Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 октомври 2012 г.

Допуснахме в европейска България тодорживковата комунистическа номенклатура още да е водеща и да държи съдбините ни в ръцете си

Синчето на живковия (и жанвиденовия) министър на образованието проф. Илчо Димитров, принадлежащ в ония блажени комунистически времена към най-тесния "интелектуален" кръжец на Людмила Живкова, та значи неговият син, именно сегашният ректор на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев, главен организатор на "научната" конференция в чест на "Незабравимата Людмила Живкова", бил заявил: "Това е смешно. Ако някой има мнение за Людмила Живкова може да отиде на конференцията и да каже примерно: "Тя е създавала концлагери". По думите му всеки има правото да отиде и да заяви публично, че Живкова "е зъл гений за България".

Моят коментар на това комунистическо безочие е кратък: комунистите са непоправими и са си все същите, ако ще да се представят за какви ли не, за "модернисти", за "академици", за "авангардисти", за "капиталисти", за "империалисти", за "мистици", за лунатици дори, за каквито и да се представят, отзад, неотлъчно, ги следва и лъщи все същият им немит червен задник. Комунизмът в същината си е това: некадърност, аморалност, простащина и наглост на власт. Те, другарите, затова са така признателни на комунизма: щото тогава некадърниците, като се подмазваха на големците като Людмила Живкова и Иван Славков, пък и лично на правешкия простак и наглец Тодор Живков, направиха и кариера, и титли придобиха, и имоти, и в апартаменти в центъра на София се навряха, и по чужбина походиха, и на "аристократи" се правиха, независимо, че още крият дядовите си цървули и бащините си каскети в скриновете, там, дето са им семейните реликви. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

Допуснахте, я! И като ви гледам и други работи ще допуснете. Сега ти и съидейниците ти пишете гневни декларации и леете крокодилски сълзи.
"Да се отмени конференцията в СУ, посветена на Л. Живкова" Ега ти и талибаните недоучени!!! Ами вместо да отменяте, защо не излъчихте 1, 2 ,ако трябва 10 историка и философа, които от "единствено правилни, десни" позиции да разбият смехотворната теза за Голямата Людмила и за нейната неоценима роля. Да го направят без да лепят етикети, без да изчитат втръснали ни мантри , а да го направят обективно, балансирано, убедително. Само че няма кой . 20 години това правите - или лепите етикети или крещите, или лъжете, или се оплаквате.
П.С. Не се прави на йезуит и не опитвай да ме изкараш апологет на Живков и на щерка му.

Анонимен каза...

На знам дали комунистите не избързват все пак малко с реабилитацията на Тодор Живков, защото още не са съборили окончателно капитализма. Според Голицин по-вероятно е това да стане след Световния октомври:

„Когато му дойде времето, вероятно след края на дългосрочната (комунистическа) стратегия, ще бъде отдадено дължимото на всички лидери, отговорни за тази политика, включително Хрушчов, Мао, Новотни, Улбрихт, Тито, Брежнев, Денг и много други.”

Но самият факт, че се правят такива опити показва, че вероятно се намираме в заключителната фаза на дългосрочната комунистическа стратегия. Други индикации за това са предстоящият колапс на световната икономика, възраждането на СССР под нова, по-зряла форма, все по-видимият съюз Русия-Китай (Индия-Бразилия-Южна Африка), нестабилността в Близкия Изток и на Корейския полуостров, напрежението между Китай и Япония и т.н. Имам опасението, че ортодоксалните медии в България и по света въобще не са в час, занимават аудиторията с глупости и са на път да проспят исторически събития. В един момент те и политическите „елити”, разбира се, ще се събудят, но се опасявам, че може да бъде късно.

Анонимен каза...

Bacho Кольо,аз ще се изразя по директно от теб.
Факта,че никой от претендиращите да са антикомунисти не понечи през тези три години да се отзове на "молбите" ми за помощ (несъм им тематичен),а напротив реагираха навсякъде всички като попарени,когато опитам да поставя "моята тема" е категорично доказателство "защо комунизъма има такава благодатна почва у нашвенско".А АЗЪ съм "сам съм ,други няма" и съм поставен пред избор да гледам как се мъчи баща ми без да мога да направя нищо и пак така,както с Майче ми Свята Санда или да направя компромис (да застана срещу себе си)за да му подсигуря лечение и грижа Човешка.
Та така Bacho Кольо,непонятно е това нещо на "елитните псевдо демократи" ,а и на 99,99% от населяващото "що е това демокрация и има ли почва у нашендско".
А теб Bacho Кольо те открих в един списък на един "демократично мислещ се",като един от най активно коментиращите комунисти.АЗЪ пък си мисля,не убеден съм,че си им неразбираем като мен,шото...впрочем мисля няма нужда на теб да ти обяснявам що.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/10/19/1928914_severna_koreia_zaplashi_da_udari_jujna_tia_obeshta_da/

Bacho Кольо каза...

20.10.12, 04:52

какво е общото между форума посветен Л.Ж. и статията за Ю. и С. Корея?

Анонимен каза...

Че каква е разликата между режима на Тодор Живков и режима на Ким Ир Сен?

Анонимен каза...


"Че каква е разликата между режима на Тодор Живков и режима на Ким Ир Сен?
20.10.12, 15:31"

Има разлика,голяма разлика !
Последователите на Ким Ир Сен са "принудени" да пръдължават "справедливото" му дело със брутална сила.Следовниците на "тато"Тодор Живков не се нуждаят от такива "разходи",българският "велик" народа доброволно и свободно си го следва,я как все елитни го прославят и в родно място го почитат с елитни моцартови музики..Разлики !?
Румен Бърцов