Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 август 2012 г.

Как един антидемократ затъна в тресавището на политическия нихилизъм, алогизма и безсмислието

Добри Божилов в тия жеги пак изпуши; аз писах, че моята дигноза за най-сюблимните му нелепици, които бълва напоследък, може да се дължи на горещините и ефекта им върху по-крехките мозъци; вижте сега каква глупост е написал, а по-долу има и кратко разяснение за същината на грешката му (ако може да се нарече така едва очебийна нелепица), примесена с няколко съвета как да се погрижи за очевидно размекналия му се мозък; ето, четете какво пише първом той:

Във връзка с референдума за Белене, преплитането му с изборите и изобщо цялата мътилка, която се оформя, да кажа моето мнение. Ако направят референдум (за каквото и да било) следва всички да отидем да гласуваме, защото това е пряка възможност нещо да зависи от нас. Дори да ни питат да пращаме ли човек на Луната, следва да идем да гласуваме, защото тогава нашият глас директно решава.

Призивът ми за бойкот на изборите се отнася само до изборите, защото на тях нищо не решаваме. Системата е такава, че само формализираме чужд избор. Затова и изборите следва да се бойкотират максимално. Не можеш да гласуваш без избор.


Виждате, че в един момент Божилов се усеща, че по принцип е против участието ни в избори, а пък, както и да го погледнеш, референдумът също е избор. На изборите не сме били нищо решавали, но на референдума, сам по себе си също представляващ избор, сме били решавали всичко, как така?! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

14 коментара:

Анонимен каза...

Има много сериозна разлика - в единия случай казвам "за" или "против" нещо конкретно. В другия случай казвам "за" (нямам право на против) партията на Иван Костов (например), а Иван Костов нарежда своята прислуга в листите. В резултат не избирам нищо, защото прислугата ще слуша Иван Костов, а няма да слуша мен. При референдума се чува какво аз казвам по определена политика, и това се чува.

Dobri Bozhilov

Ангел Грънчаров каза...

Не гласуваш за дадена партия - и ето те, ти си против нея :-) Тъй че можеш да гласуваш и против. А Костов или който и да е там, се събразява със следното: за подкрепиш партията му на изборите в листите ще влязат хора, които ще те подбудят да си дадеш гласа. Тури ли хора, които очебийно не заслужават гласа ми, няма да му дам своя глас. Това е. Освен това има в демократичните партии вътрешни демократични правила за подреждане на листите; т.е. не само лидерът решава, както е, да речем, при недемократични, а авторитарни партии, примерно АТАКА или ГЕРБ...

Анонимен каза...

Бе защо всички се правите на луди ?!Тази така наречена "подписка на граждани" си е в познат комунистически стил на от времето на първата среда на миналият век,времето на "народният съд".Ползваха цялата власт (от която е лъжа,че са падали),цялата власт включително и слугинажа си от контролираните от тях така наречени "национални медии"(чиято издръжка и заплати са от мен,за сметка на отнемането на моят живот,моят на гражданин на републиката България несъществуваща,гражданин "суверен" от когото цялата власт пройзтича по невлязлата в сила Конституция на Република България).Тези ако бяхме нормални,не без мозък същества трябваше отдавна да гният в затвора осъдени за "престъпления против човечеството".Ако имаше поне двадесетина процента нормални с мозък населяващи територията "16- ссср република ".!
Анионимен Румен Бърцов

Анонимен каза...

Радвам се, че накрая стигна и до моя извод - като всички вождове наредят боклуци в партиите си, правилното решение е да се бойкотират изборите :)

Dobri Bozhilov

Ангел Грънчаров каза...

Това, че даден политик не ще да те те сложи в листата си, не значи, че тия другите, дето са в листата, са все боклуци. Това, че нито една партия не ще да те тури в листата си, не значи, че кандидат-депутатите от всички листи са все боклуци - което пък е в основата на твоя призив да бойкотираме изборите и изобщо да не гласуваме. :-) А сега ме чуй добре да видим дали ще сфанеш същината на цялата работа: да предположим, че някой политически лидур реши да покани теб, най-велекия ум, с който родината ни разполага, в листите си, и то на челно място. Тогава ще агитираш ли да гласуваме - или няма да агитираш?! :-)

Анонимен каза...

