Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 август 2012 г.

Някои позабравени подвизи на културното пиянде Вежди Рашидов, усърден възродител на социалистическото "изкуство"

И на мен ми е интересно да чуя коментар от Веждито по случая с Pusy Riot. Дори тук не става дума, че на мен или някой друг му интересно. Като български министър на културата той е длъжен да го направи. Разбира се ако има кой да го попита.

Аз не съм забравил, че 1999 г. Веждито беше най-гласовитият поддръжник на Милошевич и по път и над път громеше натовската намеса в Косовския конфлит. Чак сълзи му течаха от очите като се възмущаваше от “националното предателство”, извършено от правителството на Костов, дало коридор на натовските самолети и отказало същия на руските. Кълнеше, че сто години напред нямало да можем да погледнем братята си сърби в очите и т.н и т.н. Е, вече сме в НАТО и ЕС благодарение подкрепата, която им оказахме през 1999, а този човек е министър в кабинета на демократа Бойко Борисов. Каква ирония на съдбата!

Покрай Веждито между другото за пръв разбрах що за човек е Бойко Борисов. Когато Бойко се появи от нищото като главен секретар на МВР в едно от първите си публични изказвания заяви, че от сега нататък няма да допусне и косъм да падне от главата на полицай. Бях силно впечатлен от тази клетва, признавам си. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ох,пък и с тая моята антика тройчица (селеронче),дет египетските пирамиди сметани на нея,уж такива сложни прокти,а пък се задъхва и и спира сърдечната дейност от някакви си шарении.И те така вземе да съ провали някой сеанс "послание към вселената от планетата Земя в търсеме на други живи организми".
Вдишване,издишване,лееко,лееко.А!
Айде:
Ми не, неще Г-жа Бълхата да приеме мойте ненаучни твърдения,че имало такова съество "човек".Викам и "бе Гос'жа та такова,като мен наподобяващо".Не,не,не ги разбираш ти съвременните научни методи,неси съ изучил,колко пъти да ти обяснявам "минимум три бей бройки са ми нужни,еднакви да са,повтарящи се фактологически,е така като тея мойте чада,а ти си сам самичко едно,други няма тебеподобни".Бей Гос'жа ми Бог виде ли Го,Ъ,що не Го оспорваш и ми напомняш постоянно като съ забравя да тъ нахранвам.Малии що пък продумах,леле !!"Я млъкни бе,как не те е грях да упоменаваш Името Божие,ти какви още искаш да ти ги показвам,когато станеш на мое ниво тогава ще си позволяваш ти да ме обсъждаш,я бегай да си почистиш там дето съ...аиде да не съ изразя неетично".Бей Гос'жа началник,прости ми,аз така само,не че нещо,шъ са поправя,бележка си вземам веднъга.Рекох!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

хей не чувстваш ли, че прекали с гостоприемството на Грънчаров.... пиши по темата или изобщо не пиши, какво е това нахалство вечно да се оплакваш като развален грамофон... това вече омръзна на всички... и какво искаш от нас кажи пари ли какво?

Анонимен каза...

Господии,няма ли край тази яма бездънна на падението българско.Алоо поредният безброен анонимен мършо ада си беше написал именцето поне,да знам що за същество си ,с какво,определено не човек същество имам честа да се запозная и пак да ми се обърнат наопаки червата.
Но какво ли да се чудиш след тази гавра в ловеч дето тече сега с Васил Иванов Кунчев - Левски.Какво ще кажеш ,това по темата ли е мършо пезименна безлична!
АЗЪ РУМЕН БЪРЦОВ,не безличен подлец.

Анонимен каза...

Пиши си,повтаряй си,през пет минути си повтаряй,нищо.Пропада ,все по надоло и по надоло неудържимо.Пропадайте,явно българската е бездънна яма,и все повече и повече са тълпят и скачат надол с глава в ямата.Ма ако може някък си да не обвинявате мен и да не ме дърпате със себе си.Щом ви харесва да скачате право в пъкала,решението и избора си е лично ваш.АЗЪ нямам такова желание.АЗЪ с БОГ предпочитам да съм си,там където според мойте си дела съм си заработил,та и повече.
Румен БЪрцов АЗЪ ,мърши неспасяеми.

Анонимен каза...

Страшна работа,три години да си попилея и навсякъде,всичко загубило (а най вероятно никога не имало)минимални мисловни възможности.Баща ми дето викам по него,защото не успява да запомни повече от две минути какво съм му казал си е направо с тези умствени възможности професор.Аиий,а стеснете се бее,страшно е това дето сте се докарали,много страшно.
Но как да се стресне някой,който никога не е пробвал да си използва наличното в повече от гръбначният,служещт като на прасето на лочи и да се изходи,но друг да има грижа за изриване на изпражненията му,зада не се задуши в собствената си смрад.
Румен Бърцов,един от тези дето родителите му и той от "нисшата класа" на мислещите за испражненията на прасетата 'Елитни"

Анонимен каза...

Даваите все така,изхрачвайте се върху гроба на Святата ми Майче Санда дето на никого лошо,никога не помисли и за това беше убита "БАВНО И ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК И МЪЧИТЕЛЕН НАЧИН",Заради ИСТИНАТА,беше убита.Записвайте се в списъка на прокълнатите,"ВИП" пътници за бъкала,саморъчно с делата си се подписвате в подписката все по многобройна на падналите.То не е казано бройката на желаещите до къде,"билети" има Бог за всеки желаещ,няма да се изчерпят,та да несе натискате,да си потрошите ребрата от бутане кой най пръв първенец да плювне.
Румен Бърцов АЗЪ,на Майче ми Санда син по Божия воля.