Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 май 2013 г.

Върхове на политическия кич`2013 година

Пускам телевизора и какво да видя: председателства новоизбраното Народно събрание не кой да е, а майор Деянов от филма "На всеки километър", виден офицер от ДС, вярно, понаедрял, побелял, остарял, но е той, същият, да, грешка няма!

Става дума за... европейска България от 2013 година, не за България от 60-те години на ХХ век примерно! Остава Щирлиц от "18 мига от пролетта" да е президент на България, но то и това може да стане, хич няма да се учудя ако и то стане тепърва, както е тръгнало!

Това ако не е кич, сполай му кажи! В кои времена, в кой свят живеят тия комунисти бе, те нима наистина не са способни на капчица развитие и промяна?!

Гледам и друго нещо: иска думата представителят на "десницата", вглеждам се, да, грешка няма: това е бившият личен бодигард на комунистическия вожд на България Тодор Живков, да, това е Боко Борисов!

Егати кича, аз лично по-голям кич и по-голяма безвкусица не мога да си представя, вий ако можете, представяйте си!

И тъй нататък, може още много да се пише все в тоя дух. Представителят на "левите" е синчето на Димитър Станишев, да, същият, който седеше от дясната страна на Тодор Живков в Политбюрото на БКП, именно малкият Дмитрич, съветски гражданин, пък е представител на "левицата".

Сюрия агенти от ДС пък са представители на другите партии, ДПС, руската партия АТАКА и пр.

Кич, кич, кич до смърт, спасение няма, отникъде не се види в туй кагебистко-путинистко тресавище, в което попаднахме!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: