Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 16 октомври 2012 г.

Защо така вбесявам някои дейци на образователната чалга и мафия, за които личността, свободата и духът са най-непоносимото

Приятели са създали група в моя подкрепа във Фейсбук. Имали са предвид политически мотивираната кампания за моето уволнение, която се води от известно време от директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова, явяваща се ценен кадър на гербовашко-милиционерското движение в Пловдив. Преди няколко дни тя ми наложи дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение" и сега вече най-лесното е да ме уволни съвсем "законно" в който си момент поиска - или в който момент й наредят! Искам тук да благодаря на приятелите, които инициираха създаването на групата - и тези, които я създадоха!

Ще съм благодарен ако и други хора влязат в групата. Защото смисълът на цялата работа не е толкова моето лично оцеляване, а отстояването на ония ценности, за които съм работил цял живот. А ето и адреса на тази нова група. Там, на страницата на тази съвсем нова група, която за минути събра повече от 100 членове, двама човека засега са написали свой коментар; ето тия два коментара:

Теорията и практиката в педагогическата работа на Ангел Грънчаров заслужават подкрепа и насърчение, а не порицание и наказание. МОМН трябва да осигури възможност и да предостави условия за разгръщане на творческите търсения на Ангел Грънчаров в обучението и възпитанието на младите хора - управляващите образованието следва да надмогнат късогледството на политическите си ментори и да отприщят бюрократичните бентове пред такива учители като Ангел, а директорката на неговото училище да се смири пред духовното богатство, гражданска ангажираност и денонощния труд на този човек. (Райчо Радев) (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров,ако нямаш подкрепате на тези ученици за който се трудиш и вижда се постигнал си резултати.Та няма ли го разбирато и подкрепата на тези родители,забрави.Аз на тези виртуални групи не вярвам никак,ама никак.Миналата година бях в една такава с 4000 виртуални "борци",фалшива работа.От както бях в тази група хептем ми стъжниха живота и без това достатъчно много стъжнен,а тази група и учасниците е така пък никой неси спомни за мен,нито се поинтересува къде и какво станало с мен,никой.То от както издъхна майче ми ,та от този момент като ме почнаха ден и нощ мира никаква,но пък от както бях член на тази група стана страшно,все по и все по ден слет ден ставаха все повече и повече тези дето се заеха да ме затриват.И все повече стават,повече и повече,всички срещу мен от всякъде всеки ден и нощ.Много неща несъм писал който ми се сътворяват.Онзи ден влезе един на обяд та да откраде от мен,понеже разбрал че съм зле и сам,отвън пред вратата на бърлогата ми от дето пиша.Тези виртуални групи са мнооого фалшива работа,за приказки и несвършване на нищо (машини за приспиване и зомбиране) и за контрол и маниполиране.От тези групи та се стигна до тая пълна упойка на всички и бесове.
Ще се радвам да бъда опроверган,но до сега каквото съм казал все така както съм казал,понеже "кой съм аз да казвам",а после "ти само лошо предричаш" и все съм виновен на всички и естествено враг и луд.Та се стигна до тук да немога и бърза помощ да викна,щото името ми всички навсякъде насучиха и всичките ми лични данни,но само да е по лесно да ми се твори зло,само зло от всички,от всякъде.Само зло.Та незнам,ма съдя по мойте факти.Но и Бог ще съди !"9. зная твоите дела, скръб и сиромашия (но ти си богат), и хулите на ония, които казват за себе си, че са иудеи, а не са, но са сатанинско сборище.
10. Не бой се никак от онова, което има да претеглиш. Ето, дяволът ще хвърли някои от вас в тъмница, за да ви изкуси, и ще имате скръб десетина дни. Бъди верен до смърт, и ще ти дам венеца на живота.
11. Който има ухо, нека чуе, що Духът говори на църквите; който побеждава, няма да бъде повреден от втората смърт."
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Реална група би могла да комуникира и виртуално; но само виртуална група, без да се пазнават нейнете членове реално - мисля, прав е Р. Бърцов - е като сапунен мехур, ако не и по-лош.

Анонимен каза...

и аз мисля че е пълеен въздух

Анонимен каза...

Сега по новите закони има такова углавно престъпление "Пише книги", респективно "Чете книги".
Васик

Анонимен каза...

думата деец е комунистическа дума..вие я употребявате често г-н грънчаров