Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 декември 2012 г.

За ония, които искат да придобият една неродена още библиографска рядкост, сиреч, едно съкровище...

Рeших да обединя две издадени по-рано мои автобиографични психолого-историко-философски книжки - със заглавия Преживяното в ерата на комунизма и Там горе под звездите, съдържаща по-специално моите казармени истории - в които описвам процеса на ставането на моята личност в детството, юношеството и младостта в една обща, по-солидна книга, на която дадох заглавието УСЕЩАНЕ ЗА СВОБОДА (и подзаглавие Кратка история на моята младост; все пак човек е млад и когато е дете, нали така?). Е, може днес-утре, докато подготвям за печат новата книга, да ми хрумне по-сполучливо заглавие, но сега-засега се спирам на това.

Смятам да издам в скромен, бутиков тираж тази новоиздадена моя книга още в първата седмица след нова година. Който иска да придобие тази неродена още библиографска рядкост може да ми се обади на имейла, за да му запазя екземпляр. Сега книгата ще струва някакви мизерни левчета, а след години - цяло съкровище :-)

Понеже нали знаете как е: колкото е по-малък тиражът, толкова е по-скъп е всеки екземпляр от книгата. Скоро нищо чудно да почна да издавам книгите си само в един екземпляр, както това правят художниците с картините си. Защо пък не? Може тогава да ми потръгне и за всяка нова моя книга да се прави търг между желаещите да я закупят.

Дали такова няма да е бъдещето на българското книгоиздаване най-вече? Питам само. Апропо, парите, които евентуално ще получа от тази своя нова книга, ще отидат не, опази Боже, за обогатяването ми, а за издаването на новата книжка на списанието, което издавам вече пета година, именно на философското списание ИДЕИ. Което работи за една съвсем идеалистична кауза: личностното и духовното формиране и укрепване на българската младеж...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

8 коментара:

Анонимен каза...

Когато един автор нарича собствените си книги "съкровище", силно дъхти на халтура.

Ангел Грънчаров каза...

:-) Когато един завистливец-некадърник почне да роптае по този сюблимен начин срещу нечия "халтура", това започва да намирисва на... кастрираност откъм акъл, какво пък да говорим за духовитост или за чувство за хумор :-)

Анонимен каза...

Откъде пък знаете, че съм некадърник? На проекция намирисва. Знаете ли какво е това? Справка в речниците по психология.

Ангел Грънчаров каза...

Видно е, че си некадърник :-) Дай заглавието на поне една написана от теб книга :-)

Анонимен каза...

Не е въпросът да си написал книги, които не са ПРОМЕНИЛИ НИТО ЕДИН ЧОВЕК, а да си направил поне едно добро дело, което е останало в сърцето на човека. Ти си като камък човече. Нищо не те трогва.

Ангел Грънчаров каза...

Не е истина, другарко, много неща ме трогват; примерно, ето, трогна ме в този момент изключително силно Вашата наглост! :-) А защо не си сложихте фамилията под "безценните мисли", защо като сте толкова чувствителна, не покажете коя сте, защо не се изказвате от свое име, а, скъпа другарко?!

Анонимен каза...

Всеки, който не е написал книга ли е некадърник, Грънчаров?
Вие току-що изкарахте Рембранд некадърник! Комунистическото ви възпитание прави това НЕизненадващо. Вие, комуноидите, знаете да цените само себе си. Селкори...

Анонимен каза...

АХХААА в предишните коментари си пишеш сам и създаваш впечатление че голяма членска маса посещава блога, а аз един път да пиша ме наричаш другарка, при все че ако ме видиш ще разбереш че съм "другар". Задаваш си въпроси, после си отговаряш сам. Е добре, че е твърде елементарно.