Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Нашият Президент бил голям майтапчия бе, бравос!


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Само дето заплатите в Америка и Франция не са 7000 долара, респ. 4500 евро, а много по-малко, а данъците и другите удръжки са около 50% от брутната заплата. Въобще в Източна Европа някои дори 23 години след промяната живеят с клиширани и митологични представи за старите демокрации и изглежда си въобразяват, че там парите растат по дърветата и хората просто си берат, колкото им трябват. Освен това всички тези страни живеят над възможностите си, задлъжнели са до гуша и не е трудно да се изчисли, че реалните заплати там би трябвало да са много по-ниски, ако се простираха според чергата си.

Колкото ди ниските доходи в Б-я, те имат ред причини – наследството на комунизма, липсата на реформи особено след 2001, големите кражби, но и факта, че България - за разлика от повечето развити страни начело със Съединените щати - харчи само толкова, колкото действително изработва.

Откъси от анализ на американски икономист „ИКОНОМИЧЕСКИЯТ КОЛАПС Е НЕИЗБЕЖЕН, И ЕТО ЗАЩО...”

Америка бързо наближава катастрофален икономически колапс. Преди да отхвърлите това като опит за търсене на сензация или параноя, отделете няколко минути, за да разгледате фактите, изнесени на тази страница. Цифрите не лъжат. В този момент рухването на долара е неизбежно... далеч от това да бъде преувеличение, това е математическа сигурност. Колкото и застрашително да звучи, във Ваш най-добър интерес е да научите колко лоша е ситуацията в действителност.

Още колко дълго можем да вземаме заеми?

Въпреки че можем отново и отново да увеличаваме тавана на дълга, все пак има естествена дългова граница, която не можем да прекрачим. Представата, че правителство ни може да увеличава нашия дълг безкрайно, е абсурдна.

Първо, тя е основана на наивната предпоставка, че останалият свят е готов да ни дава назаем пари, за които знае, че не можем да ги върнем. Второ, тя игнорира едно математическо следствие: експоненциалния растеж само в резултат на лихвата. Трето, тя предполага, че американският долар завинаги ще остане световната резервна валута.

Когато басейнът от желаещи кредитори пресъхне, тази схема ще достигне своя край и финалният балон ще се пукне. Без кредитори американското правителство има само две ужасни алтернативи: дефолт по дълга или хиперинфлация на долара.

Равносметката е следната: устремили сме се към неизбежен колапс на долара. Хората, които управляват нашата парична система и държат ключа към нашата икономика, в действителност са част от системата вместо решението на проблемите. Управленците, които могат да направят крайно необходимите промени, нямат кураж за това.

Вместо да рискуват своите кариери, те ще продължат безсрамно да разпределят нашите спечелени с тежък труд пари сред своите приятели на Уолстрийт. Шепата честни политици, които са достатъчно смели да застанат на страната на народа, са изключени от системата.

В този момент сме във влак без спирачки, така че най-добре е да се подготвите.


Анонимен каза...

Из задочните репортажи на Георги Марков:

„ЛЕГЕНДАТА ЗАПАД: ХОРАТА И ЖИВОТЪТ

- В резултат на големите унижения, на които комунистическият режим подлагаше българските граждани, отказвайки им основни човешки права, в резултат на слугинското му преклонение пред парите и вещите на Запада, плюс цялата пълна с лъжи и противоречия пропаганда, се стигна до най-тъжния елемент в легендата Запад — легендата за превъзхождащия чужденец, за неговите особени, недостижими качества… за днешния българин, румънец, руснак, чех или унгарец Човекът от Запад е поначало по-горна категория… Никога преди в нашата история чужденецът, в случая западнякът, не е бил поставян на такъв висок, олимпийски пиедестал… в миналото вие не ще намерите ни следа от такова сляпо боготворене на чужденеца от Запад, каквото съществува днес в България… На Запад няма нещастни хора!“ — ми бе казал един мой читател. „На Запад всички са богати!“ — бе казал друг… Удивително е убеждението, че животът на Запад е много по-лесен, отколкото този в България. За мнозина западното богатство е някаква даденост, която принадлежи на всички, сякаш по улиците на западните градове са разпилени долари, които чакат някое момче от Бусманци да мине и да ги събере (понеже лордовете ги мързи да се навеждат). Всеки западен град, без значение кой е и къде е, във въображенията на хората е приказно красив. Отношенията между самите западни граждани също носят този фантастичен характер. Те не са изцапани с нравствената мизерия на българските делници, където човек трябва да казва думи, които не иска, да се покланя на хора, които мрази, и да хваща за отдушници на мъката си жената и децата си. Виж, западните граждани казват след всяка втора дума „моля“, те не се пенявят за щяло и не щяло и дори когато ги обидиш, са все пак внимателни и възпитани. Друго нещо си е Западът, не е нашата дивотия. Българското въображение отказва да приеме каквито и да е опити някой да смъкне западняка от тези лъжливи висоти… Преди време казах на някакъв гостуващ българин, че все още не съм видял в лондонското метро или автобуси млад човек да стане и отстъпи мястото си на възрастна жена, на бременна или майка с дете. „Не може да бъде!“ — извика нашенецът и ме погледна с такова подозрение, като че бях човек на легацията. И след това иди му разправяй, че западният живот не се състои само от избор на автомобили, вили на Канарските острови и яхти по всички морета…"

Анонимен каза...

Гледайте и тези филмчета за Америка и скорошния крах на долара:

Конец Эпохи Доллара

http://www.youtube.com/watch?v=oUc4_cJHZPQ

и

Странное дело .Великая тайна доллара. Чем же на самом деле являются деньги. Когда наступит дефолт и крах мировой экономики?

http://dokonline.com/dokumentalnie-filmi/13393-strannoe-delo-velikaya-tayna-dollara-02112012.html


Да добавя и това, за да няма недоразумения: това е СЕРИОЗНО. Тук не става дума за антиамериканизъм или левичарство. Идеални общества няма, но капитализмът в съчетание с либералната демокрация при всичките им недостатъци е най-доброто общество в историята досега. Но от факта, че нещо е хубаво и желателно не следва, че то ще е вечно и непобедимо. Много неща са хубави и желателни, което не значи, че са действителни.

От това обаче също така не следва, че тезите на Маркс за рухването на капитализма и пришествието на социализма са верни. Светът е много по-сложен от тези елементарни схеми. В сегашния си си вид на «кредитизъм» обаче капитализмът е нежизнеспособен.

Анонимен каза...

Елементарната почтеност изисква под,над или в самия текст да се вижда ясно името на автора му.
Когато името на писателя,
или на цитиралия чуждия текст,липсва,
основателното ни съмнение е, че той
няма чисти, а "срамотни" страхове, и няма добри , а много зли намерения, стремежи и цели с публикацията си, независимо от нейното съдържание.
По тази причина аз, ВЛАДИМИР МАРИНОВ ПЕТКОВ-ТРАШОВ, отскоро открил прелестта да коментирам свободно, искрено, честно, почтено и без страх от репресии заради изказаните си мнения, възгледи и оценки, които се старая да са в границите на толерантността, уважението, и добрия тон към останалите коментиращи участници, (с изключение на оценките,
естествено, които по разбираеми причини може да са са си и по-остри
и нелицеприятни )
съм си направил следната "уважителна" стълбица на коментарите, ръководейки се на първо място по това дали коментаторът е със своето българско
име в коментара си и дали го е написал на кирилица.
На второ място по "разумност" стоят коментарите на хора пишещи
името си на латиница, ако и да знам
"поради що се срамят да се наричат
българи".
На трето място по неразумност философска еклектичност, т.е. разнородие, абсурдна и лишена от
мисъл и от смисъл мешаница са
коментарите на хора пишещи името
си ползвайки и латиница, и кирилица.
Такива коментатори аз ги наричам шеговито "РАЗКРАЧЕНИ"!:),
а техните коментари: особено по темите: комуно-интернационализъм,
национал-фашизъм и тоталитаризъм-
направо ги прехвърлям и те
стигат в съзнанието ми до четвъртото най-низшото ниво на разум, достоверност, истинност и, разбира се, убедителност, а именно:
До нивото на анонимстващите.
Без значение дали поради прост мързел, незнание, страх, подлост, че и скромност? ли!Не сложили името си, знака си, че си ТИ, че си АЗЪ, че си ЕДНО- то.
Ами значи си едното - НИЩО ли!!!
Кръглата нула ли!!!
Хайде и тази тема тук.
Струва, нали.

Ангел Грънчаров каза...

Е, какво искате да ни убедите с таз вода, докарана от десет и дори двадесет дерета? Че в България си живеем по-добре отколкото на Запад ли? Туй ли искате да ни кажете? що не го кажете директно, ами го усуквате като комунист на разпит?! :-)