Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Безобразната постъпка на един самозабравил се "синдикален функционер", който нещо се е объркал в кой век живее...



В София съм. Докато чакам да дойде приемния час на кардиолога седя в едно кафене и пия чай. И рекох да вляза в интернет, така и така бездействам, да свърша някаква работа. Да, обаче се сетих за нещо, което крайно много ме възмути - и ето, веднъж сетил се, не мога да замълча. Става дума за крайно грозната постъпка на ръководителя на Националния синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" г-н Юлиян Петров. Ще кажа какво е благоволило да направи това лице, пък вие съдете справедливо ли се възмущавам.

Вчера в училището ми се показаха резултатите от проверките по две мои жалби. Едната е от "Подкрепа", синдиката, към който членувам. И то не от вчера, а от 1990 г. съм в този синдикат. Погледнах тяхната "констатация" и не можах да повярвам на очите си. Отдолу стоеше подписът на същия този Ю.Петров. Документът е с Изх. № 190/12.11.2012 г., т.е. е съвсем "пресен". Не ми беше дадено копие от този документ, но той е кратък и аз си извадих двата момента, съдържащи се в него.

Първо се казва, че Националното ръководство изразява своята "безрезервна" и пълна подкрепа на директорката на ПГЕЕ-Пловдив г-жа Стоянка Анастасова и също така на помощник-директорката г-жа Камелия Стоянова, която по съвместителство и наужким се опитва да се представя за нещо като "синдикален лидер". Това първо. Не се пише за никакви проверки на изнесените в жалбата ми факти, не, директно се твърди, че ръководството на синдиката априори има пълната подкрепа и доверие на указаните по-горе длъжностни лица и "синдикален" функционер.

На второ място г-н Ю.Петров не се е посвенил да напише, че предлага "да бъде преосмислено членството на жалващия се г-н Ангел Грънчаров в КТ "Подкрепа""! Представяте ли си: написал си жалба до синдиката, който съществува, за да защищава твоите права, искаш да си изпълни задължението този синдикат към теб, а пък ръководството на същия този синдикат в замяна предлага ти, жертвата, да бъдеш изключен от синдиката!!! Тоест, да бъдеш екзекутиран! Аз такава дивотия, простете, но не бях срещал и в най-тъмните времена на първосортния комунизъм, вие ако сте срещали, моля, коригирайте ме!

Смятам, че съм длъжен да запозная обществеността с тоя абсурд, с тая нечувана и несрещана наглост! От самия факт на тази невероятна случка аз си правя извода, че въпросният г-н Петров има всички изискващи се качества да изпълнява длъжността главен екзекутор на сталинското НКВД в най-дивите времена на тази варварска и античовешка комунистическа организация!

Разбира се, няма да оставя тази работа така. Първата ми мисъл беше да плюна и да ида да подам заявление, че напускам синдиката. После обаче размислих и си рекох: някакъв си Юлиян Петров че се е, с извинение, осрал здравата, не е основание аз да напускам синдиката, в който наистина членувам от 1990 г.; аз съм един от учредителите на синдикалната преподавателска организация към КТ "Подкрепа" към ПУ "П.Хилендарски", където работех тогава като асистент по философия. Та затова решавам да запозная всички органи на същия този синдикат с безобразната постъпка на този самозабравил се "синдикален функционер", който нещо се е объркал относно това в кой век живее...

ЗАБЕЛЕЖКА: Тази публикация преди 9 години съм я написал, ала съм се уплашил да я публикувам. Сега я намерих в архива си и я публикувам. В светлината на станалото години по-късно тя за мен има особено значение - пък и не само за мен де, надявам се. Щото моя "чисто личен" проблем в битката ми за ново образование едва ли е толкова "чисто личен" де, но както и да е...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: