Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 3 ноември 2012 г.

Бог да прости героите, заради чиято саможертва България още я има!

Архангелова задушница, ден извън времето, ден за поклонение!

Да поменем мъртвите мъже на България, доблестните войни, оставили костите си по бойните и лобните полета на Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни!

Да ги поменем и да им отдадем заслужена почит!

Бог да ги прости и да ги дари с безсмъртие! (Здраво Кулев)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

14 коментара:

Bacho Кольо каза...

Да отдадем заслуженото на майор Атанас Узунов, майор Олимпи Панов, капитан Георги Зеленогоров, подпоручик Кожухарски, подпоручик Димо Тръмбешки - герои от сраженията при Сливница, Драгоман , Тимок.
Преди това всички се биха с турците по време на Руско-турската Освободителна война.
Оцелели в жестоките битки срещу турци и сърби, те бяха зверски разстреляни по разпореждане на министър-председателя Стамболов.

Ангел Грънчаров каза...

Да те запитам, бат Колю: всички тия ли разстреля Стамболов, или само някои? Или само един? Кажи де...

Иначе е хубаво че вий, българските национални предатели, русофило-комунистите де, така мразите Стамболов! Явно добре ви е бръкнал в душите навремето, щом втори век вече не можете да му простите. Велик българин, ако имаше повече такива, България сега щеше да е нещо повече от Швейцария!

Bacho Кольо каза...

Разправата с тези авторитетни офицери му помага практически да смаже всякаква политическа опозиция, да обезличи 4-то Обикновено народно събрание, да назначи безлични министри-послушковци, и да унищожи политическия живот. С гласувания "Закон за печата" Стамболов унищожава наченките на опозиционен печат, чрез забрана на партийните вестници. "Закона за изтребление на разбойничеството" му развързва ръцете и вместо разбойници, Стамболов преследва, съди и хвърля в затнора политическите си противници. Де факто блокира дейността на Св. Синод на БПЦ, чрез постоянни заплахи от сперане на законовите субсидии.

Анонимен каза...

Единствената извинима причина, за което и да е законно разстрелване
по ония времена,ИЛИ за "рязане на
кунките им" би било тяхното национално предателство, съгласен ли си, уж много надчетен и познаващ историята ни противнико на демокрацията, личността, на
българофила Стефан Стамболов, на светлата, честна, разумна и милееща за България личност, на ИВАН КОСТОВ, на уж разграбилите, уж, тридесет и трите ли или повече бяха милиарда евро и от уж сините и от уж костовските талибани.
Как ли така яко, нагло и безнаказано разграбили тези уж
костовски нарочени сини талибани материално-финансовите ли, или само материалните активи, останали от "комунистическото високо индустриализирано стопанство на т.н. червени талибани" и от уж трите живковски българии, които те уж били изградили ли... и от чиито
остатъци в новите времена и май съвсем не на ужким и точно те и уж
сините, т.е. ченгесарите-предатели
са се и престъпно облажили...
Вие чувате ли се и осъзнавате ли се какви си ги плещите олигофренно и какви си ги дрънкате ненормално по гьобелски и какви си ги искрено ли вярвате, бе BACHKO КОЛЬО и остальная сволочь: руско-ченгесарските изроди и хрантутници на КГБ в отечеството ни.
На такива "високо интелигентни" представители на редовите червени талибани за жалост не може да им помогне и да ги вразуми И прочитането на гениал-
ното произведение на ОРУЕЛ:
Животинската ферма,
затова и защото са прихванали и са се заразили от жестоката и от безнадеждната вяра в светлото бъдеще на комунизма.
Само естественото ви отмиране И без
да ви позволяваме, да заразявате с отровните си плевели:
комуно-тоталитарните си, уж в името на човека, но иначе силно и недопустимо човеконенавистни идеологии, по табията си - младото поколение, би било спасителното за родината ни.

03.11.2012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ
ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Bacho Кольо каза...

