Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 15 януари 2013 г.

Крайно обезпокояващи факти около тоталната руска експанзия в България

Открих във Фейсбук един коментар, фиксиращ крайно обезпокояващи факти около руската експанзия в България. Реших да му дам гласност, включително за това щото съдържащото се становище да може да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ. Ето какво написах там, заедно със самото становище и два от най-първите коментари по него:

Споделям становището на Nikolov и Константин Константинов, а именно:

Следите от мръсните лапи на ледената руска прегръдка вече се виждат навсякъде! Погледнете нефтозавода Бургас - руска територия, пристанище Росенец - руски анклав, за който няма българско КПП и митница, охраняван от руска специализирана "фирма", комплекса Камчия - българско пиле не може да припари, Атомна централа Козлодуй - крепост на руските служби, 150 хиляди закупени домове от руски граждани само в Бургаска област, обитавани през лятото от близо половин милион руснаци, Позитано 20 - открита руска агентура, партия Атака - изцяло руска партия и т.н. и т.н. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Нещо сте в заблуда... Марката и собствеността "Лукойл" е толкова "руска", колкото и Палестина е Израелска. Проверете собствениците кои са, както и тези на сегашните МОЛове! Не всички рускоговорящи са руснаци, както и вие който сте руски възпитаник... Язък дето сте им яли хляба, а сега ги плюете. Нека други кажат какво се нарича това...По-скоро собствениците имат нещо общо с американските бази у нас, със затворените градове, с циганските програми на Фондация Сорос, с изкупуването на българските земи по подобие на Палестина...с обезбългаряването на България(Защо ли?)...Но Вие продължавайте да споделяте глупостите на хора със "сини" очила. Бялата светлина се разлага на 7 основни цвята и е много жалко, че виждате само през единия света...

Александър Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Вий пък гледате на света през крив макарон - макарона на патологично-параноичния конспиративизъм - и на безпределно тъпия антиамериканизъм, произведен в лабораториите на КГБ...

Анонимен каза...

Г-не Александър Димитрове, Вие с българско самосъзнание ли сте, или с руско.
По друг начин същият въпрос звучи така: Считате ли, че инвазията на руската армия в онази грузинска територия преди няколко години "в защита на руските граждани там" не би могла на съвсем същите основания да се повтори у нас само след някоя и друга годинка.
И ако не считате, какъвто е за мен
Вашият ясен и категоричен отговор,
нима ще ме считате за балък мен,ако аз пък Ви нарека право в очите, че сте предател на българските интереси или по-просто и разбираемо: че сте едното тъпо руско мекере.Защитаващо велико-руските имперски щения за господство.
И отново (за последно) същият ми
риторичен въпрос звучи така:
Колко рубли Ви плаща КГБ за всяка
Ваша плюнка срещу българщината.
Или сте безплатен, милият им той
...мерзавец.

15.01.2013г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

В руската експанзия в България няма абсолютно нищо изненадващо и учудващо. Както многократно съм имал възможността да подчертая, Русия продължава да контролира „бившите” социалистически страни също както преди 1989. Западът погрешно мисли, че Москва е изтласкана от “бившите” си сателити в Централна и Източна Европа. Точно обратното в вярно. Вместо НАТО да се разширява на изток, Москва премести границите си далеч на запад и сега има повече власт от всякога.

Между другото не само България, но и например Чехия и Черна гора са наводнени от руснаци. Повечето анализатори обаче не виждат ГОЛЯМАТА КАРТИНА, защото много по-лошо и по-опасно е, че и Западът вече е на път да бъде превзет от Русия. Лондон, и не само Лондон, например също е пълен с руснаци и руски фирми. Да не говорим до каква степен комунистите вече са проникнали и подчинили Америка. Влиянието, което Москва има днес, по никакъв начин не може да се сравнява с епохата преди 1989, то е много по-голямо. Виктор Калашников:

„Всичко това ще позволи на Русия да разпространи своите военно-политически операции по цялото земно кълбо. Русия днес има ресурси, за каквито дори не можеше да мечтае по време на Студената война... Същото важи за западните медии, финанси и т.н. и т.н.”

Това всъщност е комунистическата стратегия за „конвергенция” между Изтока и Запада, но под диктата на Изтика, за „Световен октомври”. Цялата псевдодемократизация след 1989 беше извършена именно с тази цел. Тя има АНТИЗАПАДЕН ВЕКТОР. Анатоли Голицин:

„ВТОРАТА ЗАБЛУДА: домашният характер на перестройката. Това е вярата, че перестройката е чисто домашен опит да се коригират репресивни практики, да се ревитализира уморената съветска икономика и да се адаптира Съветския съюз към нуждите и нормите на модерния свят. Вярващите не подозират съветското намерение да се разшири перестройката отвъд границите на комунистическия свят и да се постигне световна победа на комунизма чрез “преустройство”.”

Анонимен каза...

Е, както многократно съм имал възможността да подчертая:
анонимстването от колкото по-високо
философско-политическо-историческо
или друго някакво научно ниво се прави то, толкова по-ниско пада
в нравствено отношение: с
обкачулената си основателно срамливо глава, досущ, като тази на престъпниците снимани в съда, с грознотията на безименността си, с недостойността на престъпното
си и неоснователно конспириране, с
безотговорните си и незащитени с честното си (ако го има!) име твърдения.
Анонимнико тъжен, как да излезеш на светло да се "видим", за да разговаряме, да си общуваме и да
си влияем човечно и разумно,
като е ясно, от посоченото и от
излаганите ти, уж много умни и надчетени тези, че си някакъв конспиратор, жалък идеолог на панрусизма, а всъщност най-обикновен извратеняк-русофил, т.е. същи стар, прастар комуноид,
още в плен и жертва на крилатата фраза:
Един призрак броди из Европа -
призракът на комунизма.
Щото,според тъмната ти и престъпна безличност, ти ни убеждаваш, че той бродел вече и из света.
Само гдето анонимно и прикрит уж зад цитатната си културка, впрегнати нагло, недостойно и престъпно за това смехотворно
убеждаване и за загробването на българската ни принадлежност и интереси, няма да успееш смешко.
Не, няма да го постигнеш, нито ти гадното руско мекере, нито и твоите наставници от руските служби, от чиито гнилички книги си впечатлен.Що се не скриеш из блоговете на Красимирчо Премянов и
на Сергейчо Станишев гнидо,
безпаметна и безименна, анонимна.

16.01.2013г. Владимир Трашов