Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 9 декември 2012 г.

Относно коминтерновските разбирания за "фашизма" или по-скоро за национал-социализма на правоверния марксист Ж.Желев

По повод на нещо, което марксистът Жульо Жулев (Жельо Желев де, именно онова твърде вредно човече, изиграло крайно подла и грозна роля в най-новата ни история) е благоволил да каже, подкрепяйки изцяло коминтерновската "теория" за това, че фашизмът (сиреч: национал-социализмът, но Жульо също като комунистите не обича да използва тая дума и това съвсем не е случайно!) бил произлязъл "от крайнодесни идеи и идеология", та по повод на това искам да заявя на тоя същия Жульо, че има много здраве от мен, но това изобщо не е така, т.е. национал-социализмът също е плод на крайно леви, родствени на комунизмо-социализма идеи.

Та нали тоз същия Жульо сам заявява, че "фашизмът" (национал-социализмът) бил едноутробен близнак на комунизмо-социализма (плагиатствайки Чърчил), как е възможно тогава един еднояйчен (аз предпочитам да го определя така) близнак да е ляв, а пък другият - "крайно десен"?! Ето, прочее, текста, който коментирам с горните думи, а ми се наложи да го коментирам, щото много хора се оставят да бъдат подвеждани от същата тая коминтерновска "теория", която наш Жульо така усърдно натрапва на младите:

"Желю Желев представи пред студенти и преподаватели във Великотърновския университет новото издание на прочутата си книга „Фашизмът", която сега излиза под името „Тоталитарните близнаци". То се появява 30 години след първата публикация. В изданието той разглежда генезисът на комунизма и фашизма. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.


Няма коментари: