Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 30 март 2013 г.

Против съм срещу всички рецидиви на "съветския строй"!

Прочетох текст върху проект за създаване на НАЦИОНАЛЕН ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ (НОСОВ) "като свободна, отворена гражданска структура, съставена от НПО и граждански активни, ангажирани лица, които работят или са работили в сферата на образованието и възпитанието"; ето моята реакция по този повод:

Сякаш звучи добре, но аз лично принципно съм против тия идеи за "обществени съвети" към разните ведомства, които да влияят на решенията им, щото това ми напомня за същината на едновремешния "съветски строй", който именно се базираше на разните му там "революционни" и какви ли не съвети. Това е принципното ми възражение. Не са легитимни тия съвети и благодарение на тях демокрацията ни хептен ще отиде на кино.

Който иска да влияе на органите на легитимната власт, нека да не се крие зад разни там "съвети", а да излиза в лично качество в медиите, да пише петиции и прочие; иначе ако почне да се крие зад някакъв "съвет", той придобива незаслужена значимост. За да запазим демокрацията си, тогава тия, които искат да влияят на властта или сами да се доберат до власт, нека да имат добрината да се възползват от обичайните демократични механизми за получаване на влияние и на власт. Т.е. да участват в разните му там партии, да предлагат идеи, да се борят за налагането им, да правят нужното да спечелват влияние и доверие и т.н.

Всичко друго е опити да се влезе във властта по втория начин, чрез заобикаляне на легитимните органи. Затова съм против тия рецидиви на "съветския строй". Благодарение на който демокрацията ни ще отиде по дяволите. Така мисля по този въпрос.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: