Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 21 декември 2012 г.

Истинската промяна е революцията в съзнанието, която ще промени из основи битието ни

Нещо, което ме впечатли от един текст - виж Психотерапевтът д-р Тенчев: Да следваме мечтите си - препоръчвам да го прочетете и вие; касае проблема за това как се става личност в истинския смисъл на тази дума:

... Дефицитът е вид недостиг, става дума за празнините, които носим в себе си, липсите на нещо, липси на истинското, липса на автентични емоции, липса на истински мечти, липса на пределна яснота за себе си и на смислена посока в живота ни.

Не мога да кажа, че повечето хора имат яснота в живота, те са пионки, буквално са като брулени листа от вятъра и накъдето ги отвее съдбата. Единици са хората на себеактуализацията, лидерите с развит личностен потенциал. Това са хора, които са като звезди на небето, имат ясна траектория, блестят, другите може да ги мразят, може да им се възхищават, но винаги ги забелязват.

Страхът е емоцията, която поражда най-много дефицити. Страховете ни предизвикват така наречената дефицитна мотивация, която ни кара да бойкотираме себе си и живота си, правейки низ от компромиси, като например да приемаме работа, от която ни се гади или да оставаме във връзка, от която ни призлява... (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

заради себе си ли я пишеш тази статия..?