Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 април 2013 г.

Отворено писмо до телевизионера Кеворк Кеворкян, по съвместителство явяващ се и агент от ДС с кличка "Димитър"

Тази сутрин решавам да напиша кратичко

Отворено писмо до телевизионера Кеворк Кеворкян, по съвместителство също така явяващ се и агент от ДС с кличка "Димитър"

Речено-сторено. Писмото ми е по изцяло нравствени, ценностни, идеални подбуди. Ето какво се получи. Ще го пратя непременно на нашата велика телевезионно-ченгесарска звезда още днес.

Господин Кеворкян,

Ще Ви напиша съвсем кратко писъмце, тъй като, за жалост, ми се налага да пиша писмото си до Вас в болнични условия, от болничната стая. Този факт обаче показва, че проблемът, който искам да поставя, не търпи никакво отлагане. Искам да Ви поставя един сериозен нравствен проблем.

Г-н Кеворкан, в самото начало искам да Ви известя, че авторът на това писмо е събирал подписка сред студентите и преподавателите в ПУ "П.Хилендарски" в защита и за възстановяване на предаването ВСЯКА НЕДЕЛЯ когато то беше спряно от комунистическия режим при "историческата изцепка" на акад. Амосов. Сам си правете извода какво означава това, че днес Ви пиша настоящето писмо.

От много време, от години воденото от Вас предаване се е превърнало във флагман на непристойната, арогантна пропагандно-ченгесарска оплювателска война срещу премиера-реформатор на България Иван Костов. И след възстановяването си наскоро предаването продължава този поход, поръчан, несъмнено, от олигархично-ченгесарските сили, на които Вие без капчица неудобство служите. Няма предаване, в което всеки от гостите да не проличи, че е поканен предимно за това да каже нещичко срещу Костов, по-възможност колкото се може по-гадно и фантастично. Вашият любимец Филчев, примерно, още като главен прокурор вместо да вдига медийна шумотевица имаше властта (ако имаше някакви факти срещу Костов да го даде под съд), но не, той дефилираше всяка седмица при Вас, което много говори. И други се изявиха в безскрупулността си; всеки, който има зъб на Костов, беше поканен много пъти в предаването Ви, където Вие най-сладострастно и перверзно го разпитвахте, все едно това не е телевизионно предаване, а филиал на "другарския" или дори на "народния съд" на ДС. Аз съм психолог и мога съвсем сериозно да Ви кажа: Вие имате мания и параноя от г-н Костов, г-н Кеворкан! Няма друг български политик, който благодарение на арогантни медийни мерзавци е бил сатанизиран и оплют както беше оплют премиера-реформатор на България.

Аз си имам своите тези и обяснения защо се държите така неадекватно. Ако желаете да се запознаете с моите разбирания по този въпрос можете да се зачетете в моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие "Кратка психологическа история на съвременна България") или, да речем, моята книга БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие "Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността"), където достатъчно аргументирано съм ги изложил. Което ме освобождава от потребността сега да се повтарям отново. Книгите могат да се намерят освен в хартиен вариант по книжарниците и онлайн в интернет.

Тук ще подхвърля само това: не е достойно журналист с претенции като Вас да се държи така непристойно и непрофесионално. Вие превърнахте журналистиката в слугиня на олигархията, която срещу заплащане е способна на всякакви мерзости. Моята апелация е нравствена, което и обяснява стилистиката ми. Иван Костов е личност, а да се постъпва с жив човек по този начин е непристойно; той също така е мой народен представител от много години и имам пълното право да възразя срещу недостойния и непристойния начин, по който постъпвате спрямо една личност, в случая спрямо неговата. Нито веднъж Вие не счетохте за нужно да дадете "право на отговор" на оклеветения и оплютия виден държавник на България. Това е крещящо нарушение на всички базисни принципи на човешкия морал, да не говорим пък за принципите на журналистическата етика и на медийния професионализъм.

Моето искане към Вас е следното: длъжен сте в най-скоро време и без никакви условия да дадете най-сетне "право на отговор" на премиера-реформатор на България Иван Костов! Предвид времето, което сте отделили за оплюване на Иван Костов в предаването си, предвид напредналата Ви пенсионерска възраст, Вие сте длъжен да закриете предаването ВСЯКА НЕДЕЛЯ и комай да предоставите цялата вечност за в бъдеще на Иван Костов - за да каже той своята версия за българския преход. Уверявам Ви, изявленията на г-н Костов ще бъдат значително по-интересни от Вашите "телевизионни предавания", които са ниво "квартално-махленско клюкарене".

