Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 30 октомври 2012 г.

"Не чета блога на г-н Грънчаров защото всичко написано там са само глупости и простотии!"

Няколко неща, няколко причини ме задължават да препубликувам едно свое есе, писано отдавна, именно есето със заглавие Що е съветска “комуналка”?. Първата причина е да подпомогна обучението на младите хора, предимно учениците по един пропит от европейски дух свободолюбие курс по гражданско образование - понеже в условията на ширеща се рекомунизация у нас такива неща много рядко могат да се прочетат. Втората причина е, че наближава датата 7 ноември, датата, на която избухна толкова злощастния комунисто-болшевишки метеж в Русия, причинил такива нещастия на цялото човечество - и дал началото на страшни кръпопролития, каквито човешкат история преди това не познава.

НА СНИМКАТА: Руският диктатор Владимир Путин, един виден образцов "продукт" на съветската комуналка, живял в Санкт Петербург и учил в Санкт Петербургския университет горе-долу по съвсем същото време, в което там се подвизаваше и моя милост... (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

18 коментара:

Bacho Кольо каза...

Съветско общежитие. Москва. Три нови 16-етажни блока. Ние сме късметлии - нашият е най-новият. Откриха го на 20 септември , т.е. 20 дена след като започна учебната година. Стаите са разположени на блокове - коридор, стая за двама, стая за трима , баня и тоалетна. На всеки четен етаж има читалня с чертожни дъски. На всеки нечетен - мини-зала за спорт /тенис на маса, бокс, карате/ . На всеки етаж има кухня, оборудвана с маси, мивки и готварски печки.
Месечна такса - 2 рубли. Това включва също така ток, вода, парно, и смяна на постелно бельо.
Парното работи на макс. При вършна температура - 32 гр.С, вътре е 23-24 .
Между трите блока има стол, кафе и дискотека. Отделно във всеки от трите блока има големи зала на партерните етажи - дискотека, интерклуб, стаи за музикални занимания /в технически университет!/. Зад блоковете - футболно, волейболно, ханбално игрище, игрища за тенис /за съжаление - асфалтови/, игрище за бейзбол /имахме около 50 състудента от Куба/. От другата страна - спортен комплекс за над 20 вида спорт и закрит 25- метров басейн.
...Москва, 80-те год. на миналия век... късен соц...

Ангел Грънчаров каза...

Горното е взето от рекламен фантастичен пропаганден "матрьял", нямащ нищо общо с тъжната реалност на комунизма...

Анонимен каза...

Грънчаров,ти нямаш реална (на дело) представа "що е това същество комунист",нямаш ,само си мислиш,че имаш.Нямаш,ако имаше нямаше да ме вбесяваш и да се принуждавам да ти "думам" тежки приказки епитетни.
Ти не разбираш директорката си,тя е типичен непоправим комунист,с когото никакви "борби философски" не помагат.
С комунист (същество,което само зло може да твори , неможе да се самоспира и никога неспособно да признае дори пред себе си вина,просто неспособно)два са вариантите:
1. Оттегляш се оттегляш се (ако си разумът да победи),в Божите писания писано "когато някое същество обладано от сатана,този който с него се в близост занимава се поврежда,поболява се от присъствието на злото в насрещното".Като "разума не победи за оттегляне,ставаш като заболелият "обладаното от сатана същество комунист".Така "Като "разума не победи за оттегляне," ставаш също "опасен за себе си и околните",в частност семейство и окръжност ученици,пък и..
2.Тежък "бригадирски" чук и "хей другарю ти какво решил си с чука","аз ли път ще се прокарва друже тука,нов път към светли бъднини" в челото,като окуцял кон,както.
За това ти врещя бре "напусни",не си запознат в пълнота от практически "богат" опит,какъвто моят с "съществото най зло комунист".Това от приказка човешка не се лекува,нелечимо с "философски" лекове.Диагноза от спецялист,съм АЗЪ !
Румен Бърцов

Bacho Кольо каза...

