Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 16 септември 2012 г.

Гнусни ченгесарско-рекомунизационни мероприятия за видиотяване на нацията

Попаднах снощи на предаване на Карбовски и какво да видя: дават се "уникални", "за първи път излъчвани" умилителни кадри с "Незабравимия Тодор Живков", а около него шета, с брадичка и косица, сегашният Премиер, тогава бодигард и шофьор на Тато; абе дават Бато, който беше слуга на Тато, а пък сега Он самият ни е нов Тато, Тато на малоумната, на вечно опозорената нация: щото не може да не е вовеки опозорена една нация, която обезумяла дотам че да си тури за властник и господар това чудо! Та значи дават тия кадри, а пък ухиленият ляв гамен Карбовски се обръща към "драгите зрители" с покъртителното "Другарки и другари!", абе същинска лудница, човек се чуди къде да се ощипе, та да разбере дали не сънува - или с коя ръка да се кръсти, като гледа тая комунистическа гнус!

Това видях и рекох да погледам, та да видя докъде ще продължи тая телевизионна перверзия. Чат-пак туй мекере Карбовски - щото не вярвам от глупост да прави тая нескопосана манипулация, разбира се, че го прави за пари; някой, естествено, е поръчал и платил щедро туй мероприятие! - ни разясняваше как следва правилно да мислим за "любимия пръв ръководител на Партията и държавата", а също така беше докарал някакъв мазняр, бивш съветник на Тодор Живков, а сега лидер на една от многото наши комунистически партии, да ни разказва покъртителни спомени за добродушието, добрината, човечността, духовитостта, остроумието и прочие на Правешкия простак и нахалник. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: