Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 ноември 2012 г.

Нека да сме завинаги причастни към всичко онова, в което вярва достойният човек!

Получих вчера отговор от Министерството на образованието, младежта и науката - по повод на моя по-раншна жалба до тази институция. Получих всъщност един прелюбопитен документ, който, когато имам време, ще сканирам и ще кача тук, заслужава си да се види туй творение на нашето родно чиновничество. Написан е този отговор по тертипа "Где го удряш, где се пука", спазен е, естествено, няма как, и неръкотворният принцип на нашенската родна бюрокрация, именно принципа "Гарван гарвану око не вади".

Изобщо, с няколко думи казано, документът, който МОМН е благоволило да съчини, показва, че ние, гражданите, дето позволяваме с данъците ни да се издържа една толкова ленива (мързелива, изнемогваща от скука) и високомерна администрация, трябва да се позамислим сериозно над въпроса: докога ще си позволяваме този лукс, именно да храним една безполезна администрация, която нищо друго не прави освен да пречи и да вреди - и да разваля, да обърква, да съсипва, да трови?!

Вчера, с оглед на тия мой горчиви мисли и констатации - те, апропо, не са от вчера, аз отдавна зная истинското положение на нещата, а сега наново и наново ми се препътвърждават едни контатации, до които съм стигнал отпреди десетилетия - на моя милост й се наложи да посети Съдебната палата в Пловдив и да заведе в Районен съд в Пловдив, гражданска колегия, едно дело, с което ще се опитам да потърся защита от съда на своите човешки и граждански права от произвола на самозабравили се чиновници. Ето малък откъс от моята ИСКОВА МОЛБА: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

32 коментара:

Апостола на Свободата каза...

АНГЕЛЕ БОРБАТА с насадените ни безкрупулни чиновници без професионализъм от вида на назначените в АЕЦ КОЗЛОДУЙ ТРЯБВА да е от първостепенно значение!
Вярвам, че над двора на демократично мислещите български граждани ще изгрее наистина европейското слънце на демокрацията, което свети и огрява образователната система на ЛЮКСЕМБУРГ(БеНеЛюкс, АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, СКАНДИНАВИЯ и въобще там, където Учителя се пише навсякъде в изречението с главна буква "У"!
С УВАЖЕНИЕ към ТЕБ - аз

Анонимен каза...

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ АЗ НЕ ВИ ВЯРВАМ, ВИЕ
АВТОРИТАРЕН ЧОВЕК С КРАЙНИ ТОТАЛИТАРНИ РАЗБИРАНИЯ И НЯМА КАК ДА ВИ ПОДКРЕПЯМ

Valentin Malamov

Ангел Грънчаров каза...

Тъй ли? Не знаех това, че съм чак толкова лош, изроден и вреден човек. :-) Спасибо за информацию
:-) Патаму то и я Вам очень признателный...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, сигурно се мислиш за много хитър като отговориш някому на примитивен руски.
И през ум не ти минава, че в очите на един тридесетгодишен човек, започнал с английския още от първи клас си един безполезен дърт шут.
Do you understand me?

Анонимен каза...

С теб съм, уважаеми български
УЧИТЕЛЮ, ФИЛОСОФЕ,
братко, СВЕТЛИ БЪЛГАРСКИ
ЛЪЧО.
Според мнението ми на два пъти незаконно, на основанието чл.
344 от КТ, уволняван от ТУ-Варна преподавател, признато с влезли в сила съдебни решения.
Според мнението ми на за трети път опитано да бъде уволнен преподавател - от същото лице, уволнявало ме първите два пъти, като кадровик на ТУ-Варна, а този
трети, вече, като ректор на същото ВУ, на основанието чл. 74 от КТ, но всъщност и уви на непризнатото досега от българските съдебни инстанции основание, според чл. 8, ал. 3 от КТ, което е недопустима
за проява дискриминация в трудово правоотношение.
Според мнението ми на за
четвърти път и вече окончателно уволнен от ТУ-Варна преподавател, на основанието чл. 328, ал. 1, т. 2 и чл. 225, ал. 1 от КТ, т.е. при
съкращение в щата и без предупреждение.
Като последното уволняване: очевидно, категорично
безспорно и безусловно за мен, е този последен път: не само незаконно, не само дискриминацион-
но, но и престъпно извършено от същия престъпен бивш ректор на ТУ-Варна, лицето Стефан Тодоров Барудов, на фактическото и на правното основание: чл. 282 от НК,
т.е. нарочно и умишлено превишени
право и власт, с цел да се навреди.
По което в този момент, 10 години
след престъплението, при неизминала
все още давност, очаквам справедливото, основателното и законосъобразното произнасяне от главния прокурор, на РБ.
Та, според мнението ми на така патил, препатил и с толкова
пъти неоснователно потъпквани от
един некадърник, не само в административната си, но и в т.н. си научна дейност администратор, нанесъл огромни вреди не само на мен, но и на кадровото, научното и на учебното развитие, на ТУ-Варна през двата си мракобесни мандата, като негов ректор,
победата в твоята борба
срещу подобното административно мракобесие в ПГЕЕ, безкрайно подло, жалко, смехотворно, но непозволено и недопустимо отмъстително провеждано от директорката му, какво от това, че младежки и красиво изглеждащата, при това и учителка по БЕЛ!!!, за да бъде този абсурд пълен!, г-жа Стоянка Анастасова, срещу светлата ти личност, ЛЪЧО, ще бъде твоя.
АЗ КАЗАХ!

27.11.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

А на 30 годишния, високо уж по английски образования Bacho Кольо, с толкова разкраченото между латиницата и кирилицата, и очевидно силно комплексираното съзнание, категорично и безспорно изявено не само от бедната му откъм мисли изразност, но и от избора на името си в този блог,
бих отвърнал на членоразделното му, и какво от това, че е
безупречно тук граматично, но дълбоко и фатално сбърканото му
и смислово, и философски, защото си е чисто бай ганьовско измучаване:
че си бил, видите ли: "един безполезен дърт шут", бе ЛЪЧО :-).
Пък това говедо безмозъчно, все се вре из блога ти и нищичко лошо да те чете и да се учи на ум, на разум , на желязна логика, и на това какво е добро за България и какво не.
Ама не: все не му увира куфалната балалайка от правилните, от точните, от разумните ти доводи и аргументи.
Явно, че не му е стигнал
още английския, не само да го чете в оригинал Шекспира, но по-важното: и да се прониква от неговия велик хуманен дух.
Което, според правилното ми и безспорно мнение, ще рече:
да втъкава в своя дух, не буквите, а духовете на световно признатите
гении - независимо, от коя област на човешката дейност са те.
Ама за целта следва да имаш някакъв първоначален зачатък на
светлинка в душата си, на уважение
ли към духа...
А, BACHO КОЛЬО?!
Прав ли съм, чоджум! :-)...

27.11.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

Не знам защо руският език (лош при това!) ви е толкова мил на сърцето, г-н Грънчаров. Хмм... съмнителна работа ;)

Анонимен каза...

Грънчаров е от онези, които винаги следват ръководната роля на партията майка. Едно време, те говориха руски, защото ссср ги подготвяше като за ръководни кадри. Тогава те говориха "прекрасно" по руски. Дойде "псевдопромяната" и руския език вече не остана актуален. Да обаче, те други езици освен селски български и учебен руски не умеят да говорят! Тогава партията майка бързо им напомни, че руският език могат да го използват само подигравателно и когато се опитват в безсилието си да обидят някой. И това се прави от хора като Грънчаров, които имат претенции да са и философи, че и преподаватели. Може би философи на глупостта, приела застарашителни размери в БГ. Забележете, че дори когато пише на български, Грънчаров не пише или говори книжовно. Той се опитва да украсява езика с едни старовременни форми, характерни за родния му край, които по-никакъв начин не изпъстрят езика МУ...... Това го можеше само един български писател и той се казва Чудомир. Но Грънчаров е много, ама много далече от него.

А Трашов тире Петров, да намали турцизмите, които по никакъв начин не прилягат на един преподавател.........Но ако и ти си преподавал философия......... работата става по ясна.

Ангел Грънчаров каза...

Моят съветско-руски език ми служи превъзходно за една-единствена цел: да бъркам в душата на комуноидите (г-жа Новодворская ги нарича "совки", иде не от сова, а от "советский человек"). И сами виждате, това ми се удава: беснеят, при това дори ми изнасят лекции как следва да пиша и да говоря даже :-) Е, таваришчи, ще си пиша и говоря както искам, панимаете меня?! Вы будете кричать, а я буду делать что хачу: я свободний челавек, я не комуноид как вы :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, в момента сте като разциврено малко детенце, което, колкото и да му говорят, е стиснало юмруче, тропа с краченце, и вика "Няма! Няма! Няма! Няма!..."
Това не е лошо, де... нали трябва някой да ни забавлява :)

Анонимен каза...

Грънчаров, спри да пропагандираш фашизъм, криейки се зад музикални клипове на песнички като Lili Marleen.
Фашизма или НА-ционал со-ЦИ-ализма са забранени в ЕС.
Защото да няма пак "Сталинград" или "Курск"... Пак ще оревете орталъка... защо ви обявяват война, на вас "невинните неутрални" балкански овчици...
"Альоша" не е ли достатъчно голям, за да ти напомня да не правиш глупости?? Или искаш да е по-голям??

Bacho Кольо каза...

"Альоша" не е ли достатъчно голям, за да ти напомня да не правиш глупости?? Или искаш да е по-голям??

Няма нужда от по-голям! Альоша е прекрасен, величествен паметник. В чест на ония, които дадожа живота и младостта си , за да могат западняците да честват Деня на Европа на всеки 9 май.
И да напомня на малцината пловдивчани, които са загубили паметта си, да не пипат с мръсните си ръце паметта на героите.

Ангел Грънчаров каза...

