Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 27 ноември 2012 г.

Мекото легълце на лакомото галениче на народа

Апропо, да отбележа: "злите езици" говорят и пишат, че наскоро, в най-тесен приятелски кръг любимият ни Премиер бил почерпил за натрупването от негова страна на първия му милиард лично състояние! Първият милиард, и то в "ЕВРА" - няма да се излагаме с някакви си там селяндурщини като левове и прочие! Как е натрупал тия пари не е известно, но има предположения, че контрабандата на толкова много стоки не пълни само касите на управляващата партия ГЕРБ, но и нечии лични каси на поредните "оправячи" на България, които, разбира се, бързат първом себе си да оправят, а после, ако има време, и нас ще ни оправят. Пардон, те и нас ни оправят също - ала само че в другия смисъл на тази толкова изразителна двузначна дума! :-)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Достигането на 1 млрд. евро са отпразнувани на 22.06.2012 г.

Jorro Jorrov


Ангел Грънчаров каза...

Значи вече 5-ти месец тече усиленото трупане на втория милиард! :-)

Бравос, г-н Премиер, голема работа си ти! Нашта гордост си направо! Леле, колко оправен човек си имаме за Премиер!

Анонимен каза...

Като сме борци за истина назовете ги тези "зли езици". Защо пак анонимно....тоя казал,оня повторил. Дайте гласност ,но истинска -с имена .

хема иванова

Анонимен каза...

A STIGA BE GRYNQAROB - САМО ЕДИН
МИЛИАРД ЕВРО ЛИ? ОБАМА ЗА ТОВА ЛИ ГО ВИКА ИЛИ ЗА ГРАНАТОМЕТИТЕ? ДА ЗАЩИТИМЕ НАШИЯ ПРЕМИЕР... ДОЛУ ИМПЕРИАЛИЗЪМА! ВЕЧНА ДРУЖБА СЪС СССР!!!

Emil Petkov

Ангел Грънчаров каза...

Има си медии за тази работа, г-жо Хема Иванова, аз не съм медия, има си медии, но медиите мълчат по този въпрос - защо ли?! Как си го обяснявате че така упорито мълчат?