Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 8 март 2013 г.

Как се краде песен



И как Филип Киркоров има нахалството да говори "песня родилась в Москве", като тя се е родила много преди това, Здравко Чолич я е родил... Поне да й беше сменил името; ето, уверете се сами:



А може би пък сърбинът е откраднал песента от руснака? Как мислите?!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, не лъжи като дърт циганин! Ф. Киркоров е един от малкото певци, който винаги , повтарям винаги плаща авторски права, за кавърите, които изпълнява. Беше платил на турчина Тархан, плаща ежегодни хонорари на Т. Русев /и не само на него!/за дестките негови песни, които е изпял. Благодарение на българина Ф. Киркоров българската естрада в момента все още е популярна в бившия СССР. Конкретно за "Кристина". Когато я изпя за първи път съобщи на публиката, че това е песен на Здр. Чолич.
Проблема с "Кристина" е друг - оригинала далеч превъзхожда кавъра!

Ангел Грънчаров каза...

Колю, не се пеняви и горещи излишно: не може оня, който не знае нещо, да лъже :-) Откъде да знам, че Ф.Киркоров бил такова ангелче?! :-) И значи не мога да лъжа щом не знам каква е истината, ето, сега ти ме просветли, вярвам ти - и се покайвам! :-) Мен лично сръбския вариант, оригиналът, повече ми харесва, но щом казваш, че варианта на Киркоров е по-хубав, сигур е така: особено щом така приятно ти звучат в ушите руските думи... но не подценявай така братята сърби де, и те са ни братя, не само руснаците ни са братя, требе за обичаме сите си братя, нали така?!

Ангел Грънчаров каза...

Ангелче, ангелче бил Киркопров, но все пак казва, че тая песен се била родила в Москва, какво ли има предвид?! :-) Дали пък не лъже?! :-)

Bacho Кольо каза...

"Мен лично сръбския вариант, оригиналът, повече ми харесва, но щом казваш, че варианта на Киркоров е по-хубав, сигур е така"
Грънчаров, ти по свой тертип слагаш в устата ми думи, които не съм писал. Прочети още веднъж какво съм написал. Повтарям ти го с главни букви, кат на малоумник:
"Проблема с "Кристина" е друг - ОРИГИНАЛЪТ ДАЛЕЧ ПРЕВЪЗХОЖДА КАВЪРА"

Bacho Кольо каза...

"...казва, че тая песен се била родила в Москва, какво ли има предвид?!"
Има предвид че руския текст е посветен на Кристина Орбакайте , и най-вероятно го е написал московски поет.

Анонимен каза...

Браво Bacho Кольо, ти си истински Матросов! Срещу Ангел Грънчаров само така трябва, направо на амбразурата.