Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 15 декември 2012 г.

Противоречието води напред - и новото се ражда в борба и мъки...

Думите в заглавието ("Противоречието води напред") са фрагмент от една мисъл на Хегел, а пък дори Аристотел е писал, че "Всичко в живота произлиза от борба". Затуй илюзорната "пълна хармония", "абсолютното съгласие" без никакви различия и противоречия всъщност е подобно на мъртвило. Това са най-прости, азбучни истини на философията, пък и дори не толкова на нея, а на обикновения здрав разсъдък. За щастие ние, хората, няма как да започнем да мислим еднакво, да виждаме нещата по един и същ начин, всичко да оценяваме отново еднакво, да имаме съвсем еднакви разбирания, убеждения, вкусове и пр. Различията между нас, хората, са най-естественото нещо на този свят - и в този живот. Затова от тях не бива да се плашим, напротив, трябва да ги приветстваме.

Затова да се правим на скандализирани, че някой си мисли различно от нас е твърде глупава работа; трябва да се радваме когато по един и същ въпрос се появят различни мнения и разбирания, понеже едва тогава, на тази основа, може да се появи смислена дискусия или диалог, в който да се открои най-доброто решение на проблемите. Наопаки на това, а именно когато в една общност цари "единомислието", което, няма как, обикновено се основава на фелдфебелското правило "Началството никога не греши!", то тогава рискът от вземането все на погрешни решения е огромен, непрекъснато съществуващ. (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

16 коментара:

Анонимен каза...

Факт е че Грънчаров е обиколили много училища и ПУ и директор е бил и отвсякъде е уволняван. И навсякъде е търсил същите кусури. Все някой му е виновен за нещо. Това което пише в статията е жалка клевета. Хората от фейсгрупата на ПГЕЕ могат да се попитат за мнение също!

Анонимен каза...

Мисля, че би било актуално тук да повторя коментара си:
Предварително заявявайки, че не го правя заради обещаната от г-н Ангел Грънчаров награда и, защото
тя неизмеримо го превъзхожда по ценност, а единствено в отговор на г-жа Стоянка Анастасова, която е отправила подчертаната си с тъмен щрифт ехидна подкана:
"Пълна трагедия… това ако е нормален час аз ще отида на луната. Не знам какво са научили от тази час учениците
но е страшно… Нека да гледат урока и феновете му в пенсионна възраст и да преценят искат ли такъв учител за техните внуци?истерии… блъскане… нищо философско… а е час по философия все пак!",
Подкана безсъмнено и към скромната ми пенсионерска личност.
Дълбоко неуважаема, макар красива, стройна, по-млада, а навярно и по-сексапилна, но очевидно за мен и, че сте
с неизлечимо болна нравствено: злобничка, дребнава, твърде лекомислена и силно отмъстителна душичка и с:
дълбоко объркана, сбъркана и сгрешена професинално - личност, госпожо Анастасова, неуважението си го заслужавате дори само и единствено заради малодушието и неоснователния за честния и достойния човек страх - да заставате винаги отговорно с името си в блога, щом той
толкова, според собственото Ви признание - забавлявал Вас и учениците на ПГЕЕ (май сте правили и анкетка между тях за това му свойство).
Вместо което, очевидно в грубо и недопустимо за възпитателя нарушение на добрите нрави, Вие г-жо, възмутително
давате безкрайно лошия пример на същите ученици - бивши или настоящи не е от значение - как да анонимстват злобно, ехидно, недоучено и разбира се - неоснователно, не аргументирано, но безотговорно и безличностно срещу учителя философ Ангел Грънчаров.
Заради постигането на прозрачните Ви, за който и да е със среден интелект човек низки, отвратни, пошли, незначителни,
дребнаво-отмъстителни, но неоснователни, смехотворни, непозволени и недопустими от закона, не само от доброто
възпитание или от служебното Ви положение да ги проявявате: на прозрачните си лични отмъстителни цели, спрямо Ваш колега - учител.
Заради това, че има различни от Вашите възгледи.Без никакво значение в коя област.Как така ще го гоните и преследвате на тази основа.И как така ще го наказвате със заплаха за уволнение, след, като изключително нагло, безочливо и престъпно си позволявате да променяте датата в заповедта си за неговия отпуск, без да го уведомявате.

