Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 май 2013 г.

Кагебистката мафия и олигархия съумя да постигне пълен триумф: България е под пълния й контрол, под пълната й власт!

Един украински вестник ме помоли да напиша коментар за последните събития в България; ето какво написах като първи вариант на отговор на въпроса на украинската медия; моля педантите да не се вълнуват толкова от допуснатите от мен грешки в този текст, писан направо на руски, щото ще ми е много мъчно ако някой от тях получи инфаркт примерно за един нищо и никакъв сбъркан падеж:

Болгарская политическая жизнь в последных лет и особенно в последных месяцев показывает слишком обеспокоителных явлений. Я постараюсь представит все как есть, то есть правду о произодшедшем.

Во первых, демократия стала лишь видимость, лишенная смыслом процедура, она ушла к черту. Управляющая партия ГЕРБ во главе с Б.Борисова (однако она потеряла власть на последных выборов, что состоялись 12 мая настоящего года) произходит из среды так называемой организованной преступности, иначе говоря, из среды мафии, из среды бандитов. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

17 коментара:

Анонимен каза...

Ало коментаторе разбирач по разните кагебиски работи :
Питане имаш та да си зачетеш отговорите ми преди и тех да покриеш под изцапаното си килимче:Истината викаш тъ прави свободен,коя таз дето замиташ и покриваш?

"ПРАВО КУМЕ У ОЧИ ИСТИНСКАТА ИСТИНА МА БАШ ИСТИНСКАТА."
Румен Бърцов
23.05.13, 08:27
http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8976651941941288673&postID=6830194345447146284&isPopup=true

Да вземете огледалца лични,пък да погледнете накъмто лични си образи,пък тогаз да гледате навън и пресъждате.Да вземете,че пък и да понаучите Що е то човек","о е то човешки права" "що е право на живот",Щое е Конституция на Република България и имали почва тя у вас".Пък и да се изучите "що е туй съочастие в тезко престъпление,довело до не вашата смърт".И други все такива дребни подробнпости "етични" "граждански" ви .

Анонимен каза...

Кагебиско творение да вика вище го тоя кагебист.Бравус бе !

Анонимен каза...

Анонимен каза...

Кагебиско творение да вика вище го тоя кагебист.Бравус бе !
23.05.13, 09:02
пропущих именце си твърдо очевадно
Румен Бърцов

Ангел Грънчаров каза...

Бърцов, пак се... осра, пардон, изложи се, не ми се сърди, че вече няма да оставям нито едно твое писание в блога ми, и причината за това е следната: злобно се нахвърляш върху мен абсолютно без причина, бил съм "комунист", "кагебист", какъв ли не. Ако знаеше да се държиш що-годе културно, можеше да те оставя, но сега ти сам ме принуди да те трия постоянно, разбираш ли? Сърди се на себе си. Прочее, интернетът е голям, ще си намериш други гостоприемници, които също ще те търпят до време... и така; всеки сам е ковач на съдбата си...

Анонимен каза...

Грънчаров ти гнило същество мого се "усра" (да употребя твоя "етичен език" комунистически смърдел.Таима съд да ти се съди Страшен съд чадо сатънинско.Ти кой си избираш по "наказателно приоцесуален" на Републиката или по Божият.А чадо прогнило????
Румен Бърцов Съдник по право от Бог ми Дадено по заслуги.

Анонимен каза...

Културен смърдел престъпник.Тежкоти смрад долна прогнила!Много си засмърдял мършо прогнила!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Какво знаеш ти бе "културан" смрад непоносима за мен ???.Кой си ти бе мършо смърдела,за какво си се взел бе долно същество,за какво се представяш ти бе престъпник.
Покрии се в дън земя,защото си я загази много В миое Лиции Срещу Бог риеш смрадовете си свински.
Виж си езика бе смрад,виж си душичката смърдела сатънинска!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Смрад да ти пусна ли "анонимните" от теб писани "усрани" такива "етични реплики" спрямо мен.А душице "усрана"?????
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Моята "задачка" смрад сатънинска е ИСТИНАТА от лично Негово Върховенство Главният Съдник Поверена Ми.Ти душички скрита най гнила сатънинска си си намерил "майстора" в Мое Еднолично Лице Румен Бърцов дето съмъ на 13-ти номер Първият пък и Последен.
Амин пъ да ти реча и приятен ти път къмто пъкала !

Ангел Грънчаров каза...

Още нещо имаш ли да ми кажеш? Кажи си всичко, което ти се е насъбрало срещу мен... да видим що таи тъй възвишената ти душица...

Анонимен каза...

Хубаво, но особено един философ трябва да копае още по-дълбоко, да търси по-фундаментални обяснения и аз питам: как е възможно 23 (23!!!) години след промяната, когато комунистите уж бяха свалени и възтържествуваха нови, демократични ценности, Москва да продължава да контролира България? При това да не забравяме, че и в Москва управляват не комунистите, а уж наши, десни, антикомунистически сили и политици – Единая Россия и Путин, а СССР се е разпаднал, КПСС е разпусната и забранена и т.н. Освен това демокрацията и демократите в България се подкрепят не от друг, а от АМЕРИКА. Как при тези обстоятелства е възможно Русия и руската мафия да имат такова влияние в България? И не само в България, която не е бяла врана, а във всички други посткомунистически страни. Тук май нещо не се връзва.

Нещата обаче си идват на място, ако приемем, че промените през 1989-1991 в комунистическия блок бяха една грандиозна измама и дезинформация. Но тогава остава въпросът за ЦЕЛТА, за СМИСЪЛА на тази операция.

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, стига смешен плач!
Ти трябва да си неизказано щастлив.
Ето, на, ще ни управляват само ваши, проверени кадри!
Премиер ще ти бъде Пламен Орешарски, назначен лично от И. Костов за зам. министър на финансите в неговото правителство през далечната 1997г. Министър на финансите ще бъде Кирил Ананиев - назначен лично от И. Костов за зам. министър на финансите в неговото правителство през същата 1997 г. Най-виден парламентарист - др. Корнелия Нинова - назначена лично от И. Костов за Изпълнителн директор на "Техноимпекс" , пак през 1997 г.
Ама вие държите всички власти. Да не говорим за друг виден парламентарист и накогашен гл. редактор на "Демокрация"...

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Колю, не аз, а твоят партиен фюрер Дмитрич предложи Орешарски за премиер, тъй че не се опитвай пак, по стар комунистически маниер, да се опитваш да изкараш, че всъщност в момента управлява... Костов, чрез свои подставени лица, сиреч, да искате пак след време да обявите, че и за провала на тоз кабинет пак ще е виновен не някой друг, а "злодеят Костов"...

Bacho Кольо каза...

"...сиреч, да искате пак след време да обявите, че и за провала на тоз кабинет пак ще е виновен не някой друг, а "злодеят Костов"...

Опазил господ! Не искам да бъда злъчен, защото Костов заслужаваше малко по-светла политическа съдба, ама оттук нататък той може да бъде виновен само за увяхването на теменужките в саксията му в Драгалевци или за някоя лудория на внуците му.

Ангел Грънчаров каза...

Ей, ако можете да изядете с уста и да схрускате със зъби гюбрето от саксията на костовите теменужки, едва тогава май само ще се успокоите...

Bacho Кольо каза...

С напомнянето , че П. Орешарски, К. Ананиев, К. Нинова и самия Сидеров са рожби на вашето политическо котило исках да пусна един светъл лъч в изтерзаната ти душица.
Но, насила хубост не става.
Щом не искаш, остани си в прегръдките на непрогледната тъма и безкрайна злоба...

Ангел Грънчаров каза...

Не, те са рожба на вашето политическо котило, на БКП и на нейния боен юмрук - ДС. Те пак при вас си дойдоха, това какво ти говори? :-) То е категорично признание кое и къде им е котилото...

Ей, вий, комунистите, освен да лъжете, да увъртате, да прехвърляте вината си на други и, разбира се, да крадете - друго можете ли?

А сега си остани в прегръдките на непрогледната тъма - и на безкрайната комунистическа злоба...