Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 януари 2013 г.

Спри мерзавците! С гласа си стопирай ядрената далавера!

















Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

"Истината ни прави свободни".Ама Истинската истина,в цялост.Проблем обаче с "Истината",понеже "Бог е Истината",Истинската,цялата Истина (без успокояващи,болкоуспокояващи пациента).
Пък "модерният високоразвит и технологичен" си взема виртуалните успокоителни при всеки "стрестест" и се усмихва.
Истинската Истина иска жертви "10-те Божи заповеди ","зъл такъв" Бог.
"да се оре,сее,копае,жъне,мели,меси,пък и да втаса и чак..,а и да се пече,та най после до яденето да се стигне"."По добре ме давете,много сложно","други да оправят,аз си имам грижи" - ще си чакаме "месия" да ни нахрани,лежейки си по гръб с "истината,партийната истина" и с си вземаме виртуалните хапки за усмихване !
Аа,нищо само си така "дрънкам",като когато бяха открили колелото (велосипеда де )по времето на светлото комунистическо бъдеще :
"Ей другарю,дрънкат ти ламарините - какво викаш бе другарю,нищо не чувам,дрънкат ми ламарините"
Румен Бърцов (нищо така и не чувам - човешка реч в с Мисъл).Дали пък не съ открило пак колелото !

Bacho Кольо каза...

Чичо Фичо, колега от форума на в-к СЕГА:
В деня за размисъл мислещите хора отдавна са измислили какво да правят. Нещата са от ясни по-ясни.

На първо място, тази година и в следващите пет години се затварят по график ТЕЦ Варна (1260 МВт, единственият студен резерв на бълг. енергетика), Марица изток 1 и 2 и първи блок от МИ 3, Бобовдол, Република, блокове от Русе изток и др. (знам мощността на ТЕЦ Варна наизуст, който не го мързи да търси за другите). С излизането ни от кризата, което има шанс да настъпи след края на герберския режим, с реиндустриализацията на България (има световна тенденция на решоринг на производствата към потребителите, а България е в ЕС, на югоизточния му фланг, на входа на Южен поток и с потенциално ниски други разходи), с повишаването на доходите, с развитието на електротранспорта, с промяната на климата и т.н. ще се повиши и потреблението на ток. Та както сам Борисов казваше преди по-малко от две години, без Белене работата ни е спукана. Това е така и сега. За да внасяме ток, трябва нещо да изнасяме. Засега изнасяме ток.

На първо място прим, но може би на първо по значение, е и цената на тока. И тук е ясно, че с Белене тя ще е по-ниска. Негативизмът към ВЕИ у нас е малко прекален, но разбираемо - цената и субсидиите, които хората виждат, че отиват повечето - но не само - у наши хора. Така или иначе търсенията в областта на ВЕИ ще продължават, погледнете и Обама.

На второ място, в условията на рецесия елементарното кейнсианско правило е да се строи в публичния сектор. Десет хиляди добре платени нови работни места, цялата инфраструктура и снабдяване за тях, всички превози по море, Дунав, пристанища, БДЖ - това е нещо, което ако не съществуваше, трябваше да бъде измислено.

На трето място, всички реални съмнения относно техническата сигурност и финансовата страна са отдавна разрешени.

Така че няма какво да се чудим - всеки мислещ българин ще гласува с ДА. Не само заради горните три и половина - и други подобни - съображения, но и защото ДА ще е и наказателен вот за Герб, за корупцията, безхаберието и некадърността им.

Няма какво да се размишлява и защо Борисов си смени мнението за Белене 4 пъти на 180 градуса и после си смени мнението и за гласуването на референдума, с променения от самия него въпрос, на 180 градуса. Както прогнозирах преди изборите в 2009 г., той е разностранно корупционно зависим и това обяснява всичко. Когнитивният му проблем само му пречи да осъзнае некохерентхността си, но не я причинява.

Това, за което може да се поразмишлява малко в деня за размисъл, е защо сините заемат една явно абсурдна, идеологизирана, антинародна и антибългарска позиция по Белене. Но и тук отдавна всичко е ясно. За тези "десни" деца на членове на ЦК на БКП, служители и доносници на ДС, съветски възпитаници и зетьове, или забогатели от бизнес връзките си с КГБ (като Цветелина Карагьозова) театралната русофобия е "путевка в жизнь", тя замъглява разсъдъка. Най-лошото за тях е някой техен да ги обвини, че са задунайци и дудуци. Тон им даде още в първите дни след десети ноември съветският възпитаник и зет на генерал от КГБ д-р Стоян Ганев. Докато тези хора не измрат, в България явно няма да има истинско, прагматично дясно.

Bacho Кольо каза...

Продължение на поста на Чичо Фичо:
"Все пак, истинските сини, към които апелирах оня ден, не може да не разбират, че синьото в България няма живот, ако не се разграничи реално от катастрофата Герб. Никой няма да запомни за какво Ваньо критикувал след дъдж качулка Боко в НС. Разграничението трябва да бъде по важен въпрос, да се забалежи и запомни. Утре е най-добрият случай за това."

Това е.Умен човек е Фичо, "познавам" го от 10 години. Прочетете и се замислате!

Ангел Грънчаров каза...

От ДС ли се познавате с тоя "Чичо Фичо", а, "Бачу Колю"? Явно сте бойни другари, личи си. Но проблемът е там, че не тоя "Чичо Фичо" е написал горното, а текста му е даден в готов вид от пропагандния център на "Позитано-20", който пък е филиал на пропагандния център на КГБ-Путин-Москва-Кремль. Там Ви е проблемът, драги ми "Чичо Фичо", драги ми "Бачу Колю" - мекерета си бяхте, мекерета си останахте! Рубладжии си бяхте, рубладжии ще си останете докато сте живи вий, комунистите. Боклуци си бяхте, боклуци ще си останете... А ми кажи: що не вземете да идете в Сибир като обичате толкоз пустата Русия, като ви е хвърлен пъпа там - и там, в Сибир, да вземете да си правите колкото си искате атомни централи, а?

Що не ни оставите най-сетне, а, нагла и безсрамна червена напаст?! Що не вземете да се махнете от главите ни и да оставите тоя народ да си отдъхне от вас, след като го тероризирате вече толкова десетки години, да не кажа и цял век вече?!

Анонимен каза...

А Вие, Грънчаров, защо не оборите поне ЕДИН техен аргумент, наместо само да се пените (по стар обичай)?

Тотю

Ангел Грънчаров каза...

Тотю, ти откъде се взе, изпратиха те от "Позитано-20" в помощ на бойния ти другар "Бачу Колю" ли, който тук здравата я закъса?! :-) Никът ти е позитанковски, барем да беше опитал да си измислиш що-годе по-различен ник, а? Или акълецът ти е дефицитен, та гледаш да не го изразходваш? :-) И нещо много на отворен изведнъж взе да ми се правиш. Знам, че сте големи наглеци вий, позитанковците, ама при мен не минават тия...