15.12.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

Че Вие г-жо Стоянка Анастасова, да не би случайно да сте малоумна или олигофренна, за да си позволявате такова "недоглеждане".
Никой не би Ви повярвал, ако го твърдите.
Та и затова пък сте непозволено
и недопустимо, дребнаво, злобно и недопустимо отмъстителна.Затова и категорично ще загубите делото с учителя и с философа Ангел Грънчаров.
А на абсолютно смехотворното Ви ехидстване: да съм погледнел и да съм го търпеливо изгледал неговия
примерен клип, отразяващ часа му по философия в изключително шумящ и не пазещ нужния ред в същия час клас, да, видях го.
Но за разлика от Вас г-жо, аз, кой ли знае защо (дали пък, защото съм толкоз "дърт и изкуфял", ипи пък, защото не съм малоумен и олигоофренен :-)) правилно и точно разбрах на какво е искал "да ги научи" учителят Ангел Грънчаров и как да стане тази тънка, важна и много отговорна работа, и
какво е следвало да научат тези му ученици, но поради нрава и дисциплината си -те, а не поради негови пропуски -
вероятно не са и научили някоите от тях, които не са и пожелали "да го научат" ...
Досущ , както тези от бившите му ученици, поне имащи достойнството и свободата да излязат с имената си в
блога, та ще ги отбележа: забележително недоучилият си нещата, и не само от часовете си по философия, психология и етика при учителя Ангел Грънчаров, но и в своята собствена настояща професионална област, а
именно: системното администраторство в Чехия - г-н Ясен Трахнов и не по-малко от него недоучилият и напразно
беснеещият тук и уж високо интелигентният, 37 годишен г-н Стефан Генов, не разбиращ , пък защо ли така и толкова
силно и неоснователно "стресирал се", та чак се шашнал ли, горкият господин :-) от "сатанинските въпроси" ,
които са съвсем елементарни за релилигиозния философ......

В заключение, госпожо, бих си позволил да Ви го дам и считам, че следва да послушате съвета ми, ако Ви е останало малко от мъничко нравствено чувство в бедната Ви главичка, за да възприемете неговия смисъл и разум, за да ги последвате.
На тайно място и насаме в къщи си посипете главата с дървесна пепел.Намерете я непременно.
Не се смейте, съвсем сериозно Ви го казвам.Помага съм чел.
После повикайте учителя-философ Ангел Грънчаров в кабинета си и също сами, право в очите му гледайки го, го помолете искрено и почтено :
да Ви прости грубите, жестоките, ненужните, дребнавите и непозволените Ви за проявяване
грешки, а не забавничките и лекомислените Ви грешчици.
Обещайте му никога да не ги практикувате срещу него,
нито и към другиго.
Нито първите, нито и вторите.
Използвайте наближаващите светли и хубави човешки празници и го сторете преди 21-ви :-)!.
Гарантирам Ви, че ще бъдете простена от философа.

15.12.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

Не сте бунтар, Грънчаров. Объркали сте заглавието на книгата си.

Анонимен каза...

Citat ot statiqta: "Такава една изцяло капсулирана и мухлясала от комунизъм сфера е сферата на държавното образование, е сферата на българското училище (включително и университета)."
Po4nete da rabotite v 4astna firma gryn4arov i ako vi iztyrpqt pone edin 4es tam mi se obadete.

Ангел Грънчаров каза...

За Протокола съм длъжен да дам следната информация: "многото училища", от които съм бил уволняван, според сведението на първия анонимник, са... нито едно (!), понеже в Пловдив, освен в ПУ (откъдето наистина бях уволнен от комуномафията още през 1992 г.) съм работил, всичко на всичко, в три училища, третото е ПГЕЕ, откъдето (засега) не съм уволнен. Другите две, в които съм работил, пак не съм уволняван, понеже от първото училище, в което работих няколко години след 1992 г., именно СОУ "Симон Боливар", сам напуснах поради това, че часовете по философия станаха по-малко от половин щат (и половин заплата) поради намаление на учениците и паралелките; във второто училище, в което съм работил, именно Техникума по дървообработване, бях на срочен договор за една година, след което се преместих в ПГЕЕ-Пловдив. Излиза, че до този момент не съм уволняван от нито едно училище :-) Нека това бъде отбелязано в Протокола, другарко М.П. (знаем ний кой пише така патетично!). Директор съм бил (временно изпълняващ тази длъжност) малко повече от месец и половина, след което пак сам си тръгнах, понеже властнически служби не ме привличат; ако ме привличаха, тогава министър беше проф.Николай Василев, философ, с когото се познавам още от преди 1989 г. и без проблем щях да бъда назначен, та да векувам и досега в съответното училище, ала не би, нямам тия мераци, другарко... Това всичкото е за Протокола на начеващото се ново заседание на "народния съд" над злодея Грънчаров...

Анонимен каза...

Айде пак с комплексите ви за преследване... ебати досадата.

Ангел Грънчаров каза...

Мерзавецът няма начин да не е мерзавец, виждате, продължава да си прави мерзавщините :-) непоправими са тия мерзавци обаче, спор в това няма, което е и свидетелство, че сякаш няма и надежда да станат някой ден и поне малко по-умни...

Анонимен каза...

Струва ми се, че нямате понятие какво означава думата "мерзавец".

Анонимен каза...

Грънчаров стига си писал лъжи, знаеш че всичко това е само твоята гледна точка и колегите ти не застават зад теб.

Анонимен каза...

Петков тире Трашов пак не си е пил хапчетата против глупост.
Само един психически болен човек може да си позволи да се обръща към някого по този изключително обиден и нечовешко подобен начин. Цитирам го дословно:" да сте малоумна или олигофренна"," дребнаво, злобно и недопустимо отмъстителна".
Аз лично подобни "епитети" за пръв виждам и чувам. И този човек, има наглостта да поучава. Представяте ли си само на какво е способен този екземпляр от човешкия род, нарекъл себе си Петров тире Трашов, представяте ли си само на какво е научил хората около себе си с този "пъстър речник", който употребява наляво и на дясно в медийното пространство. За мен лично, този човек е душевно болен и се нуждае от незабавна медицинска помощ, такива като него са способни в яда си да преминат границата и да покажат физическа агресивност.

Анонимен каза...

Владимир Трашов - Жак Асса не е зле да бъдете по - любезен с младото поколение!!

Анонимен каза...

Г-жо/г-н дълбоко смехотворна/ен,
несъстоятелна/ен, очевидна/ен
безличностна/ен анонимстваща/щ и още по-видно, че си също, като кака си ли, като чинка си ли, като съпругата си ли, като директорката си ли, или си същата нейна, възмутително долнопробна, безнравствена и силно страхлива душичка:
Виждаш ли колко твои сродни ти
живинки се налага да обвиняваме, да споменаваме и да предполагаме, т.е.: да спекулираме, само заради твоите подли: страх, безличие и съвсем неуместно, а и безполезно анонимстване тук.
Обичащите истината цитират точно и пълно, ето как:
"Заради постигането на прозрачните Ви, за който и да е със среден интелект човек низки, отвратни, пошли, незначителни,
дребнаво-отмъстителни, но неоснователни, смехотворни, непозволени и недопустими от закона, не само от доброто
възпитание или от служебното Ви положение да ги проявявате: на прозрачните си лични отмъстителни цели, спрямо Ваш колега - учител.
Заради това, че има различни от Вашите възгледи.Без никакво значение в коя област.Как така ще го гоните и преследвате на тази основа.И как така ще го наказвате със заплаха за уволнение, след, като изключително нагло, безочливо и престъпно си позволявате да променяте датата в заповедта си за неговия отпуск, без да го уведомявате.
Че Вие г-жо Стоянка Анастасова, да не би случайно да сте малоумна или олигофренна, за да си позволявате такова "недоглеждане".
Никой не би Ви повярвал, ако го твърдите.
Та и затова пък сте непозволено
и недопустимо, дребнаво, злобно и недопустимо отмъстителна.Затова и категорично ще загубите делото с учителя и с философа Ангел Грънчаров."
Край на цитата.
Къде виждаш тук, но много
грозно и съвсем неоснователно анонимстваща тук душице, че съм
нарекъл директорката на ПГЕЕ г-жа
Стоянка Атанасова: "малоумна или
олигофренна"?!
Такова нещо се привижда само на болно нравствено и на: със здраво
изперкал разсъдък същество.
Напротив, аз твърдях, а видно от
пълния цитат и, че продължавам да го твърдя (за което тя има пълното право да ме съди, ако счита , че не е вярно!!!), че тя, точно, защото не е "малоумна" или "олигофренна" при посоченото й
подправяне на датата в нейната заповед за отпуска на учителя Ангел Грънчаров, без да го уведоми (нарочно, а не случайно или без да го иска!) - за своята промяна, затова е и безсъмнено за всеки разумен, нормален, честен и нравствен човек: "дребнаво, злобно и недопустимо отмъстителна"!
А това е най-мекото определение
за нейната особа.Защото тя не се е задоволила с подправянето на документа си, но е и използвала
нагло, и престъпно тази си подправка,за да издаде на нейната така силно опорочена основа следващата си заповед: предупреждение за уволнение.
Сега изясниха ли ти се поне мъничко нещицата, плоскомозъчна, абсолютно напразно и силно безнравствено защитаваща (се)
душице или не си наясно, къзъм.
И коя от двете ни души е недопустимо заразно и краставо нравствено болната.Май все още не!
Ам,че как, като твоето: "За мен
лично" на мен лично ми звучи,
освен смешно, но и много,
множкоооо тъжно.Май и за звученето
си не се сещаш и не се усещаш: защо то ми е толкова тъжно.Хайде тогава, дано, поне вденеш: защо ме здраво и освежително разсмиваш.

17.12.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

Владимир Трашов ( Жак Асса).....

Анонимен каза...

Жак Асса не е ли Jackass.
Петров тире Трашов си е истински Jackass.

Анонимен каза...

Ами малеее той е бил учител - какъв речник само!