Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 15 януари 2013 г.

Чудесен симптом, вещаещ края на недълготрайната и така безславно поминала се "ера Борисов"!

Г-н Тошо Пейков цитира акцент от публикация под заглавие Хиляден протест, организиран от млади хора в интернет: ”Мафия!”

Говорител на протестиращите обяви капитулацията на правителството, като съобщи решението на Лиляна Попова за спиране на строежа в местността Иракли. След възторжените възгласи: "По-бе-да, по-бе-да!" на близо 5 хиляди гърла, се понесе и възгласът: "Бате Бойко е страхлив!", "Бате Бойко е страхливец!", "Бате Бойко е страхлив, бате Бойко е голям страхливец!"

А ето сега и по-подробна информация за протеста: Хиляден протест, организиран от млади хора в интернет: ”Мафия!”, ”Долу лапите, спасете Иракли!”.

Повече от три хиляда души (многократно повече от участниците в „Доматената революция”) дойдоха на протест в защита на Иракли. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Няма никакъв шанс. Борисов пак ще спечели изборите. Ще киснем в блатото, докато цъфнат налъмите. Просто народът е боклучав.

Анонимен каза...

Само дето това няма нищо общо с народа. Кремълските политтехнолози манипулират повечето важни избори и във формално некомунистическия свят, какво остана за България.

Ангел Грънчаров каза...

Ще видим. Не подценявайте толкова народа. Чак такива боклуци не сме. Царят беше изринат, та Боко ли ще издържи народния гняв?! Ще бъде забравен скоро. Помнете ми думата. Боко не е Путин, България, слава Богу, не е Русия...

Анонимен каза...

Не е Русия, но яко се русее... Аз вече нямам никакви надежди за бг-популацията...

Анонимен каза...

"Аз вече нямам никакви надежди за бг-популацията..."
Кой пък си и ти бе, безименник и страхливо нахлузил яке върху
лицето си престъпник, ако не единсвено и само едното тъпо, яко и неоснователно русеещо се анонимно бг-говедо... "от популацията", опитващо така "искрено" мучащо и елементарно да порусява тук подобните му магарета и говеда из нея.Останалите, едва ли.

17.01.2013г. Владимир Трашов

Анонимен каза...

"единствено", съжалявам за пропуска си!

18.01.2013г. Владимир Трашов