Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 8 декември 2012 г.

Пазете се повечко от стрелите на хлапака Купидон



































Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Анонимен каза...

Страхотни цици има тая! Добър кадър!

Анонимен каза...

Анонимно безпросветно говедо,
бих те ограмотил с точния български
израз, че си същото, като:
Свинята, която не разбира от кладенчовата вода.
Остава ни да се надяваме, че
все някога ще се превърнеш от свинче в ...звънче:-).
Бедна малоумна душице.
За целта слушкай в часовете си и особено в чудесните творчески
часове на учителя си философ Ангел Грънчаров.
За блога му не си дорасло, муле.
Бегай навън да четеш детски книжици-приказчици, че да станеш
след някое време човешко същество, а не говедцето безименно, безличностно, безпросветно и много
зло нравствено, каквото се моташ,
търкаляш и се мяткаш из тия светли и красиви места, тъпо, озлобено и безглаво, но и съвсем, съвсем напразно.
Тъпоглаво анонимстваща, безпросветна и злобна душице не ти виждам бъдещето другояче, освен, само и единствено, като мутра.
Дерзай, в същия дух и така чоджум, безусъмнено за мен и с голяма сигурност: ще постигнеш желания си "височък" жизнен таван.
Успех!
А на останалите нормални, честни, умни, без страшно явяващи се със собствените си имена и лица тук, бивши, настоящи и бъдещи студенти, разбира се и защо не:
Добър, приятен и безопасен :-) празник!

08.12.2012г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

Не разбирам защо е тази истерия. Само казах, че циците на жената на картината са хубави.
Трудно ми е да проумея какво против имате красотата на женското тяло. Но вие си знаете най-добре... ;)

Ангел Грънчаров каза...

Когато съм бил в Лувъра и в Ермитажа в Петербург съм констатирал художествените вкусове на сънародниците, когато съм чувал реплики на чист български език от рода на: "Лелееее, какви цици!!!"... Кажат така пред всяка картина, на която има жена с разголени цици; пред картините без цици даже не спират. И после се отправят към следващата зала. Оттам знам, че нашенецът по отношение на изобразителното изкуство има пиетет предимно към циците... Няма що, няма как да е иначе, ний сме нация, съставена предимно от пичове...

Анонимен каза...

Така и не разбрах какво имате против женските гърди. Ако не харесвате такива неща, няма нищо лошо, но е естествено човек да ги харесва, ако е хетеро. Ако харесвате мъжки дупета, също няма лошо и не би трябвало да ви е срам от това.

Ангел Грънчаров каза...

Ний харесваме жени, а не само циците на жените, сфащате ли? Има малка разлика или нюанс, който Ви убягва. То не е същото като в месарския магазин да си поръчаш някаква карантия, примерно кравешки бозки, да си ги свариш и да ги изплюскаш; тая работа (половите отношения, привличането, харесването, любовта) е значително по фина, отколкото се струва на "месарите", дето харесвали само женски цици...

Анонимен каза...

На картината се виждат циците. И отчасти дупето, което също не за изхвърляне.
Харесвате вий жени на куково лято. Вий, християните, смятате жените за втора ръка хора. Щото така казва вашият гуру Исус Христосов.