Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 декември 2012 г.

Отворено писмо на гражданина Парпулов до Премиера Борисов, апелиращо за известен морал у управляващите

Получих от г-н Р.Парпулов текста на негово Отворено писмо до Б.Борисов. Веднага публикувам писмото му и дори се подписвам под него - понеже споделям изцяло позицията на уважавания г-н Парпулов; ето какво пише този човек:

Отворено писмо до Министър-председателя на България

Господин Борисов,

Повод за настоящото писмо е въпросът за раздадените даром пари („бонуси”) в Комисията за защита от дискриминация. Никога не съм се захващал да коментирам такива въпроси защото ги смятам за извън моята компетентност. Но сега нещата не са до компетентност, а до съвест и морал.

Направи ми впечатление как доц. д-р Ана Страшимирова говори за това. Касаело се просто само за сума колкото една заплата от 3 хиляди лева. Защо бил този шум?! Какво пък толкова станало?! Връщат ги... (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

13 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Подкрепям: Ангел Иванов Грънчаров, от Пловдив

Анонимен каза...

Подкрепям писмото на г-н Парпулов!
Да е жив и здрав!
Петър Каменов

Анонимен каза...

http://www.peticiq.com/za_da_ima_nauka

Nedyalko Tenev

Анонимен каза...

Прав си е човекът, но какво от това? Нашите заслепени от високомерие политици няма да обърнат внимание. Няма! Преди две години публикувах едно отворено писмо до НС. Отговори само Краси Каракачанов...

Tacheva Jeny

Анонимен каза...

Точно тази комисия не заслужава заплатите си, камо ли да получава бонуси. Каква безочливост само! Всеки обикновен гражданин на нашата страна е дискриминиран, особено ние, пенсионерите. Ако тази комисия е на мястото си, ще се занимае сериозно със ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА, най вече в частта за ТОПЛОФИКАЦИЯТА. Не съм чувала да има някъде другаде по-калпав закон, обслужваш енергийната олигархия, нарушавайки правата и свободите на обикновения гражданин...

Нели Константинова

Анонимен каза...

Закона за Пенсии, Здравеопазване, Образование, все неща, които трябва да се финансират от бюджет. Ха сега да видим как се пълни бюджета?? От данъци идват малко, защото БГ има 10% данък печалба! Откъде тогава?? От нещо, без което никой не може, и то е от закона за енергетиката, защото така направен, той пълни касата на държавата, която обаче, покрива най-вече онези 15000лв.на глава депутат/месец плюс заплатите ИМ, плюс привилегиите ИМ. Това и обеснява безмълвието в пленарна зала на онези депутати, които претендират да се наричат "демократи". Ми нали ако "дай Боже" закона за Енергетиката стане "нормален", нали ако "дай Боже" намалим акцизите на горивата за да се развива малкия бизнес, няма да има пари за партийните ИМ каси!!!

Ангел Грънчаров каза...

Другарю, а кой пълни касите на комунисто-комуноидо-мутро-милиционерите? Що не си се загрижил за техните каси, невинна тъпичка душо, а си се загрижил за касите на демократите, още повече че при това се знае от всички, че тия демократи чисто и просто нямат такива партийни каси - за разлика от упоменатите комунисто-комуноидо-мутро-милиционери (БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА, РЗК, Ярешки...)

Анонимен каза...

Подкрепям писмото на този човек, защото казва истината.

Томи Томев.

Анонимен каза...

Ako nyakoy si pozvoli da ospori kazanoto ot Gospodina,to toy bi bil mrasnik ili komunist.

Ivan Georgiev

Ангел Грънчаров каза...

Глупости говорите, другарю Георгиев! Няма такова нещо. Лъжете. При мен всеки може да си говори каквото си иска. При мен има пълна свобода. Е, често повечето хора няма каква да кажат просто защото ги мързи да мислят. Такава е истината за моите часове.

А Ваша милост, вместо да лъже, да заповяда, щом толкова е загрижена, в мой час, да види и чуе всичко с очите и ушите си, та да се успокои най-сетне – и да може вече оттук-нататък да спи спокойно нощем, без да се стряска от кошмари, продукт на страха Ви от “злодея Грънчаров” :-)

Анонимен каза...

Хаха, Грънчаров не го интересува какво точно казваш. Не се ли съгласиш 100% с него, и тръгват обидите, почват да фърчат истеричните слюнки.
Кво да го правиш. Ампе...

Ангел Грънчаров каза...

Говориш наизуст... тъпо, много тъпо... явно съвсем не ме познаваш... по-толерантен и демократичен човек от мен трудно може да се намери :-) Доказан демократ съм аз, драги ми интернетни плъхчо :-)

Анонимен каза...

Може да си демократ, ама си ампе.