Аз за комунизъм не съм писал. Описвам мястото, в което съм живял и където прекарах петте най-хубави години от живота си.
Разбирам, че човек трудно приема факти, когато са в противоречие с митологията която е възприел и която усилено разпространява.

Анонимен каза...

Аз пиша факти такива каквито са,от най комунистическата смърдела БГ дупка Криводол,факти които никой неще и никой не дава да бъдат видяни,че да видят иостаналите ИСТИНСКОТО лице,каквото е сега,каквото е било и преди,Истинското грозно чудовищно лице на най гнусното сатънинско творение " комунизъм".Да се види до какви чудовищни дела стига някой (стигат в множествено число някои),когато са обладани само от зло,зло разрушително чудовищно,каквото е "най чудовищното творение на сатъна-комунизма" "болест на мозъка",на всеки,мързелив човекомразец естествено като такъв "атейст"- вярващ само в "битието яденье и пиенье" за сметка на "ближните" в това число и "какво тук значи някаква си личбност".'Марсизъмъ,ленинизъма и сталинизъма" и "комунизма на края търси спасение в нацизъма" - посочва се врага на глутницата да "разделяй и владей" и яж и пии "вината с мезетата",за сметка на стадото подивело и все така немислещо.Всеки,който зло сторав други му с дела и безделие е комунист.Истина Ви казва,АЗЪ знам "що е то ",щото съм цялостно в най комунистическото местенце в булгаристан,на дъното в тази дупка закопан и "осъден на смърт" и изолиран от всички,та Истината да не бъде видяна от никой,а и никой пък не желае да я види,че да знае от де така смърди и ЩО.Но Бог има,АЗЪ знам от Него и от очевадните ФАКТИ,който никой дори като "Тома неверни" не желае да "бръкне в дупката,че да реши "е ли" или "не".

Румен Бърцов

Анонимен каза...

И " Bacho Кольо" ,ти си на грешната страна,АЗЪ знам "защо",но само на четири очи бих ти пояснил, на "улицата" небих го направил.Ти неси се "освободил" нацялостно,а можеш ! АЗЪ ги разбирам "народните медицини","изучил съм се" от "книжката житейска" и от "света на животните".
Румен Бърцов

Ангел Грънчаров каза...

Изглежда Бачу Колю е бил в нкакво приказно място на някоя академия за обучение на комунистически партийни секретари, където са минали петте най-хубави години от живота му. Съгласен съм, за партийни комунистически секретари наистина може и да е имало такива парникови условия...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, как си с алгебрата?
Спомни си събиране и изваждане на двуцифрени числа и сметни как, човек по-млад от теб е възможно да е партиен секретар през 81-во лето?
Плюс това, явно не четеш. Писал съм "технически ВУЗ" . Какви секретари те бият по главата!?!

Анонимен каза...

АЗЪ от както Святата Ми Майче Санда си позволила да ме роди,та и до сега съм обект на особено враждебно отношение от всички (в това число и баща ми и брат ми),с изключение на Нея .Един път съм си позволил да я излъжа "благородна лъжа" (бях обвинен в кражба,която не бях извършил в казармата и трябваше да се платят много кървави пари,заработени от нея с тежак хамалски труд,а аз нямаше как да и докажа,че съм невинен).Тази "благородна лъжа" не забравих,никога,но и от постоянният чудовищен всеживотен тормоз на който сме подложени,така и не ми остана възможност на спокойствие да седна с Нея и да и кажа истината.Нямаше да промени нищо във материално битието ни,но...(това ще ми тежи докато съм).АЗЪ никога не си позволявам да лъжа,няма такова нещо "благородна лъжа",който друго твърди е лъжлив лицемер с нечиста съвест.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

А и все забравям : От пребиваването ми Пловдив съм се сблъсквал само с добро спрямо мен и винаги само това съм повтарял на заобикалящата ме "фауна" тукашна зла най !
Румен Бърцов

Ангел Грънчаров каза...

