Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 31 май 2013 г.

Новото правителство в София ще води страната само в една посока - към Кремъл на Путин


Случващото се сега е трагедия не само за българите. Това е трагедия за цяла Европа. Новото правителство може да води страната само в една посока - към Кремъл на Путин. Това заявява пред Дойче веле в четвъртък германският разследващ журналист Юрген Рот.

Според германския журналист, на този фон европейската членка България може да върви само в една посока - към Кремъл на Путин. "За което има достатъчно признаци. За съжаление от това най-много ще страда българският народ, нагледал се на корупция и шуробаджанащини", казва Рот. Той подчертава, че новото правителство с мандата на социалистите е звездният час на Кремъл: "Сега, когато неговите подставени лица вече имат думата в България, можем да очакваме да бъдат реанимирани проектите "Южен поток" и АЕЦ-Белене - в полза на "Газпром"."

Юрген Рот изтъква, че българските социалисти представляват една корумпирана и мафиотска политическа клика, която не мисли за интересите на българските граждани, а само за това как да задоволи своите собствени егоистични властови амбиции. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

Ако Рот има опасения, че България може де се завърти в руската орбита, това е доказателство само за едно - косвено признава факта, че ЕС и НАТО са във фактически разпад.

Ангел Грънчаров каза...

Ами ако е така, Бачу Колю, ако НАТО и ЕС са в положение на "фактически разпад", то ти тогава от радост ще изиграеш ли един хубав и кръшен руски казачок? :-) Я вземи го запиши на видео този казачок, та да го турим в блога и да ти се порадваме? :-)

Bacho Кольо каза...

А бе нали знаеш ,че си опериран от чувство за хумор. Що се мъчиш?

Ангел Грънчаров каза...

Да бе, аз съм опериран, дето съм все ухилен, май ти сега скърцаш със зъби като комунист в Ню Йорк, дето гледа небостъргачите, а, признай си де! :-)

Bacho Кольо каза...

Не знам за комунистите, ама аз наистина съм гледал небостъргачите на Ню Йорк, наслаждавал съм се от великолепната панорама от 87 етаж на Емпайер Стейт Билдинг и съм се възхищавал от строителния гений на америкаците.
Велика материална култура!
За да разбереш колко съм бил впечатлен ще ти кажа, че първите два дни след като се върнах в България сънувах небостъргачи.

Bacho Кольо каза...

"...Сега, когато неговите подставени лица вече имат думата в България, можем да очакваме да бъдат реанимирани проектите "Южен поток" и АЕЦ-Белене - в полза на "Газпром"..."

Твърде некомпетентно изказване. От какво да реанимираме Южен поток? Южен поток никой никога не го е поставял под съмнение. Поне що се отнася до хората със здрав разум...Впрочем ,Ю. Рот никога не се е отнасял сериозно към фактите. Смесването на проверени истини, съмнителни слухове и откровени лъжи е коронният му номер... Нещо като немски вариант на Бареков

Ангел Грънчаров каза...

Южен поток никой никога не го е поставял под съмнение...

Убеден ли си в това, драги комунистически лъжльо?

Нима пълната ни енергийна (и политическа в крайна сметка) зависимост - НЕСВОБОДА - от Русия наистина никой не я е поставял под съмнение в България? Я помисли малко?