През 1891 г., по скалъпен процес е осъден и разстрелян майор Коста Паница деец на Национално-революционното движение, герой от Сръбско-българската война, поборник за освобождение на Македония. През 1892 г. Петко Каравелов - четирикратен министър-председател, деец и създател на Либералната партия, е осъден на 5 год. затвор. Хвърлен е в Черната джамия, където са потрошени кокалите му.
На 3 години затвор е осъден Трайко Китанчев - учител, поет, деец на за освобождение на Македония /между другото - приятел и съратник на Стамболов до 1887 г./.

Анонимен каза...

ГЛАВА 12.


1. И яви се на небето голяма поличба - жена, облечена в слънце; под нозете й - месечината, а на главата й - венец от дванайсет звезди;
2. тя беше непразна и викаше от родилни болки, и се мъчеше да роди.
3. След това се яви друга поличба на небето: ето, голям червен змей със седем глави и десет рога, а на главите му - седем корони;
4. опашката му повлече третината от небесните звезди и ги свали на земята. Змеят застана пред жената, която щеше да ражда, та, кога роди, да изяде детето й.
5. И тя роди мъжко дете, което ще управлява всички народи с железен жезъл; и детето й бе грабнатои занесено при Бога в престола Му.
6. А жената побягна в пустинята, дето тя имаше приготвено място от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шейсет дена.
7. И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях,
8. но не устояха, и за тях се не намери вече място на небето.
9. И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена - свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му.
10. И чух на небето висок глас да говори: сега настана спасението и силата и царството на нашия Бог и властта на Неговия престол, понеже е свален клеветникът на братята ни, който ги клеветеше пред нашия Бог денем и нощем.
11. Те го победиха с кръвта на Агнеца и със словото на своето свидетелство, и не милееха за душата си дори до смърт.
12. Затова веселете се, небеса, и вие, които обитавате в тях! Горко вам, които населявате земята и морето, защото дяволът е слязъл при вас с голям гняв, като знае, че му остава малко време.
13. А когато змеят видя, че е свален на земята, подгони жената, която бе родила мъжкото дете.
14. И дадоха се на жената две крила на голям орел, за да хвърчи в пустинята на своето място, дето се храни през време, времена и половин време, далеч от лицето на змията.
15. И змията изпусна от устата си подир жената вода като река, за да я отвлече с реката.
16. Но земята помогна на жената; и отвори земята устата си и погълна реката, която змеят бе изпуснал из устата си.
17. И разлюти се змеят против жената и отиде да води война с останалите от семето й, които пазят Божиите заповеди и имат свидетелството на Иисуса Христа.
АЗЪ 13 номер,Румен Бърцов "Румка мамо,кажи ми сине..ЗАЩО",син на Святата ми Майче Санда по Божия воля.
Амин!

Анонимен каза...

Нека големите защитници на Стамболов ми отговорят, защо техния "идол" оставя смейството на Левски да умира в пълна мизерия и нищета. Майка му е оставена от новата власт на мизерен глад, най-малкия му брат Петър, участвал във всички битки за България, бранил и устоял Шипка, с ампутиран крак е оставен да умре от глад, даже не са ги погребали както подобава. Срам и позор за новите управници!!! ..... Икогато Вазов написа "Немили недраги" те даже и срещу него скочиха от страх да не им се разкрият далаверите. А сега някои ми ги издигат в идоли. Но съдбата не прощава.. Не напразно ордена Стамболов се дава само на далавераджии, сини и червени...

Ангел Грънчаров каза...

Рубладжийската измет е способна на всяка мерзост, включително да рови в костите на страдалците - заради пошлите си верноподанически чувства към своя господар, който им дърпа каишката от Москва.

А сега кажи кой плати на убийците на Стамболова, дето го съсекоха с ятаган, казвай, мръсна рубладжийска душо?!

Bacho Кольо каза...

С цялостната си вътрешна политика Стамболов изтръгва кълновете на буржоазната демокрация, зародили се у нас след приемането на търновската конституция. Стамболовият режим е родоначалник на всичко най-уродливо в българската вътрешна политика.:
1. политически партизанлък - раздаване на сладки държавни постове на доказани некадърнеци само защото са "наши верни другари"
2. гонение на противниците по скалъпени политически процеси.
3. засилване на полицейщината и военщината
4. развихряне на корупцията материално облагодетелстване на близки и роднини до девето коляно.
5. послушен официозен печат и жестоко преследване на опозиционния.
Звучи ли Ви познато? Не е ли актуално и днес?
Има оше, разбира се. Но и това е достатъчно да се види кой е родоначалника на тия политически дефекти, от които не можем да освободим вътрешната си политика вече 116 год.

Ангел Грънчаров каза...

Колю, това извадка от последното издание на русофилския българофобски учебник по "българска история" ли е?! :-)

Разбира се, Стамболов, и три, и трийсет пъти по-сурови и по-"диктаторски" мерки да беше приложил срещу тогавашните руски мекерета, щеше да бъде оправдан от историята! Тя, историята, го оправда.

За свободата и независимостта на милото Отечество и безпощадната битка с ония, които искаха да продадат на Руската империя нашата многострадална родина всички, повтарям, всички и всякакви жертви са оправдани! Пред пиедестала на Отечеството всички жертви са оправдани, щом става дума за честа, свободата, достойнството, независимостта, просперитета на България.

А великият Стамболов и самия себе си жертва пред пиедестала на българската свобода и независимост, живота си даде за нашата мила България - и затова воят на мародерите и предателите срещу него сега, век и двайсет години по-късно, е толкова гнусен, жалък, презрян!

Анонимен каза...

Гръбчаров, ти, философа, чуваш ли се какви ги говориш??? По твоята логика и Ленин, и Сталин и Хитлер са избивали милиони за "предателство", без съд, без доказателства. Какви ги дрънкаш "философе". ... Нека те запитам, след убийствата на "предателите" живота на българина стана ли по-добър??? Заслужаваше ли си да избиваш толкоз хора в името на политически интереси?? За какво?? За дс и покараш царя?? Та нали Стамболов се бил наричал "втори Левски"??? А къде отидоха тогава идеите на единственият Левски, който ПРАВИЛНО Е ПРОПОВЯДВАЛ---- ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, ПО ПОДОБИЕ НА АМЕРИКА....

Bacho Кольо каза...

"Пред пиедестала на Отечеството всички жертви са оправдани, щом става дума за честа, свободата, достойнството, независимостта, просперитета на СССР."
И.В.Сталин

Bacho Кольо каза...

Да се върем на темата :
Заедно с Дядо Вазов да отдадем заслуженото на майор Атанас Узунов, майор Олимпи Панов, капитан Георги Зеленогоров, подпоручик Кожухарски, подпоручик Димо Тръмбешки - Участници в Руско-турската Освободителна война, герои от сраженията при Сливница, Драгоман , Тимок, убедени русофили, истински патриоти на България.

Анонимен каза...

Хей, BACHO КОЛЬО, ама ти си бил наистина голяяяям куфалник и безподобен тъпанарски цитател на великия вожд на народите: сталин.
Браво и ашколсун!
Щото свобода, чест и достойнство в
ссср, че май и досега в путинова
Русия са нямали и нямат: не, само онези техни "граждани", които са
защитавали сталиновите, значи и твоите ли куфалнико BACHO КОЛЬО, "чест, свобода и достойнство", като
са тъпкали и убивали съгражданите си в лагерите, не само тихо и мирно впиянчените в'идиотено, а някои и радостно идеологизирани около копанките и хранилките си, безпросветни роби на комуно-социализъма.
Свобода, чест и достойнство нямат
и подлеците, мижитурките, подмазвачите и политическите проститутки у нас, към които спадат безсъмнено за мен и русофил-ско-ченгеджийската и трижди проклетата сган на "високо интелигентните" продажници на България.
Каква тук свобода, да козируваш на кремъл, че си изпълнил
поредната му спусната ти задачка...
Мисля, че прекаляваш, и, че престъпваш допустимите и търпимите не само нормите на общуването ни тук, но и норма от наказателния ни закон, BACHO КОЛЬО, която не би следвало да ти позволява да пропагандираш и тук, но и в родината ни човеконенавистната идеология и практика на комунизма-сталинизма...
А с престъпници никой не би и желал да спори, и да разменя мисли,
нали.

04.112012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ
ПЕТКОВ-ТРАШОВ