Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 29 юли 2012 г.

На изборите нека подкрепим тези, които имат смелостта да водят истинска война с мафията

Провал за европейското развитие на България – това е изводът от доклада на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и наблюдение в областта на правосъдието и вътрешните работи. Контролът ще продължи, вместо да приключи сега, както бе предвидено в договора за нашето членство. След година и половина ще оценяват… следващото правителство. Надеждите към настоящото се изпариха. С тях се изчерпа и европейското търпение. Ще има нови външни упреци и разобличения след този доклад, изпълнен с горчиви оценки. Така стана с правителството на Тройната коалиция, това следва да очакват и ГЕРБ.

Вече нямат смисъл правителствата, които идват и си отиват. Няма значение дори как изглеждаме отвън. Няколкото последователни политически провала вече унищожават самочувствието ни на хора, които са способни сами да решават проблемите си. Три правителства ни доведоха до това състояние. Сакскобургготски и Станишев допуснаха унизителната клауза за следприсъединителния контрол, защото не се справиха с престъпността и корупцията на своите управления. Борисов издигна българската организирана престъпност в очите на Европол до степен на уникалност, защото е организирана престъпност на власт. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

ОЩЕ НЕЩИЧКО ЗА РАЗМИСЪЛ ПО ТЕМАТА:

СДС избира между несъществуващо бъдеще и миналото си. Мартин Димитров даде да се разбере, че без Синя коалиция ще подаде оставка. Костов е лош" е мантра, той е доста опитен политик. Всичко е въпрос на харесване и нехаресване. Няма особена причина Костов да е много обичан в СДС. Той си тръгна с голяма част от привържениците на СДС, после се водиха имуществени спорове. Днес привържениците му не се връщат в СДС. Важният въпрос е да има стабилна парламентарна група от дясномислещи хора. СДС и ДСБ имат нулев политически растеж като партии. Всякакви институции, които мерят работата на парламента признават, че това е най-добрата депутатска група. Само с малка парламентарна група Синята коалиция успя да се държи изключително разумно и да свърши много работа. Ако се оценява не по лидерите, а по депутатите, оценката би била по-висока. Това, че влизането на сините в парламента сега е под въпрос защото нито една от тях не излъчва позитивна емоция за десните избиратели.

Димитър Аврамов

Ангел Грънчаров каза...

http://www.cross.bg/1301025

Анонимен каза...

няма да влезнат. Това е все едно да гласувате за Зелените. Принципно, но безрезултатно.

Ангел Грънчаров каза...

Ти си врачка, тъй ли? :-) Гледам, че много добре се ориентираш в бъдещето :-)