Това е. Надявам се, че можете да изпитвате малко поне срам. Но се съмнявам. Уверен съм по-скоро, че не можете. Ако можехте да осъзнаете какво правите, отдавна да се бяхте спрели. Щото Вие резилите не Костов, а... самия себе си! Загубихте всяка капчица човешко достойнство. Наистина, и това ли дори не усещате?!

Бъдете здрав!

С (не)уважение: Ангел Грънчаров, философ, блогър, български гражданин, до дъното на душата си погнусен от това, което правите!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Иван Кованджиев, Simona Voyager, здраво кулев и 4 други харесват това.

Vasil Karaivanov Поздравления, г-н Грънчаров, прочетох писмото Ви, налага се да изляза, по-късно ще напиша това, което мисля.Приятен ден и скорошно оздравяване!
преди 4 часа · Харесвам


Калин Крулев Кеворкян е проводник на ПОДМЯНАТА срещу ПРОМЯНАТА, дирижирана умело от ДС. А вчера онази карикатура главния секретар на МВР Георгиев беше за капак...
преди 3 часа · Харесвам · 3


Ekaterina Krasteva Добро утро г-н Грънчаров ! Желая Ви скорошно оздравяване ! Прочетох писмото и единствения извод, който си правя е, че Вие сте поредното доказателство, колко сляпа може да бъде любовта, във всичките и форми ! Това, разбира се е много красиво, но често се случва да е пагубно ! Желая Ви, гледайки с обожание г-н Костов, да започнете и да го виждате! А иначе, съгласна съм със Вас, че ефирът е пълен с медийни мерзавци. Желая Ви приятен ден!
преди 2 часа · Редактирано · Харесвам · 1


Stanislav Kalchev Великолепно, поздравления за писмото г-н Грънчаров. Радвам се, че имате необходимите сили да защитавате вашата и нашата кауза.
преди 3 часа · Редактирано · Харесвам · 3


Ангел Грънчаров Г-жо Кръстева, да подхвърля нещо по повод на Вашата реплика, запомнете го от мен: само любовта към истината и към морала не може да бъде нито сляпа, нито грозна, нито нещо "изчанчено", както Ви се чини. Ако си мислите че моята позиция е израз на "любов" към някаква личност, това означава, че изобщо не сте разбрала какво съм написал...
преди 2 часа · Харесвам · 2


Антоанета Георгиева Адмирации за позицията и реакцията.
преди около час · Харесвам · 1


Vasil Karaivanov Ekaterina Krasteva : "Желая Ви, гледайки с обожание г-н Костов"- А аз да не давате съвети на човек, който няма нужда от тях. Ви желая да си гледате с обожание Кеворкян, да му се радвате на "ерудицията" му и да не давате съвети на човек, който не Ви ги е искал.
преди около час · Редактирано · Харесвам


Vasil Karaivanov Г-н Грънчаров, надявам се, че сте наясно че ще има и такива реакции като на г-жа Кръстева. Това не бива да Ви смущава, хората са различни и различни са им предпочитанията. Те безпорно имат право на това, разликата е само, че ние не пишем на такива хора и да натрапваме мнението си а просто споделяме това, което мислим. И на което имаме п раво. Статията Ви е чудесна, аргументирана, и много се радвам, че се намери човек който да каже, че царят е гол. Благодаря Ви! Още веднаж, скорошно оздравяване.
преди около час · Харесвам


Ekaterina Krasteva Наистина съжалявам за това, че причиних тези реакции. Но, това още веднъж потвърждава, това, което написах. Желая спокоен ден!
преди 49 минути · Харесвам


Ангел Грънчаров Благодаря за отзивите! Няма лошо че мислим различно, разбира се. Но има хора сред нас, които се стараят да нямат никакви идоли, тези хора имат само ценности и принципи. Да имаш за идол пък човек е доста елементаризирана представа, мила г-жо Кръстева, която не бива да приписвате на философ, щото това може да означава че се опитвате да му вмените нечия чужда ограниченост...

Анонимен каза...

Vasil Karaivanov Нормалните хора нямат идоли. Ако аз харесвам някого, то означава, че съм видял в него черти, които ми импонират, видял съм разум, към който се стремя, видялсъм позиция, която и аз съм готов да отстоявам. Така, че идолите за футболните фенове и чалга-почитателите.
преди 5 часа · Харесвам · 2


Ekaterina Krasteva Г-н Грънчаров, с най-голямо уважение към личността Ви на учен и духовен човек, искам само да вметна, че човек вижда света около себе си, такъв, какъвто е той самият. Лошият човек вижда само лошотия около себе си, добрият пък е готов да прегърне целия свят . В тази връзка, мисля, че Вашата духовна извисеност, Ви прави много доверчив и Ви отдалечава от фактите. Забелязах, че различното мнение Ви изнервя и не го допускате, затова ще спра с коментарите, но с Ваше позволение, ще продължа да следя публикациите Ви, защото различните гледни точки ме интересуват и ми служат за оформяне на мирогледа ми.
преди 40 минути · Харесвам · 1


Vasil Karaivanov толерантността е хубаво нещо.
преди 35 минути · Харесвам · 1


Ангел Грънчаров Г-жо Кръстева, много ми е интересно как става така, че ония, които не мислели като мен, ме били изнервяли, и то така фино, че аз, "изнервеният", изобщо не забелязвам "изнервеността" си а се забавлявам. Както и да е, последният Ви отзив показва, че все още не сте схванала същинския проблем, които поставям в своето писмо до Кеворкян...
преди няколко секунди · Харесвам

Анонимен каза...

Относно коментарите - отново някакви безсмислени полемики :D

Анонимен каза...

Jorge Christoff Dragi Angel, jelaia vi mnogo zdrave i sili, skoro da zabravite bolnichnata staia i da badete otnovo v forma, taikato ste nujen . Pozdravlenie za pismoto, otnosno tezi jalki comunisticheski chengeta, koito niamat sram,savest, saznaie i dostoinstvo. Uspexi v izborite. Da ste jiv i zdrav. Un fuerte abrazo!!!
преди 5 часа · Харесвам · 1


Ангел Грънчаров Благодаря! Всеки индивид е нужен, особено пък мислещите сред нас

Анонимен каза...

Г-жо Кръстева, моля Ви, да формулирате тезисно няколкото си
"черни", т.е. разочароващи съществено и същностно нравствени черти, политики или престъпления, ако така ги виждате - на най-добрия политик, на България след промените, означаващо и след 1944г. - Иван Костов, по моето напълно и изцяло съвпадащо с това на Ангел Грънчаров-ото зряло мнение.
Не, че ще успеете да ме убедите в своето неоснователно, а следователно и недопустимо черногледство - спрямо съвсем неслучайно обсъжданата му личност, а заради науката човекознание.
Която се преподава, надявам се да не го отречете и ей в този момент тук, за да се учим всинца и за да вървим напред в нея.

23.04.2013г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,аз ще се съглася с г-жа Кръстева напълно.
Четейки обобщенията,ми хрумна да подходя чисто практически към проблема с противоположността на гледните точки.
Засега само първия въпрос - бонова приватизация. Ще спестя определе- нието за изказването на Костов,че тя е започната от Виденов. Ще попи -там защо той я продължи, задължа- вайки чрез закон всички /незави- симо дали разбират от такива неща и дали се интересуват,камо ли дали имат средствата/ да купуват акции.
Довършването на едно от най-важ- ните дела на Виденов е действие на
потвърждение и подкрепа на полити- ката му. Нали няма да оспорваме Библията :"По делата им ще ги поз- наете"... Ако и това не е достатъч-
но,нека си спомним за скандалната уговорка между Костов и Добрев по време на протестите - дават му властта,а той,цитирам :"не ги зака -ча"...
А за кеворкян сте прав - неадек-ватността му би била забавна,ако не произлизаше от хроничната липса на връзка с живия живот /наричан кой знае защо обикновен/.

Ангел Грънчаров каза...

Към последния анонимник: това, което пишете, са приказки на дървен "философ", при това се опирате на неверни данни. Никой не е задължавал българите да участват в масовата приватизация, но след като имаше закон и процесът беше започнал, той трябваше да се изпълни. Никаква митична уговорка между Костов и Добрев не е имало, това се ченгесарки измислици, които Вие приемате за чиста монета... и т.н. с дървени "философи" не ми се спори повече...