Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 13 август 2012 г.

Защо Б.Борисов се навря в политиката, нямаше ли да му е по-добре да си беше останал само бандит?

Поставих във Фейсбук един въпрос, който ми се ще да поставя и тук, в блога си. Става дума за нещо като "народно допитване", нали сега народните допитвания излизат на мода, та и аз да се модернизирам барем малко. Поставям един въпрос, който наистина ме интересува, по-скоро ме интересуват мненията на представителите на народната природопопулация, на ония, които имат мнение, щото явно повечето нямат мнение, не само по тоя въпрос, а и по много други.

Ако имаха, щеше да е друго, но явно нямат, затова е така, както е. За положението става дума. Както и да е. Та ето и въпроса ми, иска ми се той да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ, където, разбира се, ще бъдат отпечатани и най-интересните отговори, които вие ще дадете:

Апропо, един въпрос ме терзае мен тия дни, който искам да поставя тук: защо Б.Борисов се навря в политиката, нямаше ли да му е по-добре да си беше останал просто един бандит?! Какъв беше смисълът да се навира в политиката, а?

Парите ли му бяха цел - или просто колосалната му суетност го изтика напред? Или властолюбието? Коя беше дълбоката му мотивация? (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Много просто, той представлява руската мафия на Путин. парите се прехвърлят чрез Цветелина "банкерката" през исландския милиардер Тор Бьорголсфон. България е "купена" от РъФъ за да е убежище на руски мафиоти, в момента са официално над 1 млрд. регистрирана собственост. Младежите български се поощряват да напускат България а на възрастните се провежда геноцид с високи цени, ниски пенсии и масова безработица да измират и да освобождават терена за совецката червено милиционерска пасмина(олигархия). Sic transit gloria mundi — лат. така отминава българската слава, имало едно време българи, славяни, траки и т.н.

Jorro Jorrov

Анонимен каза...

нямаше кой друг да бие комунистите. Политиката не търпи празни пространства.

Ангел Грънчаров каза...

Не може комунист да бие комунистите... алогично е някак, не го ли усещате?!

Анонимен каза...

Много е дръзко да наричаш някой бандит...