Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 юли 2012 г.

Б.Борисов ли е главният як касапин в медийната кланица на България?!

Борисов, чрез Цветан Василев, участва в закупуването на най-големия актив в момента в България, който е търгуем на пазарни начала (изключвам АЕЦ и др. под.) – БТК. Става дума за активи на стойност няколко милиарда евро (макар и натоварени с многомилиардни дългове), които струват няколкостотин милиона евро кеш заради дългова и ликвидна криза.

Зад тези активи обаче стои… националната сигурност на България, а и индивидуалната сигурност на повечето от гражданите й: голяма част от всякакъв вид сигнал (телевизионен, телефонен, вкл. и мобилна телефония, интернетен и пр.; при това междуградски и международен) минава през БТК и НУРТС. Последното вече е собственост на Цветан Василев чрез Корпоративна Търговска Банка. Като включим тук и вече притежаваните от него мултиплекси за предстоящата ефирна цифровизация на телевизионния сигнал, нещата се подреждат:

Огромна част от информационните потоци вече са в ръцете на една Групировка/ Корпорация, основно чрез нейната Корпоративна банка, която с държавните и с НАШИТЕ ПАРИ се е превърнала вече в държава в държавата. А който държи информацията, може спокойно и да не държи официално властта, нали?! За финансирането на покупката на БТК Цветан Василев и Борисов са решили да продадат... ТВ7. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Анонимен каза...

Важно допълнение към горната публикация:

Благодаря, г-н Инджев, за вниманието Ви към скромното ми мнение.

Винаги когато поне двама нормални хора мислят в една посока, проблемът не бива да се търси в мислещите, а в обстоятелствата, които се осмислят. Иначе не се съмнявам, че срещу изложените от мен тези ще има обвинения в параноя, конспиративно мислене и пр. Това не ме притеснява; притеснително, и то меко казано, е задаващото се пълно суспендиране на последните остатъци от демократичност в БГ чрез фактическото колонизиране и монополизиране на медийната територия. Явно другарите колонизатори добре са си научили уроците от това как с помощта на Кеворкян, Тошо Тошев, А. Райчев и дружините им беше допълнително отслабено общественото доверие в (и без това самоотслабилото се поради сбъркани приоритети и неспособност) правителството на СДС. И сега се прави така, че такива „издънки“ да няма повече. А после пак същите друзья със същите медийни средства допълнително надуха вече надутия балон Симеон.

Медийният монопол, прибавен към очакваните немалки манипулации на следващите избори, е много вероятно да направи Борисов премиер за втори път… Но както съм написал, и да не стане така, Корпорацията вече (ще) има сериозен ресурс да властва и без формално да участва в правителството.

И накрая, както бях направил една поправка под вчерашния си коментар, я повтарям тук, за да не се превърне точно тази грешчица, вследствие на бързописа ми, основание за атака срещу тезите ми: банката на Корпорацията, разбира се е Корпоративна Търговска Банка, а не Кооперативна, както се коригирах вчера.

Posted by 1 наум | юли 29, 2012, 13:16

Анонимен каза...

Частта с НТВ звучи съвсем вярно, като се имат предвид плановете на някои ръководството й да поеме човекът на ГЕРБ и дълогогодишен авантюрист и финансов спекулант Дидие Щьосел, имал досега мизерен дял в Диема. Връзва се и с плановете чрез него в НТВ да се прокара про-ГЕРБ линия в годината преди изборите чрез манипулация на новини и публицистика, съживяване на поръчковата „Всяка неделя“ с цел пропаганда и дискредитация на опонентите на ГЕРБ, като Кеворкян вече е уговорен за това и заплащането е обещано. Някои твърдят, че в схемата участва и Силва Зурлева, но най-вероятно е тя да е сред авторите й. Не е ясно дали Светлана Василева е напълно в течение с тези идеи, както и дали за тях са осведомени собствениците от MTG – на тях със сигурност са им обещани пари от държавни програми за PR, идващи по евро-линия. Твърди се, че ако кръговете около управляващата мафия предложат подходящата цена, MTG щели да им шитнат собствеността си в България – нещо, на процент от което вероятно разчита и Щьосел.

Posted by Стеф | юли 29, 2012, 22:24