Не, тогава ще повярвам, че политическата система е тръгнала в правилната посока :)

Dobri Bozhilov

Ангел Грънчаров каза...

Ето, твоят пример показва защо никога няма да се оправим: докато не е във властта, българинът мърмори, роптае и критикува, а щом попадне във властта - и той се отдава на гешефтите, почва да лапа и да се наслаждава на благинките на властта и забравя всичко. Така е било, така е и сега, така, за жалост, ще бъде винаги - ако не се промени манталитетът, съзнанието и разпространения морал...

Анонимен каза...

След като направих тук гиорният си коментар и пак се "повредих",както в последните близо вече три години.
Това следващото го пускам тук ,щото там за където го бях написъл "сърварът е недостъпен за теб" ми пише.
Румен е това Бърцов

Анонимен каза...

Те това:
Включих вчера,пък и онзи ден (цели два дена) на итерневта виртуална реалност с доставчика ми руската българска телеком компани (дето всичко БГ "национално сигурно" е навързано).Написах един,два коментара с умрели виртуални букви И!И ето лимита ми се изчерпал пак проблем с Иво .БГ,пак изчезнаха актуалните коментари под актуалната му статия.
Повредата не е в "моят телевизор",аз съм добър,даже много добър теле >http://mail.dir.bg/~drbarc/animateri/1988g.jpg<( и не само > http://mail.dir.bg/~drbarc/animateri/Моят%Нов%Завет.gif< от тогава 1988 с мен по "Несведоми пътища") техник,понеже от дете ми тая професионалност,мани майтап,не че някой чул за мен,мен нали ме няма,не съществувам,е така измислица съм и никой не ме е виждал ни чувал никога.
Та евентуално ако пътк се намери някой да ме погребе като пукна е снимката >http://mail.dir.bg/~drbarc/animateri/MI.jpg< дето съм си направил за некролог няколко часа след като издъхна Майче ми (последният и явно последен по всички факти личи Човек който съществуваше и разговори с мен няколко часа преди това с въпроса завършващт на "ЗАЩО"?).
"НИ ВОПЪЛ НИ СТОН НИТО УМРЕЛА ВИРТУАЛНА БУКВА ОТ ЦЯЛА ЕДНА ДЪРЖАВА ХИЛЯДИ,МИЛИОНИ МАСА НАРОД И НИКОЙ НЯМА,АБСОЛЮТНО НИКОЙ,ПЪЛНА ТИШИНА,ГРОБНА ТИШИНА) Диагноза!
Да пробва някой да се постави от към моя гледна точка -да няма никой кой да ти каже ели си факт или неси (за страдания на болен с много тежки увреждания без право на живот,на помощ,храна,лекарства,човешка дума дори,не ,нямам такива пък чак претенции,небих да си го помисля вече,кой съм аз,че да имам такива претенции големи,прекалено големи и незаслужени).
Никой,пълно с празно!Пиши си колкото си щеш,в празното пространство и чакай от умрял дума,но умрелите проговарят понякога!
Иван Костов,Филип Димитров,Петър Стоянов както и други хиляди и вие ли несте ни чули ни вижтали този (Аз де) никога?И вие ли сте обслужващт комуно персонал ?
За "граждански" разни партиики фалшиви и "правозащитнуи организации" въпроси няма да питам,няма нужда!
А пък за Конституция,закони,Омбуцман,"комисия за защита от дискриминация",прокуратура и др,забрави!
За "свободно слово" - какво е пък това животно непознато митично!
Комунистически фашизъм на цялотериториално в 16-та ссср република!
И "народен" всенароден съд...
"НЯМАШ ПРАВО,НАКАЗАН СИ,ИДИ В ЛУДНИЦАТА,ЛУД ,РАЗКАРАЙ СЕ,МРИ БЕ БОКЛУК ПРОПАДНАЛ,МРЪСЕН СЕДЕСАР,ФАШИСТ,ПЕДЕРАС,МРИ БЕ,НЕМАЛИ ДА ПУКНЕШ НАЙ ПОСЛЕ,Нали За ТОВА ЛЕЖА НА ПАЛАТКИТЕ ПРЕД КОЛТУРНИЯТ ДОМ САМ ЕТИ СЕГА ДЕМОКРАЦИЯ,КВО РЕВЕШ,ИДИ СА ЖАЛВАЙ НА КОСТОВ,ОТ НЕГО САКАЙ ДА ТА ЛЕКУВА И ДА ТА НАРАНИ" - "В ИМЕТО И ОТ НАРОДА - ОСЪДЕН НА СМЪРТ".
А докато този същият народ държеше кравите си да серат на портата ми се питаше "тая що не умре" - за Майче ми Санда питането народно беше това,докато аз се борех с подръчни средства сам за живота Й!
Е умре и весел беше "народа",но не-му е пълна веселбата докато чува от време на време как викам от болка и по глухият си и невменяем баща от ужас!
"Това се нарича спам, дори да са цитати от Библията....Този род участие във форума отблъсква други читатели. Създавате проблем на нашия вестник и ще се принудим да Ви забраним..."
Рекъл съм "АЗ МОГА И АД ДА НАПРАВЯ" . Явно трябва да покажа какво мога....!!!!!
Благодаря за невниманието Виртуална реалност!
Румен Бърцов ми името и на реално!

