посиня и се изплъзна от контрола на създателката си ДС (това най-вече стана при Ф.Димитров, а най-вече при Иван Костов), червените задници от "най-старото СДС" отидоха да цунат гъзъ на Доган, някои директно се гушнаха с БСП (Ст.Гайтанджиев и П.Симеонов, примерно), а други се завлякоха при Царо да цунат кльощавата му задница. Та ти си от тия, нали познах, таваришч Атанасов?!

Тая омраза към Костов така хубаво ви раздегизирва вас, червените задници, дето се представяте за "стари седесари", че заради извънредната глупост така баламски да си разкривате картите началниците ви от ДС трябва да ви лишат от всякакви заплати, премии, бонуси и пр., и дори да ви поналожат с некой кривак. Тъй че, готви се!

Партията и нейният железен юмрук не прощават на тия, дето разкриват сметките й пред врага, пред класовия враг :-) Приятен кютек ти желая! :-)