Непоправими са комуноидите, въртяха, сукаха, пак до Альошката стигнаха и до своя празник 9 май :-) продажните душици са си продажни душици, няма как да е иначе: прекланят си се те на матушката, на майчицата си кърмилница, без която комунизъм нямаше да има в България никога, ама на, Червената армия донесе на щиковете си комунизма и ни го натрапи, и ето, още я благославят за това толкова жалките комунистически мекерета...

Ангел Грънчаров каза...

Дарагой таваришч советский человек, в "Лили Марлен" няма никакъв националсо-циализъм, нито фашизъм, нито комунизъм даже - трите отвратителни мракобеснически доктрини, сред които комунизмът, по всеобщото признание, е най-човеконенавистическата, най-варварската, най-отвратителната...

Анонимен каза...

Грънчаров, пак ще се опитам да отговоря, защо има комунизъм по Европа?
Причината за това е позицията на Цар Борис Трети, да застане на страната на Хитлер!
Ако Цар Борис, се бе противопоставил на Хитлер правейки коалиция с гърци и сърби, войната и Европа, а от това и светът щяха да са други!
Хитлер губи над 9 месеца за да сломи сърбите, и още два да сломи гърците. Това и пренася датата за нападение над СССР за по късно лято. Доста от неговите генерали за го предупредили, че юнско нападение над СССР е късно и зимата ще ги застигне преди да са стигнали Москва, както и се случва.
Ако Цар Борис бе застанал срещу Хитлер, той нямаше да може да сломи гърците, а ние заедно със сърбите щяхме да ги удържаме поне още година, достатъчно време за англичаните, които са вече в Кипър/след като разбиват Ромел/ да направят десант през Гърция.
И тогава светът наистина щеше да бъде друг!!

Ангел Грънчаров каза...

По-голяма глупост от това горното не бях чел :-) Горките комунисти, съвсем са обезумели! Да ги ожали човек... пълна неадекватност спрямо реалностите - и спрямо всичко човешко...

Анонимен каза...

Angel i na drugo miasto go kazah "Jivota e nai-dobria, no nai jestok u4itel"

Alexandar Iotzov

Анонимен каза...

Вие вярвате в правосъдието?????????????

хема иванова

Ангел Грънчаров каза...

Да, вярвам, но не в самото правосъдие, а по-скоро в неговата идея: без правосъдие няма законност, без законност няма демокрация, без демокрация няма свобода...

Анонимен каза...

Альоша не заслушава нищо повече от 6-7 пръчки динамит, когато около него няма хора.

Анонимен каза...

Вие вярвате в правосъдието, а вярвате ли че сте прав?

Анонимен каза...

пишете че над вас се налагал всекидневен тормоз а не си ли задавате въпроса дали вие не налагате всекидневен тормоз над хората там с вашите възгледи ?

Анонимен каза...

В песента няма, но в клипа има!
Или клипа няма значение за теб. Ясно се различава SS войник, а ти знаеш ли какво значи SS знака и какво олицетворява??
Или пак се правиш на невинна жертва, че уж "без да искаш"??

Анонимен каза...

Абсолютно.Но в нашата мила родина все още е царица парица.Нима не виждаме всеки ден за какво става въпрос.Не може без вяра,но ми е мъка ,че само тя и надеждата са ни останали.(И КНИГИТЕ)

хема иванова

Ангел Грънчаров каза...

Не, не знам какво значи знака SS :-) Но знам за сметка на това какво значи знака КГБ или ДС. И това ми стига...

Анонимен каза...

"Но знам за сметка на това какво значи знака КГБ или ДС. И това ми стига"
Пфу, най-после си признахте!!!

Ангел Грънчаров каза...

Мдааа, ами тогава запиши "самопризнанието" ми в Протокола, тавариш следователь :-) и дай да се подпиша...

Анонимен каза...

кверулантна личност – тези хора се отличават с особено силна накърнимост на чувството за справедливост, с упоритост и не търпят поука. Борят се за утвърждаването на своята гледна точка. Те могат да бъдат фанатични, твърдоглави, властни и нетърпящи поучение. Лесно се обиждат и реагират чувствено. За тях правото на останалите не означава нищо, за разлика от тяхното. Обикновено слабо се интересуват от материално възмездие, а повече от това, „да получат своето право.“

Ангел Грънчаров каза...

:-) А сега потърси в дебелите речници нещо за комуноидната безличност, да видим какво пише там за този така чудат феномен :-)

Анонимен каза...

Ами именно, понеже изказвам мнение, не съм комуноидна безличност, ако мълчах и се съгласявах с написаното от Вас тогава щях да съм такъв човек...

Анонимен каза...

знаете ли може и да не ви мине номера този път..защото вие пушите цигари от доста години и САМ СТЕ СИ УВРЕДИЛ СЪРЦЕТО ПОРАДИ ПОРОЧЕН НАЧИН НА ЖИВОТ и никой не ви е виновен за това..будувате цяла нощ господине..а после другите са ви виновни..

Анонимен каза...

г-жо анастасова защо не пишете от свое име а се правите на ударена пишейки по този начин?