Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 17 ноември 2012 г.

"Системата" на свободата - демокрацията - ако е разумно устроена, не е в ущърб на никой

Във Фейсбук си позволих да направя малък експеримент; заложих нещо като казус, който може да се използва с успех и за учебни цели, примерно по предмета гражданско оразование. Ето самия казус, а пък по-долу можете да прочетете и кратката дискусия по този повод, в която участва и бившият депутат Павел Чернев:

Ето какъв диалог сме провели с една госпожа преди време:

Светлана Христакиева казва: Господин Грънчаров, във виртуалното пространство сега често се употребява фразата “Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!” Твърди се, че тази фраза е Ваша. Вярно ли е това? С уважение!

Ангел Грънчаров каза: Не, уважаема госпожо, не аз съм авторът на тази “крилата” фраза; предполагам, че тя е творение най-вероятно на моя съименник и съфамилник, който носи също така името “Елтимир” - за да се разграничава от мен. Ако моя милост трябваше да изкаже нещо подобно, то аз, според разбиранията си, щях да кажа следното: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

Господин Грънчаров, във виртуалното пространство сега често се употребява фразата “Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!” Твърди се, че тази фраза е Ваша

А , бе жена, ти акъл имаш ли. Можеш ли да си представиш , че човек с фантазията на буца сирене и чуство за хумор на кухненски шкаф, може да роди такова остроумие?!?

Ангел Грънчаров каза...

Колчо, туй за бирата и акъла е пълен идиотизъм бе, Колчо, ох, горкичкият, нему пък тая простотия му изглеждала остроумна!

Колчо, а тоя, дето нарича такъв тъпичък идиотизъм "остроумие", Колчо, е пълен, кръгъл олигофрен бе, Колчо, кретен е, и то таман с "фантазия на буца сирене" - и "с чувство за хумор на кухненски шкаф" :-)