Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 30 юли 2012 г.

Текстът на изпратеното до всички парламентарни групи Открито писмо от редактора на сп. ИДЕИ

До Парламентарната група на ПП ГЕРБ
До Парламентарната група на КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ
До Парламентарната група на Движение за права и свободи
До Парламентарната група на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ
До Парламентарната група на АТАКА

ОТКРИТО ПИСМО

до всички парламентарни групи в Народното събрание на България във връзка с безотговорното отношение на държавни институции към истински важните потребности на българската младеж

Уважаеми дами и господа народни представители,

Позволявам си да ви занимая с един важен по моя преценка проблем. Признавам си, твърде интересна ми е вашата реакция. Аз съм български гражданин-избирател и не ми е безразлично могат ли българските парламентаристи да разграничават истински важното от маловажното, същинското от ефимерното, дълбоко потребното от всичко онова, което е външно, е само камуфлаж и баласт.

С оглед подпомагане на духовното, ценностното, личностното и гражданското израстване и укрепване на българската младеж неколцина философи и психолози (по-малко на брой сме от пръстите на едната ръка!) започнахме да издаваме философското списание ИДЕИ. Първата му книжка се появи през ноември 2009 година. От тогава досега излязоха общо 8 книжки, в момента под печат е деветата. Издаваме го със свои лични средства, ние сме предимно университетски и гимназиални преподаватели. Тиражът на списанието е скромен, 500 броя, списанието е в обем 120-130 страници. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

6 коментара:

Анонимен каза...

искам само да кажа, че според дясното мислене списанието трябва да се остави да съществува от пазарните си приходи или да загине. Това е истината според десницата. Оставам на вас да решите дали това е правилно или не.

Анонимен каза...

С една дума искаш пари, от джоба на държавата, което означава от джоба на хората. Или с една дума искаш "вашият" бизнес да се финансира от бюджета и да НЕ ви пука от "пазара". Защото Бие сте тези които:
-"подпомагаТе на духовното, ценностното, личностното и гражданското израстване и укрепване на българската младеж"
-"Концепцията на списанието се базира на стремежа да намерим общ език с най-добрите представители на младежта у нас/по кои критерии определихте най-добрите??/, ученици и студенти, които се намират в толкова трудния и отговорен етап от живота си: да станат пълноценни личности и граждани"
-"Нашето списание наистина се пише на разбираем език, то се опитва да влезе в разговор с всеки склонен към мислене млад човек"
-" споделяме все едни и същи универсални, общочовешки и също така европейски ценности като свобода, личностно самоопределяне, демокрация, духовност, толерантност; иска ми се да вярвам, че също така имаме и родствени представи за пътищата на достойнството и просперитета"
-"Предлагам ви да отговорите, да понесете отговорността си по един твърде специфичен и неочакван за вас начин: като си… платите! "
.... има откъде да ти дадЪт, от онези 15000 лв. давани на глава депутат на месец, и взети от всеки работещ българин. Но ако дадът на теб, ще трябва да дадът и на всички останали, иначе е НЕСПРАВЕДЛИВО. ПОМНИ ТОВА!!! Иначе апелът ти е в "духа на Априлския пленум". Личи си "школата"..... Продължавай "политически дясно" да молиш да ти се даде за частен бизнес.....

Ангел Грънчаров каза...

Тъпо ляво говедо, това не е "частен бизнес", а народополезно дело; правим това, дето не го прави образователната система, панимаеш, лява главо?! Съвсем нормално е, щом някой нещо прави за народа, да бъде финансиран и от парите на народа. Ама не, вий, левите, сте свикнали само вий да смучете от тия пари, другиму не давате... сволочь наглая си ти, ето какво си...

Анонимен каза...

Те и комунистите половин век го правеха "от народа-за народа". Достоен продължител си на делото им. ..... И недей обижда!!! ... Прочети историята на БГ и ми покажи един пример, когато Български възрожденци са "взимали от народа, за да направят нещо за народа"... Ако искаш отиди до София, Университета, има две красиви статуи на Българи, финансирали построяването на Университета, и се позаинтерисувай КАК??? са го направили.

Анонимен каза...

Нали получи милиони долари в наследство? Защо не се самофинансираш? Или с "народна пара" е по-лесно??
Ех Ангеле Ангеле, и ти си една маскара......
Що нме опиташ с някое "еврофондче"?? Сега те са хитът!!

Ангел Грънчаров каза...

Подател: InfoCwenter добави в адреси
До: Angel Grancharov
Относно: Read: ОТКРИТО ПИСМО до всички парламентарни групи в Народното събрание на България във връзка с безотговорното отношение на държавни институции към истински важните потребности на българската младеж
Дата: Вторник, 2012, Юли 31 15:27:50 EEST
Файлове: (1) Прикрепен файл

This is a receipt for the mail you sent to
; at 30.7.2012 г. 09:28

This receipt verifies that the message has been displayed on the recipient's computer at 31.7.2012 г. 15:27