Анонимен каза...

На тази снимчица http://mail.dir.bg/~drbarc/animateri/1988g.jpg може пък някой от 3000 -те "служащи в ОЗЗУ Пловдив тогава да пък ме разпознае.

Анонимен каза...

Добри е гад.

Анонимен каза...

Не ме разбрахте правилно, философе. Аз казах, че ако системата започне да издига такива като мен, значи се оправя. А не че трябва да се издигам, за да ставам като сега издигнатите. Аз това отдавна съм го отказал - ако ще ме избират, за да лапкам, то и сега си имаме лапачи. И това съм го казвал доста пъти вече. Сигурно затова не ме издига никой. Но то всъщност защо някой трябва да те издига. Издигни се сам :)

Dobri Bozhilov

Ангел Грънчаров каза...

Ти зе като Левски да се изразяваш, мани-мани! Пустото Слънце с неговото безпощадно греене е причината! Слънчасал си, човече, и то яко! Язък!

Анонимен каза...

Аз пък постоянно отказвах да мъ издигат на едни,други пък постояно ме свалят като обстоятелствата не издигнат.Ма тея дето ме свалят,с брадвата го сторват по диважки.А на мен единственото ми скромно желание беше да вземе ей така по някакво пък си чудо да си потекли комунизма от милата родина,но така и недочаках да ми се сбъдне скромното щение .Исках само да стане малкучко по нормално и аз да си правя телевизорете,дори нямах желание,мъ никакво да мъ дадът по някой от тез поправените от мен телавизоре.Нямах тъкова желание,мъ никак и кадето камерйка с журналя прикачени за нея видех,дълече бегах.Един път обече бях видел само едната та съ укрих и щастлиФ бях.Леле вечерта по цинтралните по света и у вас майче ми гледа как ръкомахъмм обяснявайки нещо разгорещено на Прен,Минст .Филип .Леле и като ми се развика майче ми "не ли та срам бе,казвах ли ти да земеш и да подстризеш тая чума на главата ти я къв си рошав и да та глеа цела България,да излагаш човеко".И аз съ засрамих много от майчината права критика и от тогава много внимавам да не пропусна пак така някоя камера с закачен за нея журналя,много съм внимателен,бях,вече мъ няма де!Такива ми ти работи.Те така и неможа да ми каже на Леиди (зелязната) съветника как този белият лист ,който му поднесох в (отдговор на неговото питан) да проагитирам българонаселяващите (в частност поселниците в моето най комунистическо место) ,че да признаят "бел е листа,истината рече".Няма,"черен е белият лист" и те това сие ,така и неще да избелее,неще!
В някой друг живот може и да се получи "агитацията"
Бог ще казва !
Румен Бърцов