Да бе, по-млад човек от мен ще се нарече "Бачу Колю", и то подвизавайки се в мой блог, сиреч, представяйки се даже за мой "Бачу" :-) Как си постъпил в съветски "технически ВУЗ" през 1981 г. и то по-млад от мен, след като аз тогава съм бил на 22 години?! Ти да не постъпи там още в пеленки? :-) И как стана така, че в такъв "технически" съветски ВУЗ те възпитаха така хубаво в комунизма, че още си си комуист?! :-)

Анонимен каза...

Все едно виждам своите наблюдения и изводи. Бях 8 годишен, когато попаднах в СССР, където отидоха на гурбет родителите ми, и попаднах в комуналка, където в две стаи с кухничка живеехме две семейства с деца. На 17 ме приеха студент в киевската политехника, съответно и в общага 13 на института. Баня единствено на първия етаж, кенеф и мивка в края на коридора. Уредихме се да сме само трима в стаичката. Хубавото нещо бе кухнята на всеки етаж и двете печки на газ в нея. Само да не бяха виетнамците с техните яко вонящи манджи.

Тодор Пеев

Анонимен каза...

Който повярва на лъжа, се погубва: "в София, когато ни “убеждаваха” да отидем да учим в СССР, ни бяха казали, че ще живеем в… “невероятно добри условия”: по двама в стая, с душ и отделна тоалетна, с “прекрасни условия” за учене и… живот. И ние, нещастниците, се съгласихме."

Борис Петков

Анонимен каза...

В Съветския съюз комуналките са били държавна собственост, в НРБ панелките все пак не са били държавни.

Борис Петков

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, показваш наченки на на алгебрични познания, което е похвално!
Само , че не разбирам въпроса ти "Как си постъпил в съветски "технически ВУЗ" през 1981 г. и то по-млад от мен, след като аз тогава съм бил на 22 години?!"
Защо не?
Твой Бачо не съм! Това е ник, нищо повече.
Както ДПС например. Там няма нито движение, нито права, нито свободи. Има ДПС

Bacho Кольо каза...

От типа на нашите общежития бяха и общежитията на следните московски ВУЗове- МГУ, Станкин, МГРИ, ИРЯП, МИНХиГП, МИУ. Разбира се не всички общежития на тези институти са били нови и модерни. Повечето от тях имаха и по-стари. Ние също имахме едно от 1936 г. Просто ние, които пристигнахме през 1981, бяхме настанени в чисто ново.

Ангел Грънчаров каза...

Късметлии сте били! Явно затова толкова си обикнал комунизма - щото не си живял в обикновена съветска комуналка...

Анонимен каза...

“Не чета блога на г-н Грънчаров защото всичко написано там са само глупости и простотии!”
Аз го чета от 5 години, и то не за това, че пише "глупости и простотии". Забелязал съм, по броячите, че блога е постоянно четен и посещенията са милиони,не разбира се заради "глупости и простотии".Направи ми впечатление, че в създалите се групи за подкрепа на Ангел Грънчаров,срещу уволнение, както в България, така и в Русия,за няколко дни се включиха стотици, между които много учени, професори, доценти, преподаватели,писатели, редактори на големи централни ежедневници, журналисти, политици, евродепутати, депутати,обществени деятели и много други от елита на нацията.Сигурен съм, че повечето от тях,както и аз, не познават лично Ангел Грънчаров,а го знаят от това което е написал и позициите които е заемал по всички актуални събития.
Другарката, която се е заела да го омаскарява, скалъпвайки пасквили и използвайки деца за долните си цели ще срещне силен отпор от гражданското общество, както и от самия Ангел Грънчаров,който е човек дето няма да се предаде в борбата за истината. Войната, която е подела директорката е обречена, освен ако не постигне, с постоянния тормоз, физическото му унищожение, предвид крехкото му здраве.